Lipoaspiratia

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins 2
Lipoaspiratie 3
Mecanismul liposuctiei 5
Recuperarea 8
Dieta si exercitii 8
Drenajul limfatic manual 9
Masajul suedez 10
Concluzii 12
Bibliografie 13


Extras din proiect Cum descarc?

Lipoaspiratia
Liposuctia, de asemenea, cunoscuta si sub numele de lipoplastie ("modelarea tesuturilor grasoase") este o operatiune de chirurgie cosmetica, care indeparteaza tesutul adipos din mai multe arii diferite ale organismului uman. Zonele afectate pot varia de la abdomen, coapse si fese, la gat,partea posterioara a bratelor sau in alte zone.
Mai multi factori pot limita cantitatea de grasime care pot fi eliminata in conditii de siguranta intr-o singura sesiune. Exista aspecte negative la eliminarea intr-o cantitate prea mare de grasime. Edeme neobisnuite si/sau "urme de lovituri" in piele pot fi observate la pacientii care au fost supra-aspirati (eliminarea unei cantitati prea mari). Riscul chirurgical creste odata cu cantitatea de tesut eliminata.
Procedura poate fi efectuata sub anestezie generala, regionala sau locala. Siguranta tehnicii se refera nu numai la cantitatea de tesut eliminat, dar si la alegerea anestezicului si starea generala de sanatate a pacientului. Este ideal pentru pacient sa fie cat mai apt posibil inainte de procedura si sa nu fi consumat produse pe baza de tutun timp de mai multe luni. 
Tehnici relativ moderne de conturare a corpului si distrugerea stratului de grasime au fost efectuate in primul rand de catre un chirurg francez, Charles Dujarier. Un caz in 1926 care a dus la dezvoltarea unei cangrena la piciorului unui model francez in cadrul unei proceduri efectuate de Dr. Dujarier a stabilit un dezinteres in conturare a corpului pentru o perioada de zeci de ani care aveau sa urmeze.
Indepartarea de volume foarte mari de grasime este o procedura potential periculoasa, complexa si poate pune viata pacientului in pericol. Societatea Americana a Chirurgilor Plastici defineste in acest context o operatie periculoasa atunci cand este substras un volum mai mare de 5 litri. Cel mai adesea, liposuctia este efectuata la nivelul bratelor, abdomenului, regiunea fesiera si coapse la femei, si piept, abdomen si flancuri la barbati. 
Liposuctia a fost cea mai frecventa procedura de chirurgie plastica efectuata in 2006, cu 403684 de pacienti si in anul 2011, cu 1,268,287 de pacienti pe teritoriul american.
Nu toata lumea este un candidat bun pentru liposuctie. Nu este o buna alternativa la dieta sau exercitiile fizice. Pentru a fi un candidat bun, persoanele trebuie sa aiba o varsta de peste 18 ani si in stare buna de sanatate, sa poata mentine o dieta alimentara si regim de exercitii, si sa aiba arii de grasime disponibile procedurii in anumite zone ale corpului. Bolile semnificative (de exemplu, diabet, infectiile, afectiunile cardiace sau de circulatie), pot impedica recomandarea unei astfel de proceduri. La persoanele in varsta, pielea este de obicei mai putin elastica, limitand capacitatea pielii de a se strange usor in jurul noii formi.
Provocarea de baza a oricarei proceduri de liposuctie este:
- De a extrage cantitatea potrivita de grasime
- O afectare cat mai mica a tesuturilor vecine, cum ar fi vasele de sange si a tesutului conjunctiv
- Sa nu creeze dezechilibre a fluidelor 
- Cauzarea a cat mai putin disconfort pentru pacient
Finisarea tehnicilor au facut ca lipoaspiratia sa fie o procedura efectuata in conditii de siguranta maxima, usoara, putin incomoda, si eficienta.


Fisiere in arhiva (2):

  • Lipoaspiratia
    • Lipoaspiratia.docx
    • Lipoaspiratia.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

www.sfatulmedicului.ro
www.philippadodsonmassagerichardsontx.com
en.wikipedia.org/Liposuction
www.livestrong.com
www.pinehillhospital.co.uk
www.realself.com
www.cosmosclinic.com.au


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!