Asigurările pentru Copii

Cuprins proiect

CAPITOLUL I Scurt istoric
CAPITOLUL II Asigurarile pentru copii
2.1. Notiuni introductive
2.2.Cat poate primi un copil dupa ce ajunge la majorat
2.3.Ce acopera asigurarea
CAPITOLUL III Asigurarea de persoane
3.1.Allianz Ţiriac
3.2.Astra
3.3.Grawe
3.4.Aviva
3.5.ING asigurări
3.6.AIG life
3.7.Generali
3.8.Asiban
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din proiect

INTRODUCERE 
Asigurarea este o formă de protecţie bazată pe un contract, prin care o persoană fizică sau juridică care se va numi asigurat, cedează anumite riscuri unei persoane juridice - asigurător, plătind asigurătorului o sumă de bani numită primă de asigurare. Asigurătorul se obligă prin acest contract să plătească asiguratului despăgubiri în cazul în care evenimentele prevăzute în contract au loc.
Poliţele de asigurări pentru copii îmbracă forma unor planuri de economii pe termen mediu şi lung. Acestea au devenit o afacere rentabilă pentru brokeri şi companii. Asimilate asigurărilor de viaţă, poliţele destinate protecţiei copiilor reprezintă cam 20% din portofoliul unui asigurător.
Pe piaţă sunt asigurări pentru copii tradiţionale şi unit linked. "Ca proporţie, produsele unit linked sunt majoritare pe piaţă, dar trebuie spus că la acest tip de asigurare riscul aparţine clientului, şi nu companiei. Sau, altfel spus, dacă fondurile în care se investesc primele de asigurare scad, clientul poate să încaseze după 15 ani de plată a primelor mai puţin decât a depus în tot acest interval. E puţin probabil să se întâmple aşa, pentru că pieţele financiare au în general reculuri pe perioade scurte de timp (3-4 ani), dar dacă vorbim de protecţia copilului ar trebui luat în considerare acest fapt", explica Constantin Năstase, director executiv UNSICAR (Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România). 
În portofoliul ING Asigurări de Viaţă, de exemplu, sunt prezente ambele tipuri de produse. Cel tradiţional este intitulat „Academica“, iar cel cu acumulare de capital este numit „Debut 18“. Generali are un produs tradiţional special pentru copii, „Majorat“, iar pentru părinţii care doresc pot fi adaptate poliţele unit-linked. 
Principalele riscuri asigurate sunt decesul copilului sau decesul asiguratului (părintelui - n.r.). În cazul în care perioada contractată se încheie fără evenimente, copilul va primi suma asigurată plus beneficiul acumulat, produsul funcţionând ca o economisire pe termen lung.
CAPITOLUL I Scurt istoric
Cu 15 ani în urmă, românii abia dacă auziseră despre poliţele de asigurare pentru copii. Cei mai mulţi aflau despre acestea din filme, din acele scene ilare pentru noi, în care îi vedeam pe părinţii americani, de exemplu, punând bani deoparte pentru studiile universitare ale copilului, deşi era vorba despre un nou-născut. Această atitudine începe, treptat, să dispară, iar interesul pentru asigurarea unui viitor bun copilului este din ce în ce mai evident. Tot mai multe familii, spun specialiştii, sunt preocupate de a le asigura copiilor un viitor cât mai trainic, copiii, devenind astfel miza pentru companiile de asigurari. 
Asigurarea nu mai este doar un produs destinat adulţilor. Chiar dacă părintele este cel care va semna poliţa, în calitate de beneficiar, copilul se poate folosi după vârsta majoratului de o rentă de studiu sau de dotă de căsătorie. 
"Nu va mai dura mult şi pe lista de cadouri pentru un nou-născut va fi poliţa de asigurare", crede managerul de la Eurobrokers. 
Ca atare, trendul încheierii de poliţe pentru copii se menţine la majoritatea asigurătorilor. 
Aproape toate societăţile din domeniu care activează pe piaţa asigurărilor de viaţă oferă produse specifice pentru copii.
CAPITOLUL II Asigurari pentru copii
2.1. Notiuni introductive
Asimilate asigurarilor de viata, politele destinate protectiei copiilor reprezinta cam 20%din portofoliul unui asigurator Aproape toate societatile din domeniu care activeaza pe piata asigurarilor de viata ofera produse specifice pentru copii.
Politele de asigurari pentru copii imbraca forma unor planuri de economii pe termen mediu si lung. Primele de asigurare pot fi platite periodic, la un interval ales de parinte, iar sumele vor fi capitalizate pe toata durata contractului


Fisiere în arhivă (1):

  • Asigurarile pentru Copii.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!