Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 3 fișiere: doc, docx
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 10079
Mărime: 116.62KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Luca Ion

Cuprins

  1. Cuprins
  2. Introducere 2
  3. Argumentarea tehnico economică 4
  4. Elaborarea programei de lucru a întreprinderii 8
  5. Calcularea cifrei de afacere şi venitului global a întreprinderii 14
  6. Calcularea necesităţii asigurării întreprinderii cu forţe de muncă
  7. Calificată 16
  8. Calcularea cheltuielelor de producţie şi desfacere 21
  9. Calcularea necesităţii de investiţii şi organizarea creditării
  10. întreprinderii 25
  11. calcularea principalelor indici economici şi eficienţei economice 29
  12. Concluzie 34
  13. Bibliografie 35

Extras din proiect

Întroducere

Întreprinderea reprezintă un agent economic care produce bunuri şi servicii destinate vînzării pe piaţă. Întreprinderea poate fi definită ca o unitate economică autonomă care îşi asigură existenţa şi dezvoltarea prin fabricarea şi comercializarea unor produse şi servicii cu scopul de a obţine profit. În afară de întreprinderile care au ca obiect de activitate producerea de bunuri mareriale şi comercializarea lor, există şi întreprinderi care au ca obiectiv activităţi corespunzătoare mai multor domenii de activiate.Întreprinderea constituie componenta fundamentală a economiei, şi ea este indivizibilă. Cele trei funcţiuni economice fundamentale ale întreprinderii, respectiv, producţia, vînzarea şi gestiunea se regăsesc la toate nivelele economice (economie mondială, economie naţională, ramuri economice, întreprindere).

Întreprinderea este o organizaţie socială, cu o structură şi dinamică specifică, fapt ce determină complexitatea acestui act decizional. Ca activitate practică, analiza factorilor economici are un caracter permanent, indiferent de subiectul care urmează să fie cercetat, deoarece prin cercetarea informaţiei, prin culegere şi analiză a diferitor factori ce contribuie la acest subiect, permit de a lua decizii corecte şi favorabile atât întreprinzătorului cât şi celor ce vor beneficia de aceste servicii sau produse. Astfel se pot face concluzii corecte care vor permite de a progresa pe planuri economice.

Pe baza analizei, factorul uman formulează concluzii prin care se dirijează efortul astfel ca să se obţină maximul de efecte, satisfăcând prin aceasta cerinţele proprietarului.

Astfel întocmind un plan de afacere se va pleda pentru a cerceta şi a investiga în domeniul dat pentru a putea propune noi servicii şi metode care ar interesa, dar nu în ultimul rând vor aduce profit întreprinzătorului şi folos consumatorului.

Fiecare acţiune a întreprinderii rezultă finalmente din întîlnirea unor nevoi de consum cu ştiinţa de a le satisface la nivel cît mai bun, deci, practic, din confruntarea directă a cererii cu oferta.

Pentru a realiza acest lucru este foarte important pentru întreprindere să realizeze două lucruri foarte importante:

• Să studieze şi să înţeleagă piaţa pe care acţionează;

• Sa-şi adapteze activitatea astfel încît să poată fructifica cele mai bune oportunităţi ale pieţei.

1.Argumentarea tehnico-economică.

Scopul cu care se înfiintează o firmă este satisfacerea nevoilor umane si obtinera profitului.Aceasta poate fi obtinut numai în urma atragerii si combinării factorilor de productie pentru producerea si comercializarea unor bunuri.Pentru asigurarea functionării cu succes a firmei pe prim plan se pune studierea si cunoasterea petii.

1.1. Calcularea necesitătii de locuri după normativ

Analizăm necesitatea de locuri după numărul de pasageri si viteza de rotatie a unui loc în sală :

N1=P/ Vc,

unde :

N1- numărul necesar de locuri după normativ,locuri ;

P- numărul de pasageri pe zi ;

Vc-viteza de rotatie a unui loc în sală,

N1=1000/ 1

Calculăm necesitatea de locuri :

Np=N1-N2,

unde :

Np-necesitatea de locuri reală ;

N2-numărul de locuri la întreprinderile care deja activează.

Np=100-450=550 locuri

Prin urmare restaurantul poate fi amplasat în această regiune,deoarece este necesitate de locuri.

Preview document

Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 1
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 2
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 3
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 4
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 5
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 6
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 7
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 8
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 9
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 10
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 11
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 12
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 13
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 14
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 15
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 16
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 17
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 18
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 19
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 20
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 21
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 22
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 23
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 24
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 25
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 26
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 27
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 28
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 29
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 30
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 31
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 32
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 33
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 34
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 35
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 36
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 37
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 38
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 39
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 40
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 41
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 42
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 43
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 44
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 45
Managementul întreprinderii - restaurant clasic. 100 de locuri, Orașul Bălti - Pagina 46

Conținut arhivă zip

  • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti
    • Managementul Intreprinderii - Restaurant Clasic. 100 de Locuri. Orasul Balti.docx
    • R E G U L I L E 1209 2007.doc
    • raport 2.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?