Sisteme CAD pentru Confectii din Tricot

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 Principii generale de elaborare si diversificare a unei colectii de modele de produse de imbracaminte confectionate din tricot metraj. Prezentarea caracteristicilor materialelor.
Rolul principal in componenta unui obiect vestimentar il indeplineste materialul de baza care este intrebuintat la confectionarea produsului.
Materiale de baza sunt materialele textile care constituie fata produsului si care nu pot lipsi din componenta acestuia. 
Tricoturile sunt produse textile sub forma plana sau tubulara, obtinute prin buclarea succesiva sau simultana a unu fir sau a mai multor fire, transformarea lor in ochiuri si inlantuirea ochiurilor intr-o anumita ordine. 
In comparatie cu tesaturile, tricoturile prezinta o serie de avantaje, printre care enumeram:
- consum de materie prima mai redus. Pentru aceeasi suprafata de produs finit, tricotul contine cu 30% mai putine fire decat tesaturile;
- propriettai superioare ale tesaturilor ca: elasticitate, extensibilitatea, proprietati igienico-sanitare si de confort.
- reducerea ciclului de productie prin eliminarea unor operatii tehnologice ca: incleierea, urzirea, navadirea, unele operatii de finisare, etc. Timpul necesar pentru obtinerea unui produs tricotat este in majoritatea cazurilor de 2 ori mai scurt. randamentul ridicat al utilajului folosit. Masinile de tricotat au un randament mai mare decat razboiul, randament care se exprima prin numarul de randuri pe minut.
1.2. Elaborarea colectiei de modele de produse de imbracaminte exterioara pentru femei. Analiza modelelor colectiei. (descrierea constructiv -estetica si tehnologica a modelelor colectiei)
Produsele cu sprijin pe umar au o lag agama de structuri de tricoturi din care pot fi confectionate, acestea fiind dedicate femeilor, necesitand elaborarea unor tipare de baza strict correlate cu caracteristicile materialelor si particularitatilor de conformatie ale corpului feminine.
Modelul ales este un produs vestimentar cu sprijin pe umeri,pot fi imbricate in perioada de vara dar si in restul anului conditionat fiind ce obligatia de a fi purtat cu un alt articol vestimentar aferent. Pentru realizarea lui se va utiliza un tricot metraj cu grad mediu sau redus de extensibilitate care prezinta un grad mare de complexitate constructiva. In modelul prezentat aici nu putem discuta despre pense, insa avem puse in evidenta creti de la nivelul taliei.
Modelul I este un produs cu sprijin pe umeri, cu un decolteu si volum in talie partea stanga a 
fetei. Fata este alcatuita din 3 repere.
Spatele este alcatuit dintr-un reper obtinut prin sectionarea elementului la acasi nivel cu fata. 
Modelul de maneca este scurt.
Pentru realizarea lui se va utiliza un tricot metraj cu grad mediu sau redus de extensibilitate care prezinta un grad mare de complexitate constructiva. 
Modelul II
Maieu este denumirea data produsului de lenjerie care imbraca partea superioara a corpului, pentru care linia de terminatie este plasata intre linia taliei si linia soldurilor, pe directia liniei soldurilor sau cu 5 - 15 cm mai jos de aceasta linie Principalele caracteristici ale acestui articol de lenjerie sunt absenta manecilor si rezolvarea suprafetei de sprijin sub forma de bretele. Bretelele, de diferite latimi, pot fi indivizibile cu restul produsului sau pot fi aplicate.
Maieu simplu, fara pense, cu spatele si fata croite separat (produsul are cusaturi laterale); bretelele sunt indivizibile cu elementele principale. Pe linia decolteului si pe liniile de rascroiala ale bratelor poate fi aplicata dantela cu latimea de 0,5 - 1 cm. De asemenea, in partea centrala a decolteului in fata se pot insera motive brodate


Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme CAD pentru Confectii din Tricot.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!