Plan de afacere - Start up

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Sinteza planului 4
1.1 Scopul 4
1.2 Descrierea produsului 5
1.3 Costurile afacerii 7
Capitolul 2. Propunerea si oportunitatea afacerii 8
2.1 Propunerea afacerii 8
2.1.1 Conceptul de afacere 8
2.1.2 Nevoia si utilitatea produsului si/sau serviciului 9
2.1.3 Modalitatea de comercializare (prin magazine proprii, prin Internet, prin distribuitori etc) 9
2.2 Oportunitatea afacerii 9
2.2.1 Analiza macromediului (oportunitati si amenintarii) 9
2.2.2 Analiza sectorului de activitate (modelul Porter) 12
Capitolul 3. Descrierea afacerii 13
3.1 Prezentare firma 13
3.2 Strategia firmei 14
3.2.1 Misiunea 14
3.2.2 Viziunea 14
3.2.3 Valorile 15
3.2.4 Analiza SWOT 15
3.2.5 Stabilirea Obiectivelor 16
3.2.6 Unicitatea afacerii 17
Capitolul 4. Analiza pietei 18
4.1 Piata 18
4.2 Clientii 18
4.3 Concurenta 18
Capitolul 5. Mixul de marketing 19
5.1 Produsul 19
5.1.1 Descriere 19
5.2 Promovare 22
5.3 Distributia 22
5.4 Pretul 23
Capitolul 6. Productia si procesele 23
6.1 Echipamente, masini, instalatii 24
6.2 Furnizori 25
Capitolul 7. Elaborarea planului operational 25
7.1 Descrierea investitiei 25
7.2 Descrierea proceselor de aprovizionare/productie/vanzare 25
7.2.1 Stupii si principalele echipamente apicole 25
7.2.2 Alte echipamente apicole 26
Capitolul 8. Managementul afacerii 27
8.1 Conducerea 27
8.2 Personalul 28
Capitolul 9. Finantele afacerii 29
9.1 Bilant simplificat 29
9.2 Contul de profit si pierdere 30
9.3 Indicatori economici 30
9.4 Fluxul monetar 32
9.5 Pragul de rentabilitate 33
Capitolul 10. Riscurile si sansele de succes 34
2.3 Riscuri financiare 34
2.4 Riscuri legislative 34
2.5 Riscuri tehnice 35
Capitolul 11. Anexe 35
11.1 Schite produs 35
11.2 Date tehnice 35
11.3 Organigrama firmei 36
11.4 Cercetarea de marketing 36


Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Sinteza planului
1.1 Scopul
Scopul planului de afacere este de a creste si de a exploata albinele pentru a satisface nevoile consumatorilor de produse apicole.
Cresterea albinelor este printre putinele afaceri profitabile din Romania care a trecut testul timpului. In anul 2009 productia de miere a Romaniei reprezenta 1,4% din totalul mondial si 8,5% din productia Europei, ceea ce insemna 62,6kg/1.000 de locuitori, fata de media europeana de 30,7 kg si 20,6 kg media de pe glob, multumita climei si padurilor de salcami si tei, si numeroaselor suprafete cultivate cu pomi fructiferi si floarea soarelui. Cu toate acestea, conform ACAR (Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania) Romania a produs anul trecut doar 10.000 - 12.000 tone miere, o cantitate foarte mica raportat la capacitatea totala de productie a apicultorilor romani. 
Cresterea albinelor are urmatoarele avantaje:
- Primirea unor produse ecologice pure
- Cerere mare pe piata interna si externa
- Posibilitati de a exporta produsele apicole
- Functii auxiliare de polenizare a florei si faunei
- Afacerea data poate fi organizata si dezvoltata de catre membrii unei familii.
1.2 Descrierea produsului 
Inca din antichitate, 6000-4500 ani i. Hr, omul vana albine, constientizand valoarea nutritiva a mierii,numind-o si "hrana vie".
Mierea contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, flavoane, flavonoide, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic), dextrina, compusi ai azotului, adica este unul din cele mai complexe produse gasite in stare naturala..Este un medicament impotriva tusei, asteniei, nevrozei ,avand altele o multime de intrebuintari terapeutice. Are proprietatea de a fi asimilata usor de organism si il tonifica.
Principalele noastre produse vor fi : 
1. Mierea de salcam : Din cauza unei cantitati mai mari de fructoza cristalizeaza foarte incet, la cativa ani.
Mierea de salcam are un gust placut, dulce, este perfect fluida, vascoasa, fara semne de cristalizare. Contine in medie 41,73 % fructoza, 34,8 % glucoza si 10 % zaharoza si maltoza. Are un pH = 4,0 si nu cristalizeaza cel putin 1,5-2 ani si niciodata total. Aroma pronuntata de flori de salcam, se intalneste la mierea la care s-a introdus o infuzie de floare de salcam sau cea falsificata.
2. Veninul de albine este un produs de secretie al albinei lucratoare si al matcii. Este compus din proteine, saruri minerale, enzime, hormoni, uleiuri eterice si alte substante volatile care pe de o parte inhiba sistemul nervos, iar pe de alta parte stimuleaza inima si glandele cortico-suprarenale, tratand poliartrite infectioase, boli ale sistemului nervos periferic: sciatica, nevralgii de trigemen si de facial, nevralgii intercostale, boli vasculare: tromboflebita, arterioscleroza vaselor mem brelor, guta, astmul bronsic, reumatismul poliarticular, muscular si cardiac, boli de piele: ulcere, fistule si boli oculare.
In contextual actual, cand piata e invadata de produse semifabricate, fast food, alimente prelucrate termic si lipsite de vitamine, mierea ramane o sursa de sanatate pentru oamenii de toate varstele, preocupati de un mod de viata sanatos.
Practicarea stuparitului in Romania e o afacere profitabila si de durata datorita catorva factori. Primul si cel mai important e traditia, cresterea albinelor devenind din cele mai vechi timpuri o indeletnicire de baza. Un alt factor important este clima. Acest teritoriu fiind situat in zona temperata dispune de conditii favorabile climatice, un sezon lung prielnic activitatii albinelor: primavara - vara( lunile aprilie-august), temperature si conditii de umiditate prielnice pentru dezvoltarea unei baze melifere bogate, paduri si livezi pentru polenizare.
Pentru a incepe o astfel de afacere sunt necesare cunostinte in domeniul apiculturii, dorinta, rabdare de a lucra cu albinele, si desigur o investitie mare la inceput, dar care se amortizeaza rapid.
Managementul firmei va fi asigurat de initiatorii acestui plan de afaceri si anume : Bordianu Gabriela si Stancea Dennisa, studenti in anul IV, in cadrul Facultatii de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor (F.A.I.M.A.), programul de studii fiind Inginerie Economica in Domniul Electric, Electronic si energetic (I.E.D.E.E.E.).
Pregatirea noastra in domeniul economic constituie un avantaj in organizarea eficienta a procesului de productie, o buna administrare a firmei cat si o apreciere corecta a parametrilor economici, iar cunostintele tehnice ne permit alegerea utilajelor optime .
In primul sezon de la infiintarea firmei, echipa va fi alcatuita din 2 manageri, Bordianu Gabriela si Stancea Dennisa si din 2 specialisti, Gorgonetu Mihai si Baciu Daniel, in domeniul apiculturii, cu atestat de apicultor. Pe masura extinderii afacerii, firma isi va completa personalul (cu persoane responsabile cu functii ca reclama, vanzare, control), pana la 10 persoane in al doilea an de activitate.


Fisiere în arhivă (1):

  • Plan de afacere - Start up.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!