Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Introducere 2
Argumentarea tehnico economică 4
Elaborarea programei de lucru a întreprinderii 8
Calcularea cifrei de afacere şi venitului global a întreprinderii 14
Calcularea necesităţii asigurării întreprinderii cu forţe de muncă
Calificată 16
Calcularea cheltuielelor de producţie şi desfacere 21
Calcularea necesităţii de investiţii şi organizarea creditării
întreprinderii 25
calcularea principalelor indici economici şi eficienţei economice 29
Concluzie 34
Bibliografie 35


Extras din proiect Cum descarc?

Întroducere
Întreprinderea reprezintă un agent economic care produce bunuri şi servicii destinate vînzării pe piaţă. Întreprinderea poate fi definită ca o unitate economică autonomă care îşi asigură existenţa şi dezvoltarea prin fabricarea şi comercializarea unor produse şi servicii cu scopul de a obţine profit. În afară de întreprinderile care au ca obiect de activitate producerea de bunuri mareriale şi comercializarea lor, există şi întreprinderi care au ca obiectiv activităţi corespunzătoare mai multor domenii de activiate.Întreprinderea constituie componenta fundamentală a economiei, şi ea este indivizibilă. Cele trei funcţiuni economice fundamentale ale întreprinderii, respectiv, producţia, vînzarea şi gestiunea se regăsesc la toate nivelele economice (economie mondială, economie naţională, ramuri economice, întreprindere).
Întreprinderea este o organizaţie socială, cu o structură şi dinamică specifică, fapt ce determină complexitatea acestui act decizional. Ca activitate practică, analiza factorilor economici are un caracter permanent, indiferent de subiectul care urmează să fie cercetat, deoarece prin cercetarea informaţiei, prin culegere şi analiză a diferitor factori ce contribuie la acest subiect, permit de a lua decizii corecte şi favorabile atât întreprinzătorului cât şi celor ce vor beneficia de aceste servicii sau produse. Astfel se pot face concluzii corecte care vor permite de a progresa pe planuri economice.
Pe baza analizei, factorul uman formulează concluzii prin care se dirijează efortul astfel ca să se obţină maximul de efecte, satisfăcând prin aceasta cerinţele proprietarului.
Astfel întocmind un plan de afacere se va pleda pentru a cerceta şi a investiga în domeniul dat pentru a putea propune noi servicii şi metode care ar interesa, dar nu în ultimul rând vor aduce profit întreprinzătorului şi folos consumatorului. 
Fiecare acţiune a întreprinderii rezultă finalmente din întîlnirea unor nevoi de consum cu ştiinţa de a le satisface la nivel cît mai bun, deci, practic, din confruntarea directă a cererii cu oferta.
Pentru a realiza acest lucru este foarte important pentru întreprindere să realizeze două lucruri foarte importante:
• Să studieze şi să înţeleagă piaţa pe care acţionează;
• Sa-şi adapteze activitatea astfel încît să poată fructifica cele mai bune oportunităţi ale pieţei.
1.Argumentarea tehnico-economică.
Scopul cu care se înfiintează o firmă este satisfacerea nevoilor umane si obtinera profitului.Aceasta poate fi obtinut numai în urma atragerii si combinării factorilor de productie pentru producerea si comercializarea unor bunuri.Pentru asigurarea functionării cu succes a firmei pe prim plan se pune studierea si cunoasterea petii.
1.1. Calcularea necesitătii de locuri după normativ
Analizăm necesitatea de locuri după numărul de pasageri si viteza de rotatie a unui loc în sală :
N1=P/ Vc,
unde :
N1- numărul necesar de locuri după normativ,locuri ;
P- numărul de pasageri pe zi ;
Vc-viteza de rotatie a unui loc în sală,
N1=1000/ 1
Calculăm necesitatea de locuri :
Np=N1-N2,
unde :
Np-necesitatea de locuri reală ;
N2-numărul de locuri la întreprinderile care deja activează.
Np=100-450=550 locuri
Prin urmare restaurantul poate fi amplasat în această regiune,deoarece este necesitate de locuri.


Fisiere în arhivă (3):

  • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti
    • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti.docx
    • R E G U L I L E 1209 2007.doc
    • raport 2.doc
  • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!