Caiet Practica Asigurari CASCO

Extras din proiect Cum descarc?

Motto:
"Pentru fiecare om exista o raza de soare"
Traim intr-o lume plina de evenimente, de schimbari care se petrec cu o repeziciune de neimaginat, luandu-ne de multe ori pe neasteptate.
Viata fiecaruia dintre noi, viata cotidiana se schimba continuu si este marcata de o multitudine de evenimente de cele mai multe ori imprevizibile, unele bune altele de nedorit.
Omul trebuie sa se adapteze la noile conditii aflate permanent in miscare si transpunere, sa-si protejeze mai bine avutul si sa-si adapteze asipiratiile la noile posibilitati.
In avutul unei familii intra si autoturismul sau orice autovehicul aflat in proprietate (tractor, camion, autospeciala, motoscuter, motocicleta, etc.)
Niciodata nu a fost mai necesar ca astazi sa intelegem ca trebuie sa punem sub protectie autovehiculul personal. Protectia acestuia ocupa un rol important in viata fiecaruia si asigurarea bunului (vehiculului) iti ofera liniste, incredere si optimism.Este garantia unei vieti cu mai putine griji, te protejeaza in cazul aparitiei unor evenimente neasteptate.
Asigurandu-ti autovehiculul personal demonstrezi ca te gandesti la tine, la familia ta in cazul aparitiei unui accident ce ar duce la pierderi ce nu tin de vointa ta.
Viata este plina de imprejurari asupra carora nu putem actiona direct.Nu este nimic de facut, ele exista. Ceea ce putem face insa, este sa fim precauti, preventivi.
Daca vrei sa fii un om al zilelor noastre, al prezentului exista o cale de a aranja lucruruile in favoarea ta. Adevarul este ca destinul se afla in mainile tale, si e timpul sa te simti stapan pe viata ta sa fi constient de responsabilitatile tale pe care le ai fata de cei apropiati si sa iei o decizi.
Decizia consta in a proteja autovehiculul tau printr-o asigurare facultativa de avarii, care la societatea UNIQA se numeste: Asigurarea Casco: Auto-Libertate.
Societatea de asigurari UNIQA este cel mai cunoscut brand in domeniul asigurarilor, lider al pietei austriece de asigurari.
UNIQA este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala.
1.Societatea se identifica prin:
- CUI: 1813613
- Nr. inreg. la reg. comertului: J-38/920/91
- cod CAEN: 6512
- nr. Reg. asig R-A-007/10.04.2003
2.Forma juridica este: societatea pe actiuni 
3.Obiectivul de activitate este: 
- activitate de asigurari altele decat asigurari de viata
4.Structura actionariatului:
- UNIQA Austria
5.Capital social: 320.268.200 RON
Studiu de caz
Asigurarea facultativa a autovehiculelor "CASCO"-Auto-Libertate, la societatea de asigurari "UNIQA S.A.".
Prin aceasta forma de asigurare CASCO : Auto-Libertate se pun sub protectie autovehiculele inmatriculate/supuse inmatricularii in Romania detinute de persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania.
Se pot pune sub protectia asigurarilor autovehicule inmatriculate in strainatate cu exceptia celor achizitionate in leasing detinute de persoane fizice sau juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul in Romania.
Asigurarea facultativa a autovehiculelor CASCO se incheie in baza urmatoarelor documente:
-inspectie de risc
-cerere-chestionar
-conditii de asigurare
Inspectia de risc 
Inainte de emiterea contractului de asigurare va fi efectuata inspectia de risc care consta in determinarea starii autovehiculului ce urmeaza a fi asigurat insistandu-se asupra modului de folosinta si a profilului persoanei care il utilizeaza. Toate se fac in scopul de a determina gradul de expunere al riscurilor ce urmeaza a fi cuprinse in asigurare.
Pentru a fi cuprins in asigurare autovehiculul trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
-sa fie proprietarul inscris in certificatul de inmatriculare/cartea de identitate sau
-sa aiba un interes asigurabil asupra autovehiculului.Interesul asigurabil sa reiasa dintr-un contract de leasing, inchiriere.
-autovehiculul sa fