Monitorizarea Parametrilor intr-o Statie de Epurare a Apelor Uzate

Extras din proiect Cum descarc?

Materiale, metode si instrumente utilizate pentru efectuarea determinarilor 
In analizele efectuate pe ape de suprafata si ape uzate au fost urmariti urmatorii parametri: pH, conductivitate electrica, reziduu filtrabil uscat la 105 ?C, consum chimic de oxigen (CCO), consum biochimic de oxigen (CBO5), azot amoniacal, nitrati, nitriti, ortofosfati, fosfor total, fenol, detergenti, sulfuri, sulfati, substante extractibile cu eter de petrol, materii in suspensie, fier, metale grele. Au fost folosite metodele de analiza standardizate, date in tabelul de mai jos. 
Metode de analiza 
Monitorizarea fizico-chimica si microbiologica a apelor uzate la intrarea si iesirea din statia de epurare Medias
Rezultatele obtinute in urma monitorizarii lunare a parametrilor fizico-chimici ai apelor uzate la intrarea si, respectiv, iesirea din statia de epurare Medias, pe perioada 2009 - 2011, sunt prezentate in urmatoare trei tabele. Mentionam ca valorile depasite sunt trecute cu caractere bolduite. 
Evolutia parametrilor apelor reziduale la statia de epurare Medias, in anul 2009
Din analiza datelor obtinute in perioada 2009 - 2011, concluzia care se desprinde este ca metoda conventionala de epurare aplicata in statia de epurare a municipiului Medias nu are eficienta necesara pentru a obtine o apa suficient epurata, in special din punct de vedere al azotului amonical, parametru care inregistreaza cele mai mari depasiri fata de limitele prevazute de normele in vigoare, respectiv NTPA 001/2002 care stabileste valorile limita de incarcare cu poluanti a apelor uzate industriale si orasenesti evacuate in receptori naturali, completata de NTPA 011/2002 care contine prescriptii referitoare la evacuarile provenite din statiile de epurare a apelor uzate orasenesti. 
In scopul de a stabili mai exact gradul de epurare atins prin metoda conventionala de epurare utilizata, s-a calculat eficienta (?) pentru fiecare parametru monitorizat. Cel mai ridicat grad de epurare il constatam in cazul consumului biochimic de oxigen in 5 zile, respectiv o medie pe durata celor trei ani de monitorizare, de cca 80 %, in 2010 realizandu-se o epurare de pana la 90 %, aceasta reprezentand, de fapt, eficienta maxima obtinuta pentru toti parametrii monitorizati, pe toata perioada de efectuare a prezentului studiu. 
La indepartarea materiilor aflate in suspensie s-au obtinut valori asemanatoare, adica o medie de aproximativ 79 % pe perioada 2009 - 2011, in 2010 chiar de 85 %. Un randament bun s-a atins si in ceea ce priveste consumul chimic de oxigen, respectiv 75 %. 
Problema cea mai acuta o reprezinta indepartarea azotului amoniacal din apele uzate. Influentul vine cu un aport ridicat de NH4 +, in timp ce eficienta metodei de epurare variaza intre 14 - 29 %, un procent foarte mic comparativ cu necesitatile impuse de normativele in vigoare, fapt care determina incarcari mari in azot amoniacal ale efluentului. 
Masura asocierii in valorile indicatorilor se obtine prin constructia unei diagrame de asociere (dendrograme); figura reprezinta diagrama de asociere obtinuta prin reprezentarea diferentei 1-Pearson_r care da o asociere cu atat mai mare, cu cat diferenta 1-Pearson_r este mai mica; astfel cele mai puternice asocieri sunt cele care sunt conectate cel mai aproape de 0 (au cea mai mica diferenta una de cealalta - diferenta care devine 0 pentru o corelatie perfecta).


Fisiere in arhiva (2):

  • Monitorizarea Parametrilor intr-o Statie de Epurare a Apelor Uzate
    • Monitorizarea Parametrilor intr-o Statie de Epurare a Apelor Uzate.docx
    • Monitorizarea Parametrilor intr-o Statie de Epurare a Apelor Uzate.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!