Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2455
Mărime: 627.40KB (arhivat)
Publicat de: Flavia B.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. CAPITOLUL I 3
  3. 1.1. Combustibili fosili 3
  4. 1.2. Surse de energie regenerabilă 4
  5. 1.3. Panouri fotovoltaice 5
  6. CAPITOLUL II 12
  7. 2.1. Partea aplicativă 12
  8. CONCLUZII 15
  9. BIBLIOGRAFIE 16

Extras din proiect

INTRODUCERE

Energia regenerabilă este energia produsă din surse precum soarele și vântul, care sunt reumplute în mod natural și nu se epuizează. Energia regenerabilă poate fi utilizată pentru generarea de energie electrică, încălzirea și răcirea spațiului și a apei, precum și pentru transport [1].

Energia neregenerabilă, în schimb, provine din surse finite care ar putea fi epuizate, cum ar fi combustibilii fosili precum cărbunele și petrolul [1].

În fața schimbărilor climatice, a creșterii prețurilor la energie și a preocupărilor legate de securitatea aprovizionării, sursele de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară, par a fi o cale evidentă de urmat [2].

Dacă am putea înlocui combustibilii fosili cu energie regenerabilă din abundență, am reduce prețurile la energie, am reduce emisiile și am reduce riscurile viitoare ale schimbărilor climatice, inclusiv impactul asupra producției de alimente [2].

CAPITOLUL I

1.1. Combustibili fosili

În general, sursele de energie au fost împărțite în trei categorii: combustibili fosili, surse regenerabile și surse nucleare. Combustibilii fosili sunt în principal petrol, cărbune și gaze naturale. Acești combustibili fosili pot fi numiți biomasă, deoarece sunt rămășițele fosilizate ale plantelor care au crescut cu milioane de ani în urmă [3].

În prezent, peste 80% din energia folosită de omenire provine din combustibili fosili. Valorificând cărbunele, petrolul și gazele, resursele energetice conținute în depozitul navei noastre spațiale, Pământul, a determinat o expansiune dramatică a utilizării energiei și o îmbunătățire substanțială a calității vieții a miliarde de indivizi din unele regiuni ale lumii [4].

Alimentarea civilizației noastre cu combustibili fosili a fost foarte convenabilă, dar acum știm că aceasta implică consecințe grave. Tratăm combustibilii fosili ca pe o resursă pe care oricine de oriunde o poate extrage și utiliza în orice mod, iar atmosfera Pământului, solul și oceanele ca o gunoi pentru produsele lor de deșeuri, inclusiv mai mult de 30 Gt/an de dioxid de carbon.

Efectele nocive asupra mediului și sănătății umane, care de obicei nu sunt incluse în prețul combustibililor fosili, includ impacturi imediate și pe termen scurt legate de descoperirea, extracția, transportul, distribuția și arderea, precum și schimbările climatice care sunt răspândite în timp către generațiile viitoare sau în spațiu către întreaga planetă [4].

Cărbunele este cel mai abundent și cel mai răspândit combustibil fosil. Peste 45% din electricitatea mondială este generată din cărbune și este principalul combustibil pentru generarea de energie electrică la nivel mondial. Rezervele cunoscute de cărbune din lume sunt suficiente pentru mai mult de 215 ani de consum, în timp ce rezervele cunoscute de petrol sunt doar de aproximativ 39 de ori mai mari decât consumul mondial, iar rezervele cunoscute de gaze naturale sunt de aproximativ 63 de ori mai mari decât nivelul consumului mondial în 1998 [4].

În ultimii ani, au existat investigații științifice eficiente privind combustibilii fosili din Turcia, care se concentrează considerabil pe resursele de cărbune acesta fiind sursa majoră de combustibili fosili pentru Turcia. Cercetătorii turci pot investiga zece căi largi de modernizare a speciilor de cărbune, cum ar fi desulfurarea, aoxidul de furizare, piroliza și hidropiroliza, lichefierea și hidrolichefierea, extracția și extracția fluidelor supercritice, gazeificarea, oxidarea, brichetarea, flotarea și identificarea structurii [4].

Bibliografie

1. Energy, O.o.E.E.R. Renewable Energy. 2022 06.01.2023]; Available from: https://www.energy.gov/eere/renewable-energy.

2. EU, E.s.C.a.E.i.t. A future based on renewable energy. 2022 06.01.2023]; Available from: https://www.eea.europa.eu/signals/signals-2022/articles/a-future-based-on-renewable-energy.

3. Demirbas, M.F., Progress of Fossil Fuel Science. Energy Sources, Part B: Economics, Planning, and Policy, 2007. 2(3): p. 243-257.

4. Armaroli, N. and V. Balzani, The Legacy of Fossil Fuels. CHEMISTRY-AN ASIAN JOURNAL, 2011. 6(3): p. 768-784.

5. Dambhare, M.V., B. Butey, and S.V. Moharil, Solar photovoltaic technology: A review of different types of solar cells and its future trends. Journal of Physics: Conference Series, 2021. 1913(1): p. 012053.

6. Parida, B., S. Iniyan, and R. Goic, A review of solar photovoltaic technologies. Renewable and Sustainable Energy Reviews, 2011. 15(3): p. 1625-1636.

7. Sarah, K., A Review of Solar Photovoltaic Technologies. International Journal of Engineering Research and, 2020. V9.

8. Ciutina, V. Note de curs - Sisteme de valorificare a resurselor regenerabile. 2022 07.01.2023].

9. PANOU FOTOVOLTAIC MONOCRISTALIN 545W. 06.01.2023]; Available from: https://www.iluminat-ieftin.ro/3169/Panou-Fotovoltaic-Monocristalin-545w?gclid=Cj0KCQiAtvSdBhD0ARIsAPf8oNnSg7az-ogHsAoxcVz5yLTsbT13xbPQcAdRKFrE_kmR2JNNRuxEbOIaAohPEALw_wcB.

10. Khalis, M., et al., Effects of Temperature and Concentration Mono and Polycrystalline Silicon Solar Cells: Extraction Parameters. Journal of Physics: Conference Series, 2016. 758(1): p. 012001.

11. Panou solar 270W, policristalin. 06.01.2023]; Available from: https://microgrid.ro/index.php?route=product/product&product_id=100.

12. Razykov, T.M., et al., Solar Photovoltaic Electricity: Current Status and Future Prospects. Solar Energy, 2011. 85: p. 1580-1608.

13. Myers, D.R., 1.12 - Solar Radiation Resource Assessment for Renewable Energy Conversion, in Comprehensive Renewable Energy, A. Sayigh, Editor. 2012, Elsevier: Oxford. p. 213-237.

Preview document

Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 1
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 2
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 3
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 4
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 5
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 6
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 7
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 8
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 9
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 10
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 11
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 12
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 13
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 14
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 15
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 16
Valorificarea resurselor regenerabile într-o pensiune montană - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Valorificarea resurselor regenerabile intr-o pensiune montana.docx

Ai nevoie de altceva?