Proiect la Ergonomie - Ergonomia unei Gradini

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap. 1 Introducere in ergonomie 3
Cap. 2 Scurt istoric despre arhitectura gradinilor 4
Cap. 3 Gradina ergonomica 7
3.1. Intrarea in gradina 7
3.2. Gazon 7
3.3. Vegetatia 8
3.4. Armonia in gradina 10
3.5. Aleile 12
3.6. Scari 13
3.7. Fantanile arteziene 13
3.8. Mobilier 13
3.9. Iluminatul 14
Cap. 4 Concluzii 15
Cap. 5 Bibliografie 16


Extras din proiect Cum descarc?

Cap. 1 Introducere in ergonomie
Denumirea de ergonomie deriva din cuvintele grecesti ergon (=munca) si nomos (=reguli) pentru a exprima stiinta muncii, dar se aplica tuturor domeniilor de activitate [1].
Ergonomia este disciplina stiintifica care studiaza interactiunea dintre oameni si alte elemente ale unui sistem, precum si profesia care aplica teorii, principii, informatii si metode de design pentru optimizarea activitatii omului si performantele sistemului din care acesta face parte [2].
Ergonomia activitatilor studiaza munca din punct de vedere psihologic, antropologic si al igienei [2].
Topoergonomia studiaza componentele locului de munca: dimensionarea masinilor, organele de comanda (antropometrie) si a locului de munca propriu-zis, precum si factorii de ambianta fizica [2].
Ergonomia informationala se ocupa de amenajarea dispozitivelor de comanda, asezarea indicatoarelor si organelor de control [2].
Bioergonomia studiaza comportamentul de la locul de munca, studiind oboseala in raport cu durata zilei de munca, repausul, orarul, munca in schimburi [2].
Ergonomia studiaza (din punct de vedere al tehnicilor de productie) [2]:
-ergonomia lucrarilor manuale sau lucrarilor usor mecanizate;
-ergonomia muncii mecanizate;
-ergonomia muncii automatizate si chiar robotizate.
Cap. 2 Scurt istoric despre arhitectura gradinilor
Din punct de vedere arhitectural, o gradina reprezinta unitatea verde avand o suprafata cuprinsa intre 3 si 20 hectare. Functia principala a gradinilor este asigurarea recrearii locuitorilor din raza de deservire [3]. 
Gradini Persane - Xenofol in scrierile sale descrie gradinile lui Cyrus ca fiind un adevarat Paradis [3]. 
Gradinile impartite in patru parti, erau rezultate din incrucisarea a doua axe perpendiculare, formate din doua canale. La intersectia lor era o constructie (palatul, pavilionul sau uneori chiar o fantana). Cele patru brate ale canalului erau orientate spre cele 4 puncte cardinale [3].
Canalele de irigatie erau la un nivel mai ridicat decat plantatiile si parterele de flori. Vegetatia era repartizata astfel: plantatiile de arbori mari pentru umbra si loc de vanatoare; arbusti decorativi si speciile fructifere [3].
Apa prin murmurul stropilor si jeturilor filiforme ce antrenau gandurile pana la visare era considerata elementul care dadea viata si mare placere a decorului [3].
Gradini din Asiria si Mesopotamia - in vechime aceste gradini erau numite ,, Eden" [3]. 
Gradinile din Babilon (Fig. Nr. 1) erau construite din mai multe etaje aveau circa 22 m inaltime (prima terasa avea 8 m si cea de-a doua terasa 13 m). Prima terasa era sprijinita pe 14 sali boltite si avea un culoar central [3].
Pentru udarea plantelor se foloseau trei fantani si se aducea apa printr-un canal din raul Eufrat. Vegetatia ornamentala era compusa din palmieri, curmali, duzi, smochini, trandafiri. Palmierul-curmal dadea umbra binefacatoare sub care creesteau celelalte plante, parterele cu ficus si bazinele cu lotus [3].
Fig. nr. 1 Gradinile suspendate din Babilon [4]
Gradini Egiptene - la inceput, gradinile erau construite in scop utilitar devin apoi locuri pentru agrement. Tema principala a gradinilor o constituiau apa, lacul sau bazinul cu lotus iar ca elemente decorative pavilioanele sau chioscurile cu coloane elegante [3].


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect la Ergonomie - Ergonomia unei Gradini.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!