Istoricul unei Firme - Danone

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 13347
Mărime: 869.97KB (arhivat)
Publicat de: Marcheta Vișan
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Grigore George,Ticu Silviu

Cuprins

  1. • Capitolul I
  2. 1.1.Scurt istoric
  3. 1.2.Prezentarea generala a societatii S.C. DANONE Romania S.RL.
  4. 1.3.Gama de produse
  5. 1.4 Tipuri de distributie
  6. • Capitolul II
  7. 2.1.Considerente teoretice
  8. 2.2 Caracteristicile pieţelor
  9. 2.3 Pozitia pe piata
  10. • Capitolul III
  11. 3.1.Clientii si furnizorii societatii SC Danone SRL
  12. 3.2.Promovarea societatii.
  13. 3.3.Calitatea produselor Danone
  14. 3.4.Inovarea produselor Danone
  15. 3.5.Cifra de afaceri a societatii.
  16. • Capitolul IV
  17. 4.1.Propuneri si concluzii
  18. 4.2.Analiza SWOT
  19. 4.3.Bibliografie

Extras din proiect

Capitolul I

1.1 Scurt istoric

Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la prelungirea vieţii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Mulţi îl consumă drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajută la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completă şi la o valorificare mai bună a alimentelor bogate în fibre. Iaurtul are un aport considerabil de calciu care că întăreşte sistemul osos şi previne osteoporoza. Magneziul, fosforul si complexul de vitamine B fac din iaurt o sursă de elemente nutritive şi benefice sănătăţii organismului. În plus, persoanele care manifestă intoleranţă la lactoză pot consuma iaurt fără probleme, fermenţii transformând lactoza în acid lactic, bine tolerat de organism.

Produs din lapte românesc de cea mai bună calitate, fermenţi activi selecţionaţi şi alte ingrediente naturale, iaurtul Danone se recomandă a fi consumat de fiecare persoană, indiferent de vârstă, aducând numai beneficii sănătăţii organismului.

GRUPUL DANONE este o companie multinaţională, recunoscută ca lider mondial incontestabil în industria alimentară (deţine locul 1 cu produsele lactate proaspete si locul 2 mondial in domeniul apei imbuteliate (Evian) si al alimentelor pentru nutritia infantila (Bledina, Milupa) si clinica (Numico).

Obiectivul strategiei Danone este de a identifica nevoile specifice ale consumatorilor care pot fi satisfacute de posibilitatile si resursele Danone si pe aceasta baza sa se dezvolte un brand de produse care sa satisfaca aceste nevoi dar si sa aduca întreprinderii un avantaj competitiv sustinut (profituri pentru o perioada cât mai îndelungata de timp).

Linia de produse Danone este formata dintr-un grup omogen de produse care sunt strâns înrudite, servind aceeasi clasa de nevoi si care sunt destinate, de regula, aceluiasi grup de consumatori, având modalitati de ambalare, promovare si desfacere similare si care intra în aceeasi categorie de pret.

Grupul Danone cu cei 68.000 angajati, a inregistrat in 1994 o cifra de afaceri de 76.800 milioane de franci si un profit de 3.500 milioane de franci. Astazi Grupul Danone, cu peste 88.000 de angajaţi, a înregistrat vânzări de 15 miliarde de EURO.

Politica grupului a dus la plasarea companiei pe primele locuri în topurile grupurilor alimentare, transformând-o în lider absolut pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia, Spania, Luxemburg şi Portugalia

Danone România face parte din Grupul Danone, care deţine 100% din capitalul filialelei din România si care este activ, in prezent, în 150 de ţări.

Compania a ajuns în România în anul 1996, prin achiziţia activelor unei foste fabrici de lactate din Bucureşti. Din 1997 îşi incepe operaţiunile în România, prin distribuţia de produse importate din Polonia şi Ungaria. În anul 1999 Danone începe producţia de iaurt în România, ajungând în anul 2010 la un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs. Principalele mărci sunt: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Buna şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

“Aceste rezultate demonstreaza ca modelul de business adoptat de Danone Romania, in contextul actual al economiei globale, isi dovedeste eficienta. Pentru anul 2010 ne propunem sa continuam aceeasi strategie si, in primul rand, sa mentinem locurile de munca ale angajatilor nostri, precum si nivelul salarial. Vom continua sa incurajam consumatorii sa consume zilnic produse lactate, necesare si benefice pentru un stil de viata sanatos. Vom promova o politica de preturi adecvata perioadei, toate acestea ca dovada a angajamentului nostru pe termen lung in Romania”, declara Stéphane Batoux, Director General, Danone Romania.

