Ingrijirea pacientilor cu angina pectorala

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT
NOTIUNI DE ETICA SI DEONTOLOGIE MEDICALA
CAPITOLUL I NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE A APARATULUI CARDIOVASCULAR
Notiuni de anatomie 
Notiuni de fiziologie ale aparatului cardiovascular
CAPITOLUL II ANGINA PECTORALA
Definitie
Semne, simptome
Tratament
ROLUL ASISTENTEI MEDICALE IN INGRIJIREA PACIENTILOR CU ANGINA PECTORALA
CAPITOLUL III -  PREZENTAREA CELOR TREI CAZURI CLINICE.
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect Cum descarc?

Motto:
,, Asistenta medicala este pentru un timp, constienta celui lipsit de constienta, dorinta de a trai pentru cel ce a gandit la suicid, membrul pentru cel caruia i-a fost amputat, ochii pentru el ce a orbit de curand, mijlocul de locomotie pentru copil, cunostintele si increderea pentru tanara mama, vocea celor prea slabi pentru a se exprima."
VIRGINIA HENDERSON
ARGUMENT
In lucrarea de fata am reunit cunostintele teoretice, deprinderile practice, notiunile de farmacologie, de anatomie si fiziologia omului, de medicina interna pe care le-am inglobat in tehnicile de ingrijire nursing, dupa modelul conceptual al Virginiei Henderson. Scopul lucrarii de fata este de a aplica in practica cunostiintele dobandite in cei trei ani de scoala postliceala , cunostintele aplicate in practica medicala la patul bolnavului.
M-am straduit sa patrund in cele trei dimensiuni: biologica, psihologica si socio-culturala, raportate la cele 14 nevoi fundamentale ale individului si am dedus din toate cele trei cazuri clinice, carora le-am intocmit planul de ingrijire.
Pentru a sintetiza lucrarea de fata, dar si la orele de nursing in cei trei ani de scoala sanitara , am invatat ca este necesar ca asistenta medicala sa suplineasca la bolnavi ceea ce acestora le lipseste pentru a fi un "complet", un "intreg", calitati ce-i lipsesc pacientului fie din cauza pierderii fortei fizice, in cazul bolilor organice fie din cauza lipsei de vointa , in cazul bolilor pshihice, fie din lipsa de cunostinte de specialitate necesare ingrijirii lui.
Astfel spus, asistenta trebuie sa intre in pielea bolnavului si sa reprezinte dorinta de a trai pentru cel ce si-a pierdut speranta de viata, sa fie glasul pentru cel ce nu are posibilitatea sa se deconecteze . Din practica meseriei la patul bolnavului, reiese faptul ca nursingul isi are radacinile in nevoile fundamentale ale individului, si am invatat ca orice fiinta umana sanatoasa sau bolnava este animata de dorinta de a manca , de a avea conditii de locuit, de a se imbraca , are nevoie de afectiune.
NOTIUNI DE ETICA SI DEONTOLOGIE
MEDICALA
Ingrijirea bolnavului reprezinta o mare raspundere fata de viata si sanatatea bolnavului, fata de colectivitate dar in special fata de constinta noastra personala. Din acest motiv avem datoria de a consacra toata stiinta si energia noastra pentru ingrijirea oricarui bolnav.
Bolnavul cand se interneaza in spital sau se supune unui tratament ambulatoriu, isi incredinteaza sanatatea si chiar viata in mainile acelora care il ingrijesc.
Exigenta fata de calitatile morale ale personalului medico-sanitar creste zi de zi datorita ridicarii nivelului de cultura generala, constiinta si cerintele populatiei. Orice om care se ocupa de ingrijirea bolnavilor trebuie sa lucreze constiincios, deoarece constiinciozitatea ridica valoarea oricarei munci, dar in special a muncii sanitare si din acest motiv ea trebuie cultivata in mod sistematic. Ingrijirea bolnavilor reprezinta o mare raspundere fata de viata si sanatatea bolnavilor, fata de societate dar in special fata de constiinta noastra personala.
Constiinciozitatea este o urmare fireasca a bunei pregatiri profesionale. Asistenta poate indeplini in bune conditii sarcinile ei profesionale numai daca are suficiente cunostinte de specialitate.
Asistenta medicala poate fi facuta numai cu devotament, aparitia ei a fost impusa de dezvoltarea rapida a stiintelor in general, a celor medicale in special, dezvoltare care implica introducerea tehnicii moderne in munca zilnica de ingrijire a bolnavului. Aplicarea metodelor moderne de investigatie si de tratament, bazate pe o inalta tehnicitate, extinderea si intarirea muncii profilactice, largirea sferei de activitate si responsabilitate a cadrelor medii au necesitat introducerea unei pregatiri tehnice superioare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ingrijirea pacientilor cu angina pectorala.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. CORNELIU BORUNDEL MANUAL DE MEDICINA INTERNA EDITURA BIC ALL 2000
2. C. STREIAN AFECTIUNILE APARATELOR RESPIRATOR SI CARDIO-VASCULAR EDITURA DIDACTICA SI PEDAGOGICA BUCURESTI- - 1990 
3. LUCRETIA TITIRCA GHID DE NURSING EDITURA VIATA MEDICALA ROMANEASCA -  2003
4. LUCRETIA TITIRCA TEHNICI DE EVALUARE EDITURA VIATA ROMANEASCA -  2003
5. LUCRETIA TITIRCA URGENTELE MEDICO-CHIRURGICALE EDITURA MEDICALA 2003


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!