Mașină de Tăiat Legume cu Poanson

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 7185
Mărime: 632.93KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chiabur

Cuprins

  1. Adnotare 3
  2. Introducere 4
  3. 1. Sarcina tehnică 6
  4. 1.1 Noțiuni teoretice ale procesului de tăiere a legumelor 6
  5. 1.2 Studiul bibliografic al nivelului de dezvoltare a mașinii 12
  6. 1.3 Studiul brevetelor mașinilor de tăiat legume 15
  7. 1.4 Proces tehnologic 17
  8. 1.5 Indicii tehnico-economici preconizați 18
  9. 2. Proiectul tehnic 19
  10. 2.1 Construcția mașinii de tăiat legume cu poanson 19
  11. 2.2 Principiul de funcționare 20
  12. 2.3 Instrucțiuni de exploatare 21
  13. 2.4 Protecția muncii și a mediului ambiant 22
  14. 2.5 Calculul mașinii date 23
  15. 2.5.1 Calculul tehnologic 23
  16. 2.5.2 Calculul energetic 23
  17. 2.5.3 Calculul cinematic 24
  18. Concluzie 26
  19. Anexe 27

Extras din proiect

MTLP – 50

Masa Coala Nr. docum. Semn. Data

Elaborat Olaru Stels

Mașină de tăiat legume cu poanson cu productivitatea de 50 kg/oră Litera

Coala

Coli

Verificat Bernic Mircea

UTM FTMIA

gr. TAP – 092 2

Nr. contr.

Aprobat

Bibliografie

Adnotare

Alimentația constituie un factor indispensabil pentru om, deoarece asigură energia și substanțele de bază necesare desfășurării proceselor metabolice, creșterii și dezvoltării organismelor. Ea reprezintă izvorul și regulatorul proceselor de schimb dintre organism și mediul înconjurător. Din cele mai vechi timpuri omul a primit din mediu substanțe nutritive necesare furnizării energiei cheltuite dar și menținerii unor constante fiziologice normale. În epoca contemporană, marea diversitate de alimente disponibile, compoziția chimică complexă a acestora, riscurile de îmbolnăvire prin intermediul alimentelor ingerate, schimbarea mediului în care omul își desfășoară activitatea, au determinat o revizuire a concepției despre alimentația umană, accentuarea caracterului ei rațional și de factor preventiv în sănătate. S-a accentuat răspunderea celor care comercializează alimente atât în ceea ce privește valoarea nutritivă a produselor comercializate cât mai ales starea lor de inocuitate. Din multitudinea de factori de agresiune purtători de agenți poluanți, menționăm solul, apa, aerul, rețetele produselor, tehnicile de prelucrare, microorganismele și alți biodăunători. Alimentul este un sistem aflat în strânsă legătură cu individul, este legătura biologică a omului cu mediul înconjurător. Deci, orice perturbație a mediului își găsește în aliment mijlocitorul ideal pentru a ajunge la om. Mediul influențează alimentele de-a lungul parcursului materie primă - produs finit în diferite momente, relația aliment mediu determinând modificări ce perturbă salubritatea produsului destinat consumului uman. Factorii care influențează calitatea produselor alimentare pot fi interni, cum sunt compoziția chimică a produsului , structura antomică și gradul de integritate, proprietățile biologice, proprietățile fizice, sau externi solicitările mecanice în timpul manipulării produselor, compoziția aerului atmosferic, temperatura aerului, umiditatea aerului, lumina și alte radiații, ambalajul, microorganismele, modul de depozitare.

Prin alimentaţie publică se inţelege activitatea economică care se ocupă cu producerea unei game variate de preparate culinare, ce se servesc consumatorilor, împreună cu alte produse agroalimentare, consumul acestora facându-se în unitaţi proprii, special amenajate.

Pentru a reduce maxim munca zilnică a bucătarilor, a mări considerabil productivitatea lucrului efectuat în întreprinderea dată, a micşora traumatizarea la locul de muncă, se utilizează maşini şi macanisme specializate, în deosebi, utilaje mecanice.

Dotarea cu utilaj tehnologic la etapa actuală este la un nivel relativ înalt. Industria constructoare de maşini dispune de numeroase realizări pentru sfera alimentară, aceasta pune la dispoziţia agentului o gamă largă de utilaje, echipamente, mecanisme etc. care contribuie, într-un fel sau altul, la majorarea productivităţii, economisire de timp, reducerea numărului de muncitori.

Mașinele și utilajele din industria alimentară sunt mașini de lucru destinate pentru operații diversificate în cadrul proceselor de producție. Cele mai solicitate mașini mecanice o au utilajele de tăiat care sunt destinate tăierii legumelor și fructelor.

