Asigurarea Creditelor de Export sub Impactul Crizei Economice Mondiale la Nivel Intern si International

Extras din proiect Cum descarc?

In comertul international contemporan creditul este un element indispensabil, posibilitatile sale de utilizare si tipologia fiind in functie de durata si natura operatiunilor in care este implicat.
Pe masura multiplicarii creditelor acordate si,implicit, a riscurilor care le insotesc au aparut noi instrumente de apreciere si de calificare a riscurilor,ducand la aparitia unei profesii noi, bazate pe o tehnica statistica de apreciere si compensare a riscurilor. Apare, astfel si se dezvolta institutia asigurararii creditului care, dupa o crestere progresiva, cunoaste o extindere in aproape toate tarile lumii. In prezent, asigurarea creditului beneficiaza de o specializare conceptuala si de o piata proprie cu caracteristici structurale proprii, de o fizionomie proprie si de o capacitate proprie de adaptare.
Asigurarea creditului nu este ea insasi o tehnica proprie numai comertului international, fiind intalnita si in comertul intern. Insa, in comertul international aceasta s-a dezvoltat fiind astazi pe punctul de a deveni una din functiile macroeconomice esentiale. Prin asigurarea creditelor se urmareste realizarea protectiei agentilor economici exportatori impotriva riscurilor specifice exportului.
In sens larg, creditele de export sau de prefinantare a exportului reprezinta imprumuturi acordate de banci agentilor economici cu productie destinata exportului pentru a o sustine sau promova, ori pentru a face fata unor nevoi exceptionale aparute in perioada de realizare a productiei de export. 
Activitatea de export este tratata cu maxima atentie de catre toate tarile lumii, exportatorii beneficiind de un sistem de politici si tehnici de stimulare reprezentate de credite de export, acordate in conditii avantajoase, garantarea si asigurarea acestor credite de catre stat, inlesniri de natura fiscala etc
Creditul este considerat de majoritatea specialistilor drept motorul economiei nationale, datorita rolului de antrenare a investitiilor si pe baza lor de ocupare a fortei de munca, de crestere a productiei.
In mod analog, creditul de export isi dezvaluie rolul de combustibil al schimburilor economice internationale, datorita avantajelor oferite agentilor economici,cat si economiei nationale in ansamblul ei.
Este o metoda traditionala de finantare bancara pe termen mediu si lung a exporturilor de bunuri decapital( masini,utilaje, instalatii tehnologice etc.), utilizata atunci cand acestia vand importatorilor bunurile in sistem credit comercial(prin acceptarea efectuarii platii la un anumit termen de la livrare).
Consimtind la o asemenea modalitate de plata, furnizorul preia, pe de o parte, riscurile exportului pe credit, iar pe de alta parte, efectele de trezorerie ale operatiei de export cu plata la termen. Intrucat exportul pe credit blocheaza, pentru o perioada de timp, resursele financiare ale furnizorului, acesta este deseori obligat sa apeleze la un credit bancar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Creditelor de Export sub Impactul Crizei Economice Mondiale la Nivel Intern si International.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!