Schita de Proiect Creativ - Dezvoltare Economica prin Turism Durabil la Dunarea de Jos

Extras din proiect Cum descarc?

In contextul actual al dezvoltarii durabile, turismul isi gaseste locul firesc, aducand in prim plan ideea satisfacerii nevoilor turistilor si ale industriei turistice, strans legata de protejarea mediului si a oportunitatilor pentru viitor.
Eforturile de analizare a activitatii turistice in zona "Dunarii de Jos" judetele Galati, Braila,Vrancea, Buzau si Tulcea, sunt justificate de potentialul resurselor naturale si culturale. Apare insa problema legata de faptul ca singura existenta a resurselor nu este suficienta pentru a determina turistii sa opteze pentru aceste destinatii. Aspectele ce tin de infrastructura, acces in zona, poluare, management si marketing atarna greu in balanta argumentelor pro si contra zonei 'Dunarea de Jos".
Analizand punctele forte si pe cele slabe vis-a-vis de aceasi regiune ca destinatie turistica foarte importante sunt aspectele ce tin de organizarea si mai slaba dezvoltare a industriei turistice. Nu poate fi ignorata situatia in care se afla infrastructura(hoteluri, restaurante) utilizata in trecut, dar care acum este in declin si, in mare parte necesita investitii.
Aceste minusuri sunt si consecentele unei acute lipse a managementului, deoarece putini manageri sunt bine pregatiti sa abordeze aspecte legate de marketing, servicii turistice, managementul afacerilor, administratie de aceea, intreaga regiune este putin cunoscuta de turistii occidentali, multioperatorii locali si reprezentantii guvernamentali nestapanind inca tehnicile de baza in management si marketing, astfel incat sa obtina legaturi cu pietele internationale.
Pot fi indentificate mai multe probleme comune regiunii, rezolvarea lor putand oferi solutii valabile, de asemenea, la nivel regional. Se pot evidentia urmatoarele nevoi:
-de imbunatatire a legaturilor de transport; 
-de pregatire manageriala a autoritatilor din industria turistica;
-de pregatire operationala a personalului din industria turistica;
-de expertiza de marketing;
-de cooperare in abordarea problemelor legate de mediu;
-de descentralizarea controlului referitor la dezvoltarea turismului, accentul deplasandu-se la nivel local .
Raspunsul la aceste nevoi presupune, printre altele, initiative precum centrele locale de turism durabil si "itinerariile verzi", programe comune de formare manageriala etc.
Relansarea economiei locale printr-o politica ferma de promovare si dezvoltare a turismului durabil trebuie sa aiba in vedere trei elemente esentiale ale durabilitatii : mediul inconjurator, economia si oamenii.Aceste obiective ar trebui sa fie :
sustinerea unui mediu inconjurator sanatos, pastrarea calitatii recreative a spatiilor naturale sau create de om si integrarea mediilor naturale, culturale si umane;
promovarea si sustinerea unei calitati competitive si eficiente a turismului ca afacere;
crearea unor conditii sociale satisfacatoare pentru turisti si populatia locala.
Nu trebuie uitat faptul ca este esential ca turismul sa fie politic acceptat drept o prioritate, fara a-si compromite durabilitatea.Fara suport si angajament politic pentru turismul durabil, programele turistice bazate pe principiile dezvoltarii durabile nu vor fi implementate. Deoarece turismul durabil reprezinta un scop, trebuie inteles ca orice tip de dezvoltare care include dezvoltarea turismului da nastere la anumite schimbari intr-o zona. Totusi aceste schimbari trebuie mentinute in limite acceptabile, astfel incat scopul durabilitatii sa fie atins. 
Turismul durabil poate fi cel mai bine realizat printr-o planificare atenta, prin dezvoltarea si conducerea corespunzatoare a sectorului turistic.
Cercetarile privind creativitatea reprezinta o necesitate sociala deoarece creativitatea este conditia esentiala a progresului cunoasterii in sensul ei activ de transformare a lumii in toate domeniile de activitate.
Cu toate ca omul creaza de la inceputul existentei sale, creativitatea ca notiune stiintifica dateaza de putin timp. Problema cunoasterii si dezvoltarii aptitudiniilor creative se pune astazi mai pregnant datorita faptului ca in societatea contemporana, puternica dezvoltare stiintifica si tehnica solicita mai mult ca oricand creativitatea umana, progresul economic si social fiind in foarte mare masura dependent de inteligenta si inventivitatea membrilor societatii, de cantitatea de imaginatie, de ingeniozitate si originalitate investite in activitatile desfasurate in diverse domenii.In aceleasi conditii progresul nu este posibil insa fara inspectarea, dezvoltarea si valorificarea stiintifica a tuturor resurselor de creativitate de care dispune fiecare popor. 
Un rol capital il are in acest context educatia. Este imperios necesara introducerea in sistemul de invatamant a unei metodologii de promovare a creativitatii, de schimbare a mentalitatii invechite, de codasi, contemplare si resemnare caracteristica poporului nostru, introducerea unor scheme prin care sa fie vizate dezvoltarea aptitidinilor creative ale prescolarilor, elevilor si studentilor, precum si de selectie a celor cu potential creativ ridicat, acestia urmand sa fie ajutati si promovati in profesarea domeniilor de baza ale creatiei si dezvoltarii : stiinta, invatamant, tehnica si arta.
Se mizeaza mult pe aplicarea creativitatii in stiinta si tehnica, dorindu-se astfel realizarea unor programe cat mai diversificate prin care sa se fructifice si dezvolte potentialul creativ. In aceste domenii creativitatea este ceruta de dificultatile aparute in desfasurarea procesului de productie, observandu-se ca prin rezultatele ei sunt solutionate probleme de importanta majora pentru progresul omenirii in cele mai diverse forme de activitate.


Fisiere in arhiva (2):

  • Schita de Proiect Creativ - Dezvoltare Economica prin Turism Durabil la Dunarea de Jos
    • INTRO.DOC
    • Proiect RPI.DOC

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!