Asigurari de viata in contracte de creditare - comparatie BCR - BRD

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
BCR - caracteristici ale asigurarii de viata atasata creditelor 4
BRD - caracteristici ale asigurarii de viata atasata creditelor 8
Concluzii 13


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere 
O asigurare de viata atasata unui credit are rolul de a oferi protectie debitorului si familiei acestuia, cat si bancii careia ii ofera garantii suplimentare in eventualitatea producerii unui eveniment neprevazut. In cazul asigurarilor de viata care sunt atasate creditelor, spre deosebire ce asigurarile de viata clasice, institutia bancara care a acordat creditul este beneficiarul politei, desi primele de asigurare sunt achitate de contractantul creditului. Suma asigurata aferenta politei descreste pe masura ce suma de restituit bancii se diminueaza.
Produsele de asigurari de viata atasate creditelor sunt produse de asigurare simple, dar mai putin flexibile. Aceste polite de asigurari de viata sunt incheiate direct in sucursala bancara si avand avantajul de a fi o solutie comoda pentru client. Incheierea politei nu presupune o evaluare medicala complexa, ci doar cateva intrebari privind starea sanatatii. Fiind produse simple care acopera numai riscuri standard si nu includ optiuni suplimentare, cu sume si perioade asigurate puternic legate de conditiile de acordare a creditului, asigurarile de viata atasate creditelor presupun, in general, costuri relativ scazute, dar ofera si o flexibilitate redusa fata de asigurarile de viata clasice. In situatia in care exista un co-debitor la credit, acesta nu este de regula asigurat si protejat financiar prin intermediul politei atasate creditului.
Vanzarea de asigurari prin intermediul sucursalelor bancare (bancassurance) este o practica folosita in majoritatea tarilor europene, si nu numai, fiind tot mai folosita si in Romania. In Europa, modelul de parteneriat intre banci si societati de asigurari este extrem de popular in tari precum Spania, Franta si Austria. De exemplu, in Franta peste jumatate din totalul vanzarilor de asigurari de viata se realizeaza in prezent prin intermediul bancilor. In Europa ponderea variaza mult de la tara la tara, de exemplu in Suedia ponderea este egala cu 5%, iar in Spania 33%. Pe piata romaneasca, bancassurance reprezinta al doilea canal important de distribuire pentru asigurarile de viata, dupa forta de vanzare proprie a societatilor de asigurari, reprezentand aproximativ 20% din vanzari. Explozia activitatii de creditare din ultimii ani a reprezentat un stimul important pentru acest tip de colaborare intre banci si asiguratori, cresterea pietei de bancassurance fiind aproape exclusiv determinata de asigurarile de viata atasate in cadrul contractelor de creditare.
In urmatoarele doua capitole sunt prezentate produsele de asigurare atasate creditelor oferite de doua banci concurente de pe piata bancara romaneasca, si anume, BCR si BRD Groupe Societe Generale.
BCR - caracteristici ale asigurarii de viata atasata creditelor
Asigurarea de viata pentru creditele de nevoi personale oferita de BCR este un plan de protectie a veniturilor beneficiarului de credit in cazul producerii unor situatii neprevazute care nu pot fi controlate. Aceasta asigurare se poate atasa optional contractului de credit BCR , atat celor nou acordate, cat si celor aflate deja in derulare. Beneficiarul acestei asigurari, indreptatit sa primeasca indemnizatiile in cazul producerii unuia din evenimentele asigurate, este BCR.
Planul de protectie a veniturilor acopera urmatoarele tipuri de riscuri la care beneficiarul unui credit, la un moment dat in viata poate fi expus:
- Pierderea involuntara a locului de Munca (somaj);
- Incapacitate temporara de munca (concediu medical prelungit);
- Invaliditate totala si permanenta;
- Spitalizare;
- Deces.
Evenimentele asigurate se impart in doua categorii: 
Tabel 1 Categorii de evenimente
Acoperiri Tip A Acoperiri Tip B
- Deces din orice cauza 
- Invaliditate totala si permanenta din orice cauza 
- Incapacitate temporara de munca din orice cauza 
- Spitalizare din orice cauza 
- Pierderea involuntara a locului de munca - Deces din accident 
- Invaliditate totala si permanenta ca urmare a unui accident 
- Incapacitate temporara de munca din accident 
- Spitalizare din accident 
- Pierderea involuntara a locului de munca
Asigurarea este valabila doar pentru evenimentele prevazute la acoperirile de tip B, in situatia in care in ultimii 5 ani pana la data incheierii acestei asigurari membrul asigurat a fost diagnosticat cu unul din urmatoarele tipuri de afectiuni cornice, si anume: 
- afectiuni cardio vasculare (cardiopatie ischemica, infarct miocardic, insuficienta cardiaca, anevrism, valvulopatie);
- afectiuni neuropsihice (infarctul cerebral ischemic sau hemoragic, boala Alzheimer, schizofrenia, boala Parkinson, scleroza multipla, epilepsie);
- afectiuni neoplazice (orice forma de cancer, tumori maligne inclusiv leucemia si Sdr. Non/Hodgkin);
- afectiuni cronice ale ficatului sau ale plamanilor, precum si complicatii ale acestora.


Fisiere in arhiva (1):

 • Asigurari de viata in contracte de creditare - comparatie BCR - BRD.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!