Proiectul carierei mele

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere .. 4
1.1. Ce reprezinta conceptul de cariera? Dar managemenul carierei? . 4
1.2. Modelul de baza al planificarii carierei 4
1.3. Incadrarea candidatului in realitate . 5
1.4. Descrierea si rolul ocupat in sectorul de activitate .. 6
2. Planificarea obiectivelor in domeniu si cariera -  Analiza Gantt 9
3. Analiza SWOT pentru identificarea pozitionarii in domeniu ... 10
4. Analiza SWOT a domeniului in comparatie cu alte domenii 11
5. Teste de auto-cunoastere .. 12
6. Concluzii 14
7. Intrebari de reflexie .. 14
8. Bibliografie 15


Extras din proiect Cum descarc?

Motivatia
Incep aceasta prezentare prin a face o reflexie asupra omului care sunt astazi. Am inceput cariera tehnica devreme inca din liceu si apoi am continuat studiile tehnice sub indrumarea si ghidarea facultatii Politehnice. Apoi, ca orice tanar nerabdator am vrut mai mult si am inceput sa studiez o alta disciplina tehnica in cadrul Universitatii tehnice de marina care mi-a deschis calea catre orizonturi nelimitate de cunoastre si autocunoastere.
Astazi urmez programul de master al Academiei de studii Economice Bucuresti si cu siguranta sunt in locul in care trebuia sa fiu. Am descis sa urmez acest program din dornita de a ma perfectiona si de a acumula cunostinte despre domeniul de bussines pe care mai tarziu sa le valorific atat din punct de vedere personal cat si social.
Deoarece am o empatie dezvolatata, suferintele si nedreptatea ma deranjeaza si sper ca prezentele si viitoarele studii sa ma aduca in postura de a schimba lucruri, perceptii si moduri de gandire si actionare.
1. Introducere
1.1. Ce reprezinta conceptul de cariera? Dar managemenul carierei?
Cariera reprezinta traseul interconectat al locurilor de munca, pozitiilor si experientelor de viata ale unei persoane de-a lungul vietii sale, care urmareste schimbarile de preferinte, atitudine, experienta si comportament ale individului. Gestionarea carierei este un proces de lunga durata, care presupune dezvoltarea personala, planificarea carierei, crearea profilului personal, alegerea unei organizatii de lucru adecvate etc. Managementul carierei reprezinta procesul prin care un individ urmareste, aranjeaza si directioneaza potentialul sau in vederea realizarii obiectivelor si dorintelor stabilite in avans. Omul ar trebui sa-si gestioneze cariera ca si pe o companie. Cea mai buna atitudine este cea de angajat al propriei persoane. Prin urmare individul trebuie sa efectueze fiecare activitate cat mai bine cu putinta. La baza gestionarii carierei sta un nivel ridicat de cunoastere de sine. Trebuie sa iti cunosti avantajele, dezavantajele, cum sa consolidezi avantajele, cum sa indepartezi dezavantajele de-a lungul timpului. O mare problema este ca majoritatea oamenilor nu fac planuri pentru dezvoltarea carierei, ci reactioneaza inert. Aceasta atitudine are drept consecinta o cariera proasta si nemultumire fata de propria viata. Planificarea este principala baza a gestionarii carierei; chiar daca aceasta planificare ofera numai cadre pentru luarea deciziilor privind posibilitatile aparute in momentul definirii prioritatilor. Cu cat depui mai mult efort in gestionarea propriei cariere, cu atat creste probabilitatea ca obiectivele stabilite se vor materializa.
1.2. Modelul de baza al planificarii carierei
Un model de planificare a carieri poate fi modelul GROW, iar acesta are urmatoarea structura: Pasi in gestionarea carierei: -  Stabiliti scopul carierei (Goal) -  Stabiliti starea curenta (Reality) -  Stabiliti solutiile/ modurile in care veti realiza obiectivul (Options) -  Urmariti realizarile (Will) Acest model se concentreaza doar pe obiectivele si dorintele candidatului si nu realizeaza o planificare detaliata. Modelul poate reprezenta un bun punct de plecare pentru identificarea directiei in evolutia carierei.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectul carierei mele.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

[1] Prof.univ.dr. Alecxandrina DEACONU; Lect.univ.dr. Simona PODGOREANU; Prof.univ.dr. Lavinia RASCA Factorul uman si performantele organizatiei -  Bucuresti, Editura ASE, 2004 -  capitolul 6 [2] https://www.lauradumbrava.ro/2012/12/cum-ajung-la-obiectiv-modelul-gro/, accesat in 10 noiembrie 2019 [3] https://www.buildium.com/blog/how-to-start-a-property-management-company/, accesat in 13 noiembrie 2019 [4] https://www.mashvisor.com/blog/how-to-start-a-property-management-company/, accesat in 14 noiembrie 2019 [5] https://fmlink.com/articles/the-facility-managers-role-in-real-estate-management/, accesat in 14 noiembrie 2019
[6] https://www.deepdyve.com/lp/emerald-publishing/history-of-real-estate-management-from-a-corporate-perspective-Lw00Q3rV0F, accesat in 9 noiembrie 2019 [7] https://en.wikipedia.org/wiki/Facility_management, accesat in 15 noiembrie 2019 [8] http://dezvoltaresicariera.xhost.ro/holland.html, accesat in 9 noiembrie 2019


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!