Tehnologii Alimentare Vegetale

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 2557
Mărime: 803.45KB (arhivat)
Publicat de: Renata Dicu
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRICOLE SI MEDICINA VETERINARA A BANATULUI TIMISOARA

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. Prefata Pag.
  3. 1. Tema 1 proiect
  4. - Introducere 2
  5. - Prezentarea utilajului 4
  6. - Expunerea problemei 6
  7. 2.Tema 2 proiect
  8. - Introducere 10
  9. - Prezentarea utilajului 12
  10. - Expunerea problemei 16
  11. 3.Tema 3 proiect 17
  12. 4.Bibliografie 20

Extras din proiect

“Sa se dimensioneze si sa se determine marimile specifice coacerii franzelei de 0,750Kg ,folosind un cuptor tunel cu banda (tip 2).”

1.Introducere.

Cuptoarele tunel se produc conform unui principiu classic, dar caruia ii se adauga un design personal caracteristic fiecarui cuptor prin cerintele specifice si din aceasta cauza nici un cuptor tunel nu este la fel Aceste cuptoare ofera o flexibilitate unica si care poate fi utilizata pentru toate tipurile de produse Un cuptor consta intr-un numar de zone de incalzire diferite , fiecare avand o regulare separata caldurii superioare si a celei inferioare Aceasta facilitate ofera setarea optima pentru curbura de caldura necesara fiecarui produs Se utilizeaza frecvent in unitatile cu capacitate mare de productie. Este un cuptor cu functionare continua si se compune dintr-o carcasa metalica izolata termic,in interiorul careia se afla tunelul de coacere prevazut cu o banda transportoare care trasporta aluatul din camera de coacere. Cuptoarele tunel sunt incalizite electric sau direct prin combustibil ars conform cerintelor clientului Pot fi adaptate pentru diferite tipuri de benzi ; exemplu banda de plasa bobinata fin sau larg, benzi solde de otel , benzi de panza metalica sau piatra de temelie Intinderea maxima a cuptoarelor cu banda de panza metalica este de 4 metri Dimensiunea fiecarui tunel depinde de capacitatea rezultata in urma cerintelor clientului , si traseul conditiilor de baza. Cuptoarele tunel sunt realizate in 2 versiuni de baza depinzand de intervalul de temperatura pentru care sunt realizate : exenplu temperatura normala pana la 350 °C. Cuptoare tunel Sveba-Dahlen sunt renumite pentru fiabilitatea lor si costurile de intretinere scazute

2.Prezentarea utilajului.

1.Valva de reglare a aburului

2.Cutie de componente electrice

3.Usa de inspectie

4.Touch screen, control PLC

(optiune).

5.Tablou de control

6.Control al atenuatorului

7.Lever pentru tipul de roluire

8.Ventilator al motorului , sectiune turbo (optiune).

Instrumente.Proiectarea logica a tabloului dispozitivului asigura perspectiva maxima si operatii simple Temperaturile si timpurile de coacere sunt prezentate digital Controlul PLC este optional.

Tablou standard al dispozitivul pentru

cuptoare tunel incalzite cu electricitate.

Tablou al dispozitivului pentru cuptoare tunel cu control PLC.

Usa de inspectie.

Cuptoarele au usi de inspectie realizate din sticla , cu luminare incorporata pentru o supraveghere mai usoara a procesului de coacere ( Nu este valabila pentru versiune cu temperaturi foarte ridicate).

Usi de inspectie aflate pe locuri strategice de-alungul cuptorului

Preview document

Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 1
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 2
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 3
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 4
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 5
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 6
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 7
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 8
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 9
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 10
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 11
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 12
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 13
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 14
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 15
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 16
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 17
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 18
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 19
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 20
Tehnologii Alimentare Vegetale - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Tehnologii Alimentare Vegetale.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Aspecte Privind Obținerea unui Aliment Funcțional nou pe Bază de Iaurt și Polen

ARGUMENT Industria alimentară este una dintre principalele ramuri ale economiei naționale, având ca obiect fabricarea de produse alimentare...

Produse Vegetale de la Specii din Familia Rosaceae

I.Introducere Omul primitiv lua cele necesare din mediul înconjurător şi căuta să vindece toate bolile cu ajutorul plantelor, mineralelor şi...

Determinarea Variației Vâscozității Uleiului de Măsline cu Temperatura

1.INTRODUCERE 1.1.Noţiuni generale despre uleiul de măsline Uleiurile vegetale sunt amestecuri naturale complexe de substanţe din grupa...

Instalația pentru o Secție de Extracție a Uleiului de Soia

Tema proiectului: Să se proiecteze instalaţia pentru o secţie de extracţie a uleiului de soia cu o capacitate de 120 t seminţe de soia în 24 de...

Tehnologia Gustărilor Reci

CAPITOLUL I: PARTICULARITĂŢILE SECTORULUI DE ALIMENTAŢIE PUBLICĂ Caracteristicile şi rolul alimentaţiei publice: Alimentaţia publică constituie...

Tehnologia Uleiurilor Vegetale

1 Tehnologia şi cultura inului pentru ulei 1.1.Importanţă Inul pentru ulei este cultivat pentru seminţele sale care furnizează un ulei sicativ...

Linia tehnologică pentru obținerea vinului rose demisec și dulce

ARGUMENT Tema proiectului se refera la proiectarea unei linii tehnologice în vederea obținerii vinului rose demisec și dulce. Un prim aspect al...

Tehnologia Uleiurilor Vegetale. Ape Uzate din Industria Uleiurilor Vegetale

1. PLANTELE OLEAGINOASE Uleiurile şi grăsimile vegetale se găsesc în natură în ţesutul plantelor, fiind concentrat în seminţe, în pulpă, în...

Ai nevoie de altceva?