Vel Pitar

Extras din proiect Cum descarc?

0. Prezentare
S.C Vel Pitar S.A este printre primele firme de pe piata romaneasca care produce produse de panificatie, aceasta fiind un important sprijin in ceea ce inseamna productia si distribuirea napolitanelor, biscuitilor si produselor de cofetarie si patiserie.
Numele acestei societati are multe semnificatii, aceasta societate fiind atestata documentar la sfarsitul secolului XIV, dregatorul Vel Pitar, care era "pus peste pitari si ingrijea sa se gaseasca faina si sa se coaca in fiecare zi paine proaspata pentru domn, curteni si ostire" 
Indatoririle sale le completau pe cele a jitnicerului, acesta fiind responsabil de depozitarea si strangerea granelor, dar mai completau si atributiile stolnicului care trebuia sa guste inainte din mancare inainte ca cestea sa fie sa fie trimise pe masa domneasca. In acele timpuri, domnitorii Tarilor Romane erau ajutati de boieri care aveau diferite roluri, pentru ca activitatea Curtii Domnesti si a ostenilor sa se desfasoare bine. In acele timpuri pitarul era cel care se ocupa si avea grija ca painea facuta sa fie buna si sa fie cat mai pe placul familiei domnitoare.
Compania Vel Pitar preia traditiile painii bine facute, ale satisfacerii gusturilor celor mai pretentioase, pentru a aduce bucate alese pe mesele romanilor. Povestea grupului incepe atunci cand fondul de investitii Bathurst Investments Limited, administrat in Romania de catre New Century Holdings (NCH), achizitioneaza doua mari companii de morarit si panificatie, Mopariv Ramnicu Valcea si Berceni Bucuresti . In anul 2001 in luna decembrie se formeaza S.C Vel Pitar S. A, aceasta unindu-se cu alte patru fabrici din industria de panificatie si morarit: Mopariv Ramnicu Valcea, Berceni Bucuresti, Mopariv Cluj Napoca si Granpan Tecuci. Aceasta societate are sediul in judetul Valcea, in localitatea Rm. Valcea, strada Timis, nr. 22, sediul local al acestei firme se poate schimba in ori ce alt loc din aceasta tara, aceasta hotarare fiind luata pe baza Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).
Compania a reusit sa isi mareasca aria de lucru prin cumpararea a unor noi companii: Spicul Arges Pitesti (2002), Pangran Iasi si Gorjpan Targu Jiu (2003), dar si a unei unitati de productie din oasul Bals (2004), aceasta fiind repartizata punctului de lucru din Ramnicu Valcea, cat si prin fuziunea cu societatile Postavarul Brasov si Panem Giurgiu (2005).
Cu trecerea timpului organizarea firmei a suferit modificari, aceasta impartindu-se in trei firme diferite care se ocupa in continuare cu activitati de panificatie: - S.C. Vel Pitar S.A., moraritul - S.C. Sapte Spice S.A. si retailul - S.C. VP Magassin S.A. (2007). Aceste firme evoluand in ultimii, astfel incat acum au conditiile necesare pentru a putea functiona autonom.
Aceasta oportunitate, a aparitiei noilor companii fructifica mai bine sansele oferite de piata in domeniile lor, gestioneaza mai bine resursele si utilizeaza in mod direct veniturile obtinute. Fondul de investitii Broadhurst Investments Ltd., administrat in Romania de compania New Century Holdings (NCH), detine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate in urma divizarii. La inceputul anului 2007, grupul Vel Pitar largindu-si reteaua de centre de productie si in judetul Dambovita, in orasul Targoviste. In prezent, Grupul Vel Pitar detine centre de productie in Bucuresti (doua) si in 10 judete din Romania (Valcea, Arges, Brasov, Cluj, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt si Dambovita), unitati de morarit si o retea de magazine in marile orase din Romania. Astfel, grupul Vel Pitar cuprinde :
-  12 fabrici de panificatie, specialitati de panificatie, patiserie, biscuiti si napolitane; 
-  unitati de morarit;
-  o retea proprie de 157 de spatii comerciale in marile orase din Romania; acoperire nationala; 
-  5000 de angajati; 
-  peste 2,5 milioane de clienti zilnic.
S.C Vel Pitar S.A a reusit sa sa schimbe modul in care in Romania se fac afaceri in industria de morarit si panificatie, acest lucru fiind posibil doar prin multa munca si cu investirea foarte mare in tehnologii moderne. Toate aceste investitii facand ca societatea sa devina numarul, unu din toate punctele de vedere, in Romania.
Misiunea acestei firme este de a putea oferii consumatorilor produse de cea mai buna calitate, acest lucru putand fi capabil prin cele mai eficiente sisteme de distribuire si productie, dar si prin munca depusa de specialistii firmei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Vel Pitar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!