Sisteme CAD pentru confecții din tricot

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 Principii generale de elaborare si diversificare a unei colectii de modele de produse de îmbracaminte confectionate din tricot metraj. Prezentarea caracteristicilor materialelor.
Rolul principal în componenta unui obiect vestimentar îl îndeplineste materialul de baza care este întrebuintat la confectionarea produsului.
Materiale de baza sunt materialele textile care constituie faţa produsului si care nu pot lipsi din componenţa acestuia. 
Tricoturile sunt produse textile sub forma plana sau tubulara, obtinute prin buclarea succesiva sau simultana a unu fir sau a mai multor fire, transformarea lor în ochiuri si înlantuirea ochiurilor într-o anumita ordine. 
În comparatie cu tesaturile, tricoturile prezinta o serie de avantaje, printre care enumeram:
- consum de materie prima mai redus. Pentru aceeasi suprafaţa de produs finit, tricotul contine cu 30% mai putine fire decat tesaturile;
- propriettai superioare ale tesaturilor ca: elasticitate, extensibilitatea, proprietati igienico-sanitare şi de confort.
- reducerea ciclului de productie prin eliminarea unor operatii tehnologice ca: încleierea, urzirea, navadirea, unele operatii de finisare, etc. Timpul necesar pentru obtinerea unui produs tricotat este în majoritatea cazurilor de 2 ori mai scurt. randamentul ridicat al utilajului folosit. Masinile de tricotat au un randament mai mare decat razboiul, randament care se exprima prin numarul de randuri pe minut.
1.2. Elaborarea colectiei de modele de produse de îmbracaminte exterioara pentru femei. Analiza modelelor colectiei. (descrierea constructiv –estetica si tehnologica a modelelor colectiei)
Produsele cu sprijin pe umar au o lag agama de structuri de tricoturi din care pot fi confectionate, acestea fiind dedicate femeilor, necesitand elaborarea unor tipare de baza strict correlate cu caracteristicile materialelor si particularitatilor de conformatie ale corpului feminine.
Modelul ales este un produs vestimentar cu sprijin pe umeri,pot fi imbricate in perioada de vara dar si in restul anului conditionat fiind ce obligatia de a fi purtat cu un alt articol vestimentar aferent. Pentru realizarea lui se va utiliza un tricot metraj cu grad mediu sau redus de extensibilitate care prezinta un grad mare de complexitate constructiva. În modelul prezentat aici nu putem discuta despre pense, însa avem puse în evidenta creti de la nivelul taliei.
Modelul I este un produs cu sprijin pe umeri, cu un decolteu si volum in talie partea stanga a 
fetei. Fata este alcatuita din 3 repere.
Spatele este alcatuit dintr-un reper obtinut prin sectionarea elementului la acasi nivel cu fata. 
Modelul de maneca este scurt.
Pentru realizarea lui se va utiliza un tricot metraj cu grad mediu sau redus de extensibilitate care prezinta un grad mare de complexitate constructiva. 
Modelul II
Maieu este denumirea data produsului de lenjerie care îmbraca partea superioara a corpului, pentru care linia de terminatie este plasata între linia taliei si linia soldurilor, pe directia liniei soldurilor sau cu 5 – 15 cm mai jos de aceasta linie Principalele caracteristici ale acestui articol de lenjerie sunt absenta manecilor si rezolvarea suprafetei de sprijin sub forma de bretele. Bretelele, de diferite latimi, pot fi indivizibile cu restul produsului sau pot fi aplicate.
Maieu simplu, fara pense, cu spatele şi fata croite separat (produsul are cusaturi laterale); bretelele sunt indivizibile cu elementele principale. Pe linia decolteului si pe liniile de rascroiala ale braţelor poate fi aplicată dantela cu latimea de 0,5 – 1 cm. De asemenea, în partea centrala a decolteului în fata se pot insera motive brodate


Fisiere în arhivă (1):

  • Sisteme CAD pentru Confectii din Tricot.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!