Asigurarea Eurocasco pentru Autovehicule de la Astra Asigurari

Cuprins proiect Cum descarc?

ASIGURAREA EUROCASCO PENTRU AUTOVEHICULE DE LA ASTRA ASIGURARI 1
I. Introducere 3
II. Obiectul asigurarii 5
III. Riscuri asigurate 5
IV. Excluderi 7
V. Sume asigurate 7
VI. Perioada asigurata 8
VII. Primele de asigurare 8
VIII. Constatarea daunelor si plata despagubirilor 9
IX. Concluzii 12
X. Bibliografie 13
Anexa: Model de polita CASCO 14


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
"New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor...fara asigurari, n-ar exista zgarie-nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta sa lucreze la o asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri, pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari, nimeni nu ar circula cu automobilul pe strazi.
Chiar cu un Ford, un bun sofer este constient de faptul ca in fiecare clipa risca sa dea peste un pieton." (Henry FORD)
Indiferent de contextul economic si social in care actioneaza, persoanele fizice si juridice sunt supuse diferitelor riscuri. Acest fapt a determinat amplificarea si diversificarea cererii de asigurari, ceea ce a condus la cresterea gradului de complexitate a produselor de asigurare, concretizate in dezvoltarea diferitelor segmente din cadrul pietei asigurarilor.
La nivel mondial, evolutia domeniului asigurarilor se concretizeaza in dezvoltarea si perfectionarea continua a unei multitudini de produse de asigurare, concepute pentru a raspunde nevoilor tot mai complexe ale populatiei si agentilor economici.
Un domeniu important in care oamenii sunt expusi accidentelor este acela al traficului rutier. Acest aspect reiese si din graficul de mai jos, care prezinta situatia accidentelor grave din Romania pe o perioada de 5 ani (2004-2008).
Se observa ca numarul accidentelor grave a atins un maxim in anul 2008, aceasta crestere fiind mult mai vizibila in ultimii doi ani ai perioadei alese, dupa ce in 2006 se inregistrase o mica scadere. 
Si la nivelul deceselor si victimelor se observa aceeasi tendinta, numarul mortilor si al ranitilor fiind in crestere. De remarcat, numarul foarte mare al deceselor, acestea reprezentand aproximativ 50% din numarul victimelor. De asemenea din tabel reiese ca orice accident se soldeaza cu cel putin un ranit sau un mort.
In aceste conditii, asigurarea CASCO, care reprezinta o asigurare facultativa a autovehiculelor pentru accidente si furt, se dovedeste a fi necesara.
Tabel 1: Situatia accidentelor grave din Romania pe o perioada de 5 ani (2004-2008)
2004 2005 2006 2007 2008
Accidente grave constatate 6.707 6.905 6.745 8.203 10.242
Morti 2.328 2.491 2.460 2.712 2.947
Raniti 5.503 5.637 5.406 6.779 9.072
In continuare, vom prezenta cateva aspecte legate de "Asigurarea EuroCasco pentru autovehicule" de la societatea Astra Asigurari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Asigurarea Eurocasco pentru Autovehicule de la Astra Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!