Proiect design vestimentar inspirat din grecia antică

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 16 în total
Mărime: 3.72MB (arhivat)
Publicat de: Octaviu Pantea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Irina Arnautu
UNIVERSITATEA TEHNICĂ “GH. ASACHI” IAŞI FACULTATEA DE TEXTILE PIELĂRIE SPECIALIZARE TEHNOLOGIA TRICOTAJELOR ŞI CONFECŢIILOR

Cuprins

  1. Partea întâi
  2. GRECIA ANTICĂ
  3. SCURT ISTORIC
  4. Partea a doua
  5. VEŞMINTE ŞI PODOABE IN GRECIA ANTICĂ
  6. VEŞMINTE
  7. CULOARE
  8. PODOABE
  9. Partea a treia
  10. DESIGNERI ACTUALI ÎN GRECIA
  11. EKATHIMERINI
  12. Partea a patra
  13. COLECŢIE
  14. PALETA DE CULORI
  15. MODELE

Extras din proiect

Partea întâi GRECIA ANTICĂ

Grecia antică este denumirea dată teritoriilor unde a luat naştere şi s-a dezvoltat civilizaţia vechilor greci

Pentru a înţelege impactul considerabil al civilizaţiei greceşti asupra tuturor realizărilor culturale viitoare ale Europei, trebuie să ne întoarcem la perioada primordială a umanităţii, cea mitologică Mitologia greacă reprezintă un ansamblu de legende care provin din religia vechii civilizaţii elene, cu zei creatori, intrigi în Eden şi eroi civilizatori.

Spre deosebire de alte popoare antice, grecii, s-au remarcat prin arta lor magnifică, punându-şi amprenta în toate domeniile artei: sculptura, pictura, literatura,teatru, arhitectura, vestimentaţie.

HIMAT – produs din material de lână de formă dreptunghiulară, purtat ca o manta. Acest produs avea destinaţie de îmbrăcăminte pentru exterior, însă, odată cu realizarea materialelor subţiri, acesta a căpătat mai multe forme şi destinaţii.

PEPLO – produs din material de lână, cu lungimea egală cu înălţimea purtătorului şi lăţime de cca 3 m, având formă tubulară. Partea de sus este dublată, cusută astfel încât să se sprijine la limită pe umeri. Mâinele sunt lăsate goale, iar în talie se prinde cu o cingătoare.

CULOARE

Concepţia despre culoarea albă a veşmintelor greceşti este greşită. Această concepţie se datorează probabil faptului că majoritatea statuilor ce datează din acea perioadă erau realizate din marmură, bronz sau alte materiale monocromatice. Într-adevăr culoarea albă a fost utilizată în perioada arhaică, când oamenilor de rând le era interzis să poarte chitonul sau himatul roşu în locuri publice.

Însă, în secolul V î.e.n. îmbrăcămintea era realizată într-o paletă largă de culori, utilizându-se uneori fire de argint şi aur.

Culorile predominante în acea perioadă erau:

Galben

Violet

Indigo

Roşu.

Conținut arhivă zip

  • Proiect Design Vestimentar Inspirat din Grecia Antica.ppt

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?