Pensiunea Ianca

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I 
PREZENTAREA GENERALA 
1.1 Scurt istoric 
1.2 Asezare geografica 
1.3 Relieful 
1.4 Clima 
1.5 Reteaua hidrografica 
1.6 Solurile 
1.7 Vegetatia si fauna 
CAPITOLUL II - POTENTIALUL TURISTIC SI 
AGROTURISTIC AL ZONEI 
2.1 Infrastructura 
2.2 Forme de turism 
2.3 Atractii turistice 
2.3.1 Manastiri 
2.3.3 Muzee 
2.3.4 Alte obiective 
2.4 Traditii si obiceiuri 
CAPITOLUL III - ORGANIZAREA SI PROIECTAREA ACTIVITATILOR AGRICOLE SI TURISTICE IN PENSIUNEA AGROTURISTICA
3.1 Descrierea pensiunii 
3.2 Structura pensiunii 
3.3 Activitate cazare 
3.4 Activitatea agricola 
3.5 Program artistic traditional, agreement si alte servicii


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I PREZENTAREA GENERALA 
1.1 Scurt istoric
Orasul Dabuleni a cunoscut de-a lungul veacurilor pagini inaltatoare de glorie in istoria framantata a poporului roman. In perioada antica, localitatea Dabuleni a facut parte din teritoriul Sucidavei, alaturi de cele 30 de sate romane cuprinse intre Jiu si Olt.
Pe locul actualului oras au existat trei sate: Broasca, Ciungu si Dabuleni. Prin comasarea lor s-a format comuna Dabuleni, care in 2004 a devenit oras.
Pe teritoriul Dabulenilor, "in vale" a existat inainte de al Doilea Razboi Mondial o zona umeda, alimentata periodic de revarsari ale apelor Dunarii, cu multe balti si stufaris, loc unde oamenii pescuiau si de unde se procurau trestie si papura pentru folosinta in gospodarie. Aceasta a disparut in urma desecarilor practicate de regimul comunist. Astazi mai functioneaza inca sistemul de irigatii cu ajutorul caruia se mai pot obtine recolte de pe pamanturile mai sarace.
1.2 Asezare geografica
Orasul Dabuleni este situat in Campia Olteniei, in partea de sud- est a judetului Dolj, la o distanta de 80 km de municipiul Craiova, 45 km fata de municipiul Caracal si 35 km fata de orasul Corabia.
 Fluviul Dunarea constituie granita de Sud a orasului Dabuleni, fiind si cea mai importanta resursa hidrologica a orasului. De altfel, orasul Dabuleni este oras de frontiera la granita cu vecinii bulgari, terasele joase ale Dunarii sunt acoperite de nisipuri (zona fiind numita si "Sahara Olteniei"). Tocmai aceste nisipuri au facut ca Dabuleni sa fie declarat "Arie naturala protejata" - cod ROSPA0135. Face parte din zona etnografica Romanati
1.3 Relieful
Relieful din regiune este format din campii si lunci acoperite cu dune de nisip. In partea de sud se gasesc suprafete cu aspect neted de coline care urca pana la extremitatea nordica a teritoriului.
1.4 Clima 
Din punct de vedere climatic, are un pronuntat caracter continental cu usoara influenta mediteraneana. Astfel, regiunea are parte de o perioada de seceta accentuata in lunile iulie - septembrie si o cantitate normala de precipitantii in lunile mai si iunie. Temperatura medie anuala este de 11,1 grade Celsius. Precipitatiile ating o medie anuala de 548 mm, sunt repartizate neuniform de-a lungul anului si pot avea variatii semnificative de la un an la altul.
1.5 Reteaua hidrografica 
Fluviul Dunarea (circa 150 km de-a lungul judetului Dolj) ca atare, precum si baltile pe care le formeaza prin inundare ofera zonei un potential piscicol si pescaresc important, insa valorificat putin in ultimii ani.
Canalul C0 (parte componenta a sistemului de irigatii Sadova-Corabia) care aduce apele Dunarii pe teritoriul agricol


Fisiere în arhivă (1):

  • Pensiunea Ianca.pptx

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!