Asigurari de Persoane la ING Romania

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul I : Importanta asigurarilor 1
a. Aparitia ideii de asigurare 1
b. Rolul social 3
c. Rolul economic 3
d. Plasamentul primelor 4
e. Continutul juridic, economic si financiar al asigurarilor 4
Capitolul II : Notiuni generale in domeniul asigurarilor de persoane 8
a. Asigurarile de persoane 8
b. Clasificarea asigurarilor de persoane 9
Capitolul III : Societatea ING 13
a. Istoria grupului ING 13
b. ING Romania 14
c. ING Group 16
d. ING Asigurari de Viata 16
Capitolul IV : Planul financiar Activ Plus 19
a. Caracteristicile planului de asigurare cu investitii Activ Plus 19
b. Asigurari suplimentare 21
c. Optiuni suplimentare 24
Capitolul V : Bibliografie 26
Capitolul VI : Anexe 27
a. Contract de asigurare
b. Conditii contractuale
c. Plan de investitii Activ Plus – Polita de asigurare
d. Simulare computerizata a unui plan de investitii Activ Plus


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Importanta asigurarilor
1.a. Aparitia ideii de asigurare
Putem spune ca asigurarile au aparut odata cu aparitia societatii umane, moment in care avem cunostinta despre doua tipuri de economii care au caracterizat societatea de-a lungul timpului: schimb (realizate cu elemente corespunzatoare: piete de schimb, bani, instrumente financiare diverse) si economiile naturale, in lipsa acestor elemente, acestea datand din timpuri mult mai vechi decat primele.
Intr-o astfel de economie naturala, putem privi conceptul de asigurare ca pe o forma de ajutorare intre indivizii din societate. De exemplu, daca o casa sufera un incendiu devastator, membrii comunitatii respective vor ajuta impreuna la reconstruirea casei; altfel, nu vor primi nici ei ajutor in viitor. Acest tip de asigurare a suprevietuit pana in zilele noastre in regiunile in care economiile de schimb moderne nu au patruns decat superficial (de exemplu in unele tari de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice).
Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului
Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, de asemenea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (mai precis de asigurare maritima). La finalul anilor 1680, Edward LLOYD a deschis o cafenea care nu peste mult timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, si, automat, o importanta sursa de informatii in domeniu. Acesta era locul principal de intalnire dintre partile care doreau sa-si asigure navele si cele care erau dispuse sa subscrie riscurile aferente.
Astazi, LLOYD’s of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune.
Asigurarea, asa cum este perceputa in zilele noastre are ca izvor de aparitie Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case. In urma acestui dezastru, Nicholas BARBON a deschis primul birou pentru asigurarea cladirilor. In anul 1680, englezul a infiintat prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita«The Fire Office».
In Statele Unite, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, (orasul Charleston de astazi, Carolina de Sud), in anul 1732.
Benjamin FRANKLIN a contribuit la popularizarea si standardizarea practicilor de asigurare, in special pentru asigurarile impotriva incendiilor. In anul 1752, a fondat Philadelphia Contributionship for the Insurance of Houses from Loss by Fire, prima companie care colecta contributii in vederea prevenirii incendiilor. Aceasta organizatie nu numai ca lansa avertizari in cazul unelor incendii, dar, de asemenea, putea refuza asigurarea anumitor cladiri unde riscul de incediu era mult prea mare, ca de exemplu, in cazul caselor de lemn.
Cauzele care genereaza pagube in economie pot fi grupate in 2 categorii: 
- Independente de vointa omului – au caracter obiectiv (cutremure, seceta, furtuni, ploi torentiale, alunecari de teren);
- Legate de comportamentul oamenilor – nervozitate, lacomie, neglijenta, imprudenta, ce pot avea ca urmare accidente, explozii, incendii, etc.
Asigurarile s-au nascut din nevoia imperioasa de protectie a omului si a avutului sau agonisit cu truda, împotriva fortelor distructive ale naturii, accidentelor si bolilor, din nevoia constituirii unor mijloace de existenta în conditiile pierderii sau reducerii capacitatii de munca în urma accidentelor, bolilor sau atingerii unei anumite vârste.
Astfel, oamenii s-au solidarizat si ajutat reciproc pentru suportarea în comun a efectelor calamitatilor naturii, accidentelor si bolilor prin asigurare, prin care, pagubele provocate de un eveniment sunt suportate de mai multe persoane fizice si juridice cuprinse în asigurare.
Pentru prevenirea, limitarea, combaterea si mai ales compensarea daunelor, persoanele fizice si agentii economici îsi pot constitui individual, din resursele lor, unele rezerve materiale si banesti. Marimea acestor rezerve trebuie sa fie egala cu valoarea bunurilor pe care le poseda cetatenii si agentii economici respectivi, ceea ce practic este neeconomicos si aproape imposibil de realizat pentru fiecare persoana fizica si agent economic.
De aceea, în vederea ducerii luptei împotriva fortelor distructive ale naturii, accidentelor, bolilor etc., s-a ivit necesitatea folosirii unei cai mai convenabile si mai eficiente, si anume trecerea riscurilor (în anumite conditii) asupra unor societati specializate în domeniul asigurarilor si reasigurarilor. Aceasta lupta împotriva calamitatilor naturii, accidentelor si bolilor, impune necestitatea constituirii unor fonduri de rezerva si de asigurare. Fondul de asigurare contribuie la refacerea bunurilor avariate sau distruse si, într-o anumita masura, la extinderea activitatii economice. Fondurile de rezerva si asigurare au putut fi constituite numai atunci când factorii si relatiile de productie si productia de marfuri s-au dezvoltat în asa masura încât au facut posibila acumularea de rezerve.


Fisiere în arhivă (2):

  • Asigurari de Persoane la ING Romania.doc
  • Cuprins argument si pagini principale atestat asigurari de persoane la ING Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!