Antreprenor feminin

Cuprins proiect Cum descarc?

ARGUMENT 3
CAPITOLUL 1 ACTIVITATEA ANTREPRENORIALA
1.1 Activitatea antreprenoriala -  concept ... .4
1.2 Caracteristicile, obiectivele si principiile activitatii antreprenoriale ...5
1.3 Satisfactiile si insatisfactiile activitatii antreprenoriale .6
1.4 Tipologia formelor mediului antreprenorial ..8
1.5 Factorii care influenteaza mediul antreprenorial 11
CAPITOLUL 2 ANTREPRENORIAT FEMININ ROMANESC
2.1 Calitatile necesare unui antreprenor de succes 15
2.2 Antreprenoriat feminin romanesc - studiu de caz ..15
2.3 Concluzii .18
CAPITOLUL 3 NORME DE SANATATEA SI SECURITATEA MUNCII SI P.S.I. LA LOCUL DE MUNCA
3.1 Securitatea si sanatatea in munca 19
3.2. Norme generale de P.S.I .20
3.3. Disciplina muncii 21
BIBLIOGRAFIE .22
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

ARGUMENT
Motivul alegerii acestei teme este acela de a promova antreprenoriatul prin evidentierea antreprenoriatului feminin romanesc. Acest aspect duce la creearea si dezvoltarea culturii antreprenoriale in mediul educational. O cultura antreprenoriala solida este fundatia unei economii dinamice. Ea reflecta felul in care climatul social al unei tari sustine ideile si initiativele antreprenoriale precum si felul in care poate sa directioneze tinerii spre o cariera in afaceri prin imbunatatirea abilitatiilor lor. O cultura antreprenoriala solida este caracterizata de un grad ridicat de toleranta pentru esec si recunoasterea rolului crucial pe care antreprenorii il au in crearea de locuri de munca.
Antreprenoriatul este motorul cresterii economice. Antreprenorii joaca un rol crucial in determinarea viitorului prosperitatii in mediul de afaceri romanesc. Succesul antreprenorial al unei tari va fi determinat de numarul antreprenorilor care lanseaza afaceri in tara respectiva si a succesului afacerilor pe care acestia le creeaza. 
In sensul modern al economiei de piata, un antreprenor este un agent economic care adopta un comportament activ si novator, care accepta deliberat riscuri financiare pentru a dezvolta proiecte noi. In acest sens, un numar semnificativ de societati acorda o mare atentie si recunoastere antreprenorilor, in mare parte si datorita aportului pe care il aduc acestia la evolutia mediului antreprenorial si a influentei pe care o au asupra indicatorilor macroeconomici.
Succesul antreprenoriatului nu consta neaparat in finantare, au fost cazuri de tineri care au avut finantarea necesara, dar care au esuat in initiativa lor de antreprenoriat. In momentul in care ai resursele necesare devii putin mai lenes, mai indulgent cu tine si cu cei din jurul tau. Antreprenorul este un agent al schimbarii. Antreprenorul este acea persona care lanseaza o afacere sau accelereaza succesul acesteia. In opinia economistului Joseph Schumpeter, antreprenorul este o piesa centrala a dezvoltarii capitalismului, deoarece creeaza noi produse, noi metode de productie, noi piete si noi forme de organizare, actionand astfel ca agent al schimbarii. Nu in ultimul rand, antreprenorul este acea persoana care angreneaza o serie de factori ce stimuleaza cresterea economica. Acesti factori includ testarea tehnologiilor inovative, oferirea de oportunitati pentru tineri, combaterea saraciei si impactul pozitiv in societate. O persoana care-si doreste sa fie antreprenor trebuie sa se analizeze foarte bine si sa faca ceea ce-i place. Trebuie sa-si puna in evidenta talentele si capacitatile pe care le are. Ideea reprezinta, poate, doar 1% din succesul unei afaceri. Felul cum este pusa in practica, cum este evaluata si valorificata este, de la persoana la persoana, aparte, atipic, personal. Antreprenor inseamna o perseverenta tenace, o dorinta irezistibila de a termina anul fiscal pe plus, de a nu concedia oamenii, de a avea bani sa dai salariile, de a face fata tuturor provocarilor.
Antreprenoriatul feminin reprezinta cel mai important motor de relansare economic. Femeile din tara noastra pot reusi in afaceri la fel de bine ca barbatii, ba chiar, uneori, cu mai multa responsabilitate si cu grija sporita pentru detalii, fara sa faca rabat la calitate. Femeile antreprenor au avut intotdeauna o abordare mai pragmatica a problemelor, ele fiind mai atente atat la cerintele evidente, cat si la cele mai subtile.
Lucrarea este structurata pe trei capitole astfel: in capitolul unu este prezentata activitatea antreprenoriala, capitolul doi trateaza notiuni despre factorii care influenteaza mediul antreprenorial iar in ultimul capitol este prezentat un studiu de caz despre antreprenoriatul feminin romanesc.
CAPITOLUL 1
ACTIVITATEA ANTREPRENORIALA
1.1 Activitatea antreprenoriala -concept
Activitatea antreprenoriala consta sintetic in identificarea si valorificarea unor oportunitati economice. Activitatea antreprenoriala este un proces care se deruleaza in diferite medii si unitati de afaceri ce cauzeaza schimbari in sistemul economic prin inovari realizate de persoanele care valorifica oportunitatile economice creand valori atat pentru indivizi cat si pentru societate.
Joseph Schumpeter (1934), considerat un geniu al economiei secolului XX, spunea: ,,In antreprenoriat exista o intelegere pe care o facem in legatura cu un anumit tip de comportament care include: initiativa, organizarea si reorganizarea mecanismelor socio-economice si acceptarea riscului si a esecului". In unul din ultimile sale studii el realizeaza o abordare integratoare deosebit de interesanta si utila a activitatilor si caracteristicilor specifice antreprenorilor enumerate mai jos: 
Determinare si perseverenta: Mai mult decat oricare alt factor, dedicarea totala catre succes ca antreprenor poate depasi obstacolele. Determinarea puternica si perseverenta pot face un antreprenor sa faca fata oricaror greutati pe care alte persoane le-ar considera insurmontabile si chiar pot compensa lipsa de experienta si de indemanare a personalului angajat.
Dorinta de a castiga: Antreprenorii examineaza o situatie, determina cum isi pot mari sansele de castig si trec mai departe. Ca rezultat riscurile considerate mari de persoanele obisnuite sunt riscuri mari pentru antreprenori.
Cautarea feedback-ului: Antreprenorii eficienti sunt adesea descrisi ca avand capacitatea de a invata repede si dorinta puternica de a sti cat de bine se descurca si cum isi pot imbunatati rezultatele. Feedback-ul este important deoarece antreprenorul este dispus sa invete din greseli si din experientele anterioare.
Rezolvarea problemelor persistente: Antreprenorii nu sunt intimidati de situatii dificile. Increderea in sine si optimisul general il fac sa vada imposibilul ca pe ceva ce doar necesita mai mult timp pentru a fi rezolvat. Problemele simple il plictisesc, antreprenorii sunt extrem de persistenti insa sunt realisti in a aprecia ceea ce pot si ceea ce nu pot sa faca si unde au nevoie de ajutor pentru rezolvarea unor probleme dificile, dar de neevitat.
Initiativa si responsabilitate: Antreprenorii au fost intotdeauna considerati persoane independente, ei cauta si preiau initiativa, se pun in situatii in care sunt personal raspunzatori pentru succesul sau esecul intregii operatiuni. Le place sa se implice in probleme in care impactul lor personal sa poata fi masurat.
Orientare spre oportunitati: Un lucru care ii diferentiaza clar pe antreprenori este concentrarea spre oportunitate mai mult decat spre resurse, structura sau strategie. Cand se hotarasc sa intreprinda o actiune o fac intr-un mod calculat, incearca sa faca totul pentru a obtine cat mai multe sanse de castig, dar evita sa-si asume riscuri ce nu sunt necesare.
Toleranta pentru esec: Antreprenorii folosesc esecul ca pe o experienta din care pot invata ceva. Cei mai eficienti antreprenori sunt cei care se asteapta la dificultati si nu sunt dezamagiti, descurajati sau deprimati de un esec.