Istoria Grupului Danone:

1919 – Isaac CARASSO produce pentru prima dată iaurtul Danone, folosind fermenţi lactici selectionaţi de Institutul Pasteur din Paris;

1923, 1929 – Primele premii internaţionale acordate iaurtului Danone, la expoziţiile de la Roma şi Barcelona;

1929 – Daniel, fiul lui Isaac CARASSO, înfiinţează Societatea Pariziană a Iaurtului Danone;

1942 – Fondarea companiei DANNON, în Statele Unite;

1958 - Danone instalează în Franţa cea mai modernă linie de producţie din Europa, fabricând 20 000 de borcane zilnic;

1963 – Fuziunea Danone cu Gervais (cea mai cunoscută marcă de brânzeturi din Franţa, la acea vreme);

1973 – Fuziunea BSN cu Gervais Danone, din care rezultă primul grup francez din industria alimentară;

1987 – Lansarea iaurtului probiotic cu Bifidus, BIO (astǎzi – marca Danone Activia, prezentă pe mai multe continente);

1990 – Începe extinderea activităţii Grupului Danone în Europa Centrala şi de Est, respectiv în zona Asia – Pacific;

1991 – Se înfiinţează primul Institut Danone;

1994 – Danone îşi începe operaţiunile în America de Sud;

1996 – Actul de naştere al Danone România;

2002 – Inaugurarea Centrului de Cercetare „ Daniel Carasso”;

2007 – Restructurarea activităţilor Grupului, concentrarea pe nutriţie echilibrată şi benefică pentru sănătate (produse lactate proaspete, ape minerale, alimente pentru copii mici şi nutriţie clinică).

Istoria Danone România:

1996 – Actul de naştere al Danone România. Danone achiziţionează activele unei foste fabrici de lactate din Bucureşti. După Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Grupul Danone îşi continuă expansiunea în Europa Centrala şi de Est. Aveau să urmeze Turcia, Slovacia, Ucraina;

1997 – Danone începe operaţiunile în România, prin distribuţia de produse importate din Polonia şi Ungaria. Danone aduce pentru prima dată în Romania iaurturile cu fructe. Succesul este imediat;

1998 – Încep lucrările de renovare şi dotare a fabricii cu echipamente noi şi moderne;

1999 – Primul lot de iaurt Danone fabricat în România. Danone Natural şi Delicios sunt primele mărci fabricate local. În acelaşi an se lansează Natural de băut şi Savoarea fructelor. Vor urma, în scurt timp, noi mărci de produse: Cremoso, Smântană, Vitalinea;

2001 – Se lanseaza şi în România iaurtul Activia, fabricat la Bucureşti.

2004 – Fabrica Danone România este agreată pentru export în ţări ale Uniunii Europene;

2007 – După intrarea României în Uniunea Europeană, fabrica Danone este una dintre puţinele care îşi păstrează autorizarea pentru comercializarea produselor pe piaţa intracomunitară. DANONE rămâne lider de piaţă în România.

2010- Danone Romania are astăzi în portofoliu peste 60 de referinţe de produse. Cea mai mare pondere o reprezintă iaurturile: simple, cu fructe, tradiţionale sau probiotice. Alături de acestea, smântâna, laptele proaspat, brânzica de vaci cu fructe, diferitele deserturi asigură varietatea ofertei şi adaptarea la nevoile şi gusturile consumatorilor români.

1.2 Prezentarea generalǎ a societatii S.C DANONE P.D.P.A. S.R.L

Danone România (S.C. DANONE PRODUCŢIE ŞI DISTRIBUŢIE PRODUSE ALIMENTARE S.R.L.) este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în strada Nicolae Cânea nr. 96, sector 2, Bucureşti. În fiecare judeţ al ţării există filiale, structura acestora limitându-se la compartimentul de vânzări şi cel de distribuţie, subordonate unui şef zonal de vânzări. Partenerii cheie ai întreprinderii sunt reprezentaţi de furnizorii de lapte în raporturile cu care există parteneriate şi colaborări la nivel de strategie.

Comitetul Director al Danone Romania are, incepand cu trimestrul al doilea al anului 2010, o noua structura, prin numirea lui Laurentiu Tulvan in functia de Director Industrial şi a Irinei Fadeeva in functia de Director Lant Distributie.

Preview document

Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 1
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 2
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 3
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 4
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 5
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 6
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 7
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 8
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 9
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 10
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 11
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 12
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 13
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 14
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 15
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 16
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 17
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 18
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 19
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 20
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 21
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 22
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 23
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 24
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 25
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 26
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 27
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 28
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 29
Istoricul unei Firme - Danone - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Istoricul unei Firme - Danone.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Metode de cercetare a nevoilor clienților

ARGUMENT Lucrarea „ Metode de cercetare a nevoilor clienţilor" îşi propune prin modul de structurare pe 2 capitole, inclusiv studiul de caz, să...

Marketing Stategic pentru SC Danone SA

1. Danone S.A. Danone, una dintre intreprinderile pioniere in elaborarea iaurtului de forma industriala isi are originea in orasul Barcelona, in...

Macromediul Firmei Danone

Introducere “ Marketingul este procesul social, orientat spre satisfacerea nevoilor şi dorinţelor indivizilor şi organizaţiilor, prin crearea şi...

Proiect Econometrie - Iaurt

1. Introducere Pentru a putea realiza o prognoză a vânzărilor unui produs, dar si o cercetare sau un studiu de piată, este extrem de importantă...

Politica de Promovare și Comunicare

INTRODUCERE În economia contemporană, supusă deopotrivă cerinţelor şi constrângerilor legilor pieţei, caracterizată de un pronunţat dinamism şi...

Ai nevoie de altceva?