Luând în considerație că în mare majoritate se taie mecanizat anume legumele, mașinele date mai poartă denumirea de mașini de tăiat legume, cu toate că ele de fapt sunt preconizate și pentru tăierea fructelor.

Mașină de tăiat legume cu poanson

cu productivitatea de 50 kg/h Coala

3

Mod Coala № Document Semnăt. Data

Introducere

Specia umană este într-o continuă evoluție, dar cel puțin din punct de vedere al mâncării am păstrat în genele noastre reminescențele alimentației primelor antropoide, bazată pe vegetație și mici animale. În vremurile în care primele maimuțe trăiua în Africa și apoi în Asia, ”meniul” lor era compus în principal din fruze, muguri, flori, rădăcini, polen, plante diverse, legume și fructe sălbatice. Atunci exista o mai mare variație în acest domeniu decât astăzi, dar treptat, prin experiență, primii oameni au învățat să evite acele plante, legume și fructe sălbatice care aveau gust neplăcut sau erau toxice. Paradoxal sa nu, pe măsură ce am evoluat, rolul vegetalelor în alimentație a scăzut tot mai mult, gama s-a restrâns, iar carnea și alte produse au devenit esențiale. Alimentația este o cerință absolută pentru sănătatea omului.

Industria alimentară asigură prelucrarea producției agricole și deci hrana pentru populație. Această ramură industrială are importanță deosebită în diversificarea produselor alimentare. Transformarea materiilor prime în produse alimentare finite sau semifabricate se realizează printr-o succesiune de operații de natură fizică, chimică, biochimică, microbiologică sau combinate, prin care se obțin produse alimentare. Oricât de complex ar fi un proces tehnologic acesta este alcătuit dintr-o succesiune de operații simple din care numai o mică parte sunt de natură chimică și biochimică, majoritatea sunt de natură fizică sau mecanică. Operațiile tehnologice se realizează cu ajutorul unor aparate, mașini de lucru și utilaje. Mașinile, aparatele și utilajele pentru un proces tehnologic se caracterizează prin caracteristici tehnice constructive, principiu de funcționare și caracteristici tehnologice de capacitate și calitate. Operațiile, aparatele și utilajele care se utilizează în diverse ramuri ale industrie alimentare pentru prelucrarea produselor agricole, sunt permanent înnoite și modernizate prin folosirea și adaptarea celor mai noi cuceriri ale științei.

La etapa actuală alimentația publică are prioritate față de bucatele preparate în condiții de casă. În acest sens, este nevoie de o continuă mecanizare și automatizare a proceselor de producție, ca un factor cheie în creșterea productivității munci. Industria națională creează un număr mare de diverse mașini necesare alimentației publice. Anual se însușesc și se implimentează mașini și echipamente noi, mult mai moderne, care asigură mecanizarea și automatizarea proceselor complicate în producere.

Se creează și însușesc noi mașini, utilaje care funcționează în regim automat, fără participarea omului.

Mașină de tăiat legume cu poanson

cu productivitatea de 50 kg/h Coala

4

Mod Coala № Document Semnăt. Data

În prezent, una din problemele majore este reforma radicală pentru accelerarea progresului tehnico-științific în economia națională.

În alimentația publică ea este destul de actuală, la întreprinderile cu o productivitate mare încă se efectuează procesele manual. Există mai multe tipuri de muncă, unde sunt angajați un număr mare de lucrători necalificați. De aceea, o restructurare radicală în această ramură necesită o industrializare largă a proceselor de producție, introducerea în masă a metodelor industriale de pregătire și livrare a produselor către clienți.

O astfel de orgasnizare a producției în alimentația publică va permite nu numai de utilizat noul utilaj de înaltă eficiență, dar, de asemenea, mult mai eficient de a-l folosi. Vor beneficia atât consumastorii, - se va reduce timpul, va crește calitatea deservirii, precum și lucrătorii din domeniul alimentației publice – datorită mecanizării și automatizării proceselor de producție este redusă considerabil munca manuală, crește capacitatea de producție și se îmbunătățesc condițiile tehnico-sanitare.

Preview document

Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 1
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 2
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 3
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 4
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 5
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 6
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 7
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 8
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 9
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 10
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 11
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 12
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 13
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 14
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 15
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 16
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 17
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 18
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 19
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 20
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 21
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 22
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 23
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 24
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 25
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 26
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 27
Mașină de Tăiat Legume cu Poanson - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Masina de Taiat Legume cu Poanson.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?