Fisiere în arhivă (1):

  • Antreprenor feminin.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. 1 Capota, V., (coordonator), Organizarea unitatii economice -ghid- Editura Oscar Print, Bucuresti 2010;
2. Dumitrescu, M., Dumitrescu Peculea A., Strategii si management, Editura Economica, Bucuresti, 2014:
3. Lianu, C., Strategii de branding, Editura Economica, Bucuresti, 2010;
4. Nica, P., Iftimescu, A., "Management: Concepte si aplicatii", Editura Sedcom Libris, Iasi, 2008;
5. Nicolescu O., Nicolescu C., Intreprenoriatul si managementul intreprinderilor mici si mijlocii, Editura Economica, Bucuresti, 2008;
6. Nicolescu O., Verboncu I.,Fundamentele managementului organizatiei, Editura Tribuna Economica, Bucuresti, 2001;
7. http://paemfortis.ro/antreprenoriatul-feminin-si-barierele-de-gen/;
8. http://famme.ro/dermato-cosmetice-romanesti-cu-apa-termala-herculane-30937.html;
9. http://www.zf.ro/companii/produsele-ivatherm-cu-apa-de-la-herculane;
10. http://www.wall-street.ro/articol/Start-Up/117841/antreprenoriat-feminin-rucsandra-hurezeanu-ivatherm.html;
11. www.inspectiamuncii.ro;
12. www.protectiamuncii.ro;
13. www.sanatateocupationala


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!