Impactul Covid asupra procesului de organizare-reorganizare a structurilor și curriculei educaționale

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere
2. Scurt istoric
3. Activitatea elevilor
4. Activitatea cadrelor didactice
5. Concluzii
6. Cuvinte cheie


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Data de 11 Martie 2020 va ramane in istoria Romaniei ca fiind prima zi in care autoritatile , Ministerul Educatiei si Cercetarii au decis sa impuna restrictii radicale cu scopul de a evita raspandirea bolii Sars-Cov-19 . 
Astfel una dintre numeroasele restrictii impuse de guvern este de a suspenda activitatea scolara incepand cu cea pre-scolara pana la cea universinara si celelalte forme de invatamant in care este necesar adunarea unui numar de persoane in aceeasi sala . 
Astfel intregul sistem de invatamant a fost nevoit , pentru a nu ramane restanta materiei de predare catre elevi, sa se reorienteze catre practivi noi prin care sa comunice in continuare invataturile si lectiile cooperand si primind feed-back de la elevi si studenti . 
Masurile adoptate de fiecare institutie in parte releva maniere diferite de a actiona . Astfel , noi , studentii dar si elevii claselor mai mici am descoperit noi moduri interesante de a ne conecta social in scopul comunicarii si transmiterii informatiei scolare , avand o continuitate profesionala , culturala , sociala dar si pentru a continua studiul credintei . 
Acest lucru era de neimaginat in urma cu cateva luni dar acum am ajuns sa ne petrecem timpul liber in aceeasi maniera . Toate acestea s-au dezvoltat si au evoluat foarte rapid fapt ce a condus la o provocare pentru noi, studentii , dar mai ales pentru cei de clase mai mici , in a tine pasul cu procedurile impuse pentru continuarea studiilor .
In opinia mea , inainte de a implementa procedurile predarii online in sistemul de invatamant si de a obtine un plan bine structurat pe care sa il urmeze cadrele didactice, toate acestea au avut obstacole precum faptul ca acest sistem a fost doar partial pregatit , o parte din pedagogi , cadre didactice nu au posedat in acel moment informatii suficiente si competente in instruirea asistate la calculator , curriculumul nu permitea intr-o anumita masura transferul in activitati la distanta , nu au fost create solutii in tehnologie care sa se muleze pe nevoile sistemului educational . 
Astfel studentii nu au un interes ridicat pentru a participa la orele didactice , elevii nu isi pot mentine atentia in fata unui ecran, iar cei de clase primare nu pot intelege invatatura de baza . 
Multe discipline scolare au avut impedimente in logistica , pedagogie sau tehnica . Acestea sunt bariere sau provocari pe care elevii , profesorii sau parintii incearca sa le rezolve acordand interes , disponibilitate , inventivitate etc. Totodata a fost dificil trecerea in sistem online pentru intreaga populatie scolara fiind un hiatus pentru unii elevi determinand dezaprecierea invatarii formale .
2. Scurt istoric
Pandemia de coronavirus COVID-19 , sub denumirea de virusul Wuhan , a inceput pe 12 Decembrie 2019 in China , Wuhan , cand un grup de persoane au fost infectati din surse necunoscute cu pneumonie . Dovedindu-se a fi din ce in ce mai contagios si mai periculos Statul Chinez a decis pe 1 ianuarie 2020 sa inchida piata iar persoanele care au prezentat simptome erau tinute in izolare , insa virusul a ajuns si in Europa afectand toate statele membre , inclusiv Romania .
La 16 martie 2020Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul instituirii starii de urgenta in Romania pentru cele 30 de zile . In luna noiembrie statisticile arata un numar de 360.000 de infectari si 8.900 de persoane decedate .


Fisiere în arhivă (1):

  • Impactul Covid asupra procesului de organizare-reorganizare a structurilor si curriculei educationale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Cartea "Scoala online , elemente pentru inovarea educatiei . Raport de cercetare evaluativa " din Bucuresti , Mai 2020, Editura Universitatii din Bucuresti 
Stiri Digi 24 din data de 13.11.2020
Stirile ProTv din 03 Martie 2020
www.dexonline.ro
www.dexx.ro
www.archeus.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!