Asigurarea de Raspundere Auto

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales tema "ASIGURAREA DE RASPUNDERE CIVILA AUTO", deoarece este un subiect de actualitate si prezinta un mare interes pentru toti posesorii de vehicule. In ultimii ani, in special dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a acordat o atentie deosebita acestui tip de asigurare, reglementand in mod continuu activitatea asiguratorilor, ajungandu-se de la asigurarile incheiate "la colt de strada", la cele emise in sistem electronic, incepand cu anul 2009.
Asigurarile de raspundere civila constituie o alta ramura importanta si de mare actualitate a asigurarilor.
Asigurarile de raspundere civila sunt impuse de interesul economic si social al intregii colectivitati pentru apararea avutiei nationale, mentinerea continuitatii procesului de productie si protejarea victimelor accidentelor. Aceste asigurari sunt necesare, deoarece bunurile unui numar mare de persoane fizice si juridice sunt amenintate de anumite riscuri, astfel incat fiecare detinator al bunului respectiv ar avea de suportat pagube, mai devreme sau mai tarziu, la producerea riscului respectiv.
Industria asigurarilor reprezinta o componenta esentiala a economiei datorita primelor de asigurare colectate si a investitiilor realizate, precum si datorita rolului social si economic pe care il joaca in acoperirea riscurilor persoanelor fizice si juridice. Piata de asigurare reprezinta un cadru in care se desfasoara operatiuni de asigurare numai pe baze contractuale. Aici se intalnesc cererea de asigurare, venind din partea persoanelor fizice si juridice care doresc sa incheie diferite tipuri de asigurari si oferta de asigurare, ce vine din partea persoanelor juridice si anume organizatii, societati specializate, care sunt autorizate sa functioneze in domeniul asigurarilor si sa desfasoare o astfel de activitate, bineinteles, sub raport financiar.
Asigurarea de raspundere civila auto reprezinta in momentul de fata una dintre putinele tipuri de asigurare a caror incheiere este obligatorie in Romania. Acest tip de asigurare este unul prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite. Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba (cu alte cuvinte chiar daca cel care a produs paguba ar putea sau nu sa plateasca despagubiri.) In acest fel, asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba.
Daca asiguratul insusi este vinovat de producerea accidentului ( sau bunurile sale), el nu are dreptul sa incaseze sume asigurate sau despagubiri de la societatea de asigurari in cadrul asigurarilor de raspundere civila, ci numai in cadrul asigurarilor de persoane sau asigurarilor de bunuri (daca le avea contractate).
Asigurarea obligatorie de raspundere civila se practica numai de catre asiguratori autorizati de Comisia de Supreveghere a Asigurarilor. Astfel, activitatea de asigurare in Romania poate fi exercitata numai de:
- societati pe actiuni, societati mutuale, filiale ale unor asiguratori straini, constituite ca persoane juridice romane autorizate;
- sucursale ale unor asiguratori, persoane juridice straine, autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Nici un asigurator nu poate fi inmatriculat in Registrul Comertului fara autorizatia prealabila emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.
Clientii RCA continua sa fie cei mai vanati si cei mai "rasfatati" de catre companiile de asigurari, cu reduceri de preturi si oferte promotionale care mai de care mai ispititoare, deoarece aceasta asigurare este motorul cresterii afacerilor multor companii de asigurari, fiind obligatorie, iar concurenta pe acest segment se manifesta aproape exclusiv prin pret.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea de Raspundere Auto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!