Cuprins
- CUPRINS
- Prefata Pag.
- 1. Tema 1 proiect
- - Introducere 2
- - Prezentarea utilajului 4
- - Expunerea problemei 6
- 2.Tema 2 proiect
- - Introducere 10
- - Prezentarea utilajului 12
- - Expunerea problemei 16
- 3.Tema 3 proiect 17
- 4.Bibliografie 20
Extras din proiect
“Sa se dimensioneze si sa se determine marimile specifice coacerii franzelei de 0,750Kg ,folosind un cuptor tunel cu banda (tip 2).”
1.Introducere.
Cuptoarele tunel se produc conform unui principiu classic, dar caruia ii se adauga un design personal caracteristic fiecarui cuptor prin cerintele specifice si din aceasta cauza nici un cuptor tunel nu este la fel Aceste cuptoare ofera o flexibilitate unica si care poate fi utilizata pentru toate tipurile de produse Un cuptor consta intr-un numar de zone de incalzire diferite , fiecare avand o regulare separata caldurii superioare si a celei inferioare Aceasta facilitate ofera setarea optima pentru curbura de caldura necesara fiecarui produs Se utilizeaza frecvent in unitatile cu capacitate mare de productie. Este un cuptor cu functionare continua si se compune dintr-o carcasa metalica izolata termic,in interiorul careia se afla tunelul de coacere prevazut cu o banda transportoare care trasporta aluatul din camera de coacere. Cuptoarele tunel sunt incalizite electric sau direct prin combustibil ars conform cerintelor clientului Pot fi adaptate pentru diferite tipuri de benzi ; exemplu banda de plasa bobinata fin sau larg, benzi solde de otel , benzi de panza metalica sau piatra de temelie Intinderea maxima a cuptoarelor cu banda de panza metalica este de 4 metri Dimensiunea fiecarui tunel depinde de capacitatea rezultata in urma cerintelor clientului , si traseul conditiilor de baza. Cuptoarele tunel sunt realizate in 2 versiuni de baza depinzand de intervalul de temperatura pentru care sunt realizate : exenplu temperatura normala pana la 350 °C. Cuptoare tunel Sveba-Dahlen sunt renumite pentru fiabilitatea lor si costurile de intretinere scazute
2.Prezentarea utilajului.
1.Valva de reglare a aburului
2.Cutie de componente electrice
3.Usa de inspectie
4.Touch screen, control PLC
(optiune).
5.Tablou de control
6.Control al atenuatorului
7.Lever pentru tipul de roluire
8.Ventilator al motorului , sectiune turbo (optiune).
Instrumente.Proiectarea logica a tabloului dispozitivului asigura perspectiva maxima si operatii simple Temperaturile si timpurile de coacere sunt prezentate digital Controlul PLC este optional.
Tablou standard al dispozitivul pentru
cuptoare tunel incalzite cu electricitate.
Tablou al dispozitivului pentru cuptoare tunel cu control PLC.
Usa de inspectie.
Cuptoarele au usi de inspectie realizate din sticla , cu luminare incorporata pentru o supraveghere mai usoara a procesului de coacere ( Nu este valabila pentru versiune cu temperaturi foarte ridicate).
Usi de inspectie aflate pe locuri strategice de-alungul cuptorului
Preview document
Conținut arhivă zip
- Tehnologii Alimentare Vegetale.doc