Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
Introducere 2
Argumentarea tehnico economica 4
Elaborarea programei de lucru a intreprinderii 8
Calcularea cifrei de afacere si venitului global a intreprinderii 14
Calcularea necesitatii asigurarii intreprinderii cu forte de munca
Calificata 16
Calcularea cheltuielelor de productie si desfacere 21
Calcularea necesitatii de investitii si organizarea creditarii
intreprinderii 25
calcularea principalelor indici economici si eficientei economice 29
Concluzie 34
Bibliografie 35


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Intreprinderea reprezinta un agent economic care produce bunuri si servicii destinate vinzarii pe piata. Intreprinderea poate fi definita ca o unitate economica autonoma care isi asigura existenta si dezvoltarea prin fabricarea si comercializarea unor produse si servicii cu scopul de a obtine profit. In afara de intreprinderile care au ca obiect de activitate producerea de bunuri mareriale si comercializarea lor, exista si intreprinderi care au ca obiectiv activitati corespunzatoare mai multor domenii de activiate.Intreprinderea constituie componenta fundamentala a economiei, si ea este indivizibila. Cele trei functiuni economice fundamentale ale intreprinderii, respectiv, productia, vinzarea si gestiunea se regasesc la toate nivelele economice (economie mondiala, economie nationala, ramuri economice, intreprindere).
Intreprinderea este o organizatie sociala, cu o structura si dinamica specifica, fapt ce determina complexitatea acestui act decizional. Ca activitate practica, analiza factorilor economici are un caracter permanent, indiferent de subiectul care urmeaza sa fie cercetat, deoarece prin cercetarea informatiei, prin culegere si analiza a diferitor factori ce contribuie la acest subiect, permit de a lua decizii corecte si favorabile atat intreprinzatorului cat si celor ce vor beneficia de aceste servicii sau produse. Astfel se pot face concluzii corecte care vor permite de a progresa pe planuri economice.
Pe baza analizei, factorul uman formuleaza concluzii prin care se dirijeaza efortul astfel ca sa se obtina maximul de efecte, satisfacand prin aceasta cerintele proprietarului.
Astfel intocmind un plan de afacere se va pleda pentru a cerceta si a investiga in domeniul dat pentru a putea propune noi servicii si metode care ar interesa, dar nu in ultimul rand vor aduce profit intreprinzatorului si folos consumatorului. 
Fiecare actiune a intreprinderii rezulta finalmente din intilnirea unor nevoi de consum cu stiinta de a le satisface la nivel cit mai bun, deci, practic, din confruntarea directa a cererii cu oferta.
Pentru a realiza acest lucru este foarte important pentru intreprindere sa realizeze doua lucruri foarte importante:
o Sa studieze si sa inteleaga piata pe care actioneaza;
o Sa-si adapteze activitatea astfel incit sa poata fructifica cele mai bune oportunitati ale pietei.
1.Argumentarea tehnico-economica.
Scopul cu care se infiinteaza o firma este satisfacerea nevoilor umane si obtinera profitului.Aceasta poate fi obtinut numai in urma atragerii si combinarii factorilor de productie pentru producerea si comercializarea unor bunuri.Pentru asigurarea functionarii cu succes a firmei pe prim plan se pune studierea si cunoasterea petii.
1.1. Calcularea necesitatii de locuri dupa normativ
Analizam necesitatea de locuri dupa numarul de pasageri si viteza de rotatie a unui loc in sala :
N1=P/ Vc,
unde :
N1- numarul necesar de locuri dupa normativ,locuri ;
P- numarul de pasageri pe zi ;
Vc-viteza de rotatie a unui loc in sala,
N1=1000/ 1
Calculam necesitatea de locuri :
Np=N1-N2,
unde :
Np-necesitatea de locuri reala ;
N2-numarul de locuri la intreprinderile care deja activeaza.
Np=100-450=550 locuri
Prin urmare restaurantul poate fi amplasat in aceasta regiune,deoarece este necesitate de locuri.


Fisiere in arhiva (3):

  • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti
  • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti
    • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti.docx
    • R E G U L I L E 1209 2007.doc
    • raport 2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!