Proiectarea Constructiva a Sistemului Mecanic de Orientare a Panourilor Fotovoltaice

Extras din proiect Cum descarc?

Sa se realizeze proiectarea constructiva a sistemului mecanic de orientare a panourilor fotovoltaice, bazat pe schema conceptuala atasata.
Specificatii de proiectare
o Numarul de panouri: N = 8 ;
o Dimensiunile panourilor: L x l x h = 1600 x 800 x 50 ;
o Greutatea unui panou: 208,128 Kg ;
o Tipul actuatorului liniar: MEC VEL 02 ;
o Domeniul unghiular de orientare: ? = ;
? = 300C ;
o Viteza maxima a vantului in regiunea de amplasare: v = 22 m/s ;
o Se va neglija incarcarea seismica si incarcarea datorata zapezii.
Din memoriul de calcul atasat documentatiei tehnice trebuie sa faca parte:
1. Determinarea parametrilor geometrici ai actuatorului
2. Parametrii constructivi ai actuatorului ales
3. Stabilirea sarcinilor care incarca elementele constructiei
4. Memoriu justificativ privind alegerea lagarelor 
5. Memoriu justificativ privind solutiile constructive ale elementelor de sustinere ale panourilor si ansamblului (analiza MEF) 
6. Memoriu justificativ privitor la respectarea regulilor de baza ale proiectarii constructive
Planse obligatorii - prezentare
Subansamblul panouri - elemente de sustinere
Subansamblul elemente de sustinere fixe
Ansamblu
Observatii
1. Modelarea produsului se va realiza in softul CATIA, pe parcursul orelor de proiect alocate, respectand planificarea activitatilor.
2. Predarea proiectului se poate face numai daca planificarea activitatilor contine vizele obligatorii. Singura evidenta a lucrului la proiect este tinuta prin acest document.
Brasov, octombrie 2012 INDRUMATOR DE PROIECT
Dr. ing. Georgiana DRAGUSIN
Tipuri de panouri solare
Notiuni generale
In timp ce sistemele traditionale de incalzire folosesc energia electrica, motorina, pacura sau gazul drept combustibil pentru incalzirea locuintei si obtinerea unei ape calde menajere, sistemul de incalzire solara investeste energia de la soare pentru a o transforma in energie termica. 
Vom vorbi nu despre tipurile de panouri solare din punct de vedere al intrebuintarii lor, unde distincte sunt doua categorii (termice si fotovoltice), ci din punct de vedere al tehnologiei de construire, unde distincte sunt trei mari tipuri de panouri: monocristaline, policristaline si amorfe.
Panouri solare monocristaline
Acestea sunt realizate dintr-o zona mare de cristal de siliciu. Aceste tipuri de panouri solare sunt cele mai eficiente in absorbtia luminii soarelui si a conversiei acestuia in energie electrica, cu toate acestea ele sunt cele mai scumpe. Acest tip face fata cel mai bine in conditii de lumina mai redusa, cand celelalte tipuri de panouri solare sunt mai ineficiente. Panourile realizate din monocristaline au fost utilizate pe o scara larga de peste 20 de ani. Ele sunt de obicei utilizate in aplicatii de inalta fiabilitate, cum ar fi de telecomunicatii. Cele mai cunoscute branduri sunt BP si Siemens.
Panouri solare policristaline
Policristalinele sunt cel mai frecvent tip de panouri solare ce se folosesc astazi. Ele sunt usor mai eficiente decat monocristalinele, dar mai putin costisitoare pentru a le produce. In loc de o zona mare de cristal, acest tip de panou solar este compus din mai multe zone mici de cristale de siliciu. Branduri cunoscute conform analizelor noastre ar fi SX include BP (fosta Solarex), Sharp si Kyocera. Un detaliu important este ca acest tip de panouri solare pot functiona normal la diferente de temperatura fara a pierde foarte mult din eficienta.
Panouri solare amorfe
Panourile solare amorfe, constau dintr-un film subtire realizat din siliciu topit ce foloseste ca suport un material inoxidabil. Aceste tipuri de panouri solare au randament mai mic decat celelate doua tipuri de panouri solare. Un avantaj al celui amorf asupra celorlalte doua este ca acestea sunt protejate de umbra. Asta inseamna ca panoul solar, in timp ce continua sa perceapa o parte din energia solara, celulele panoului se afla intr-o umbra. Acestea functioneaza pe mare, barci si alte tipuri de transport.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Constructiva a Sistemului Mecanic de Orientare a Panourilor Fotovoltaice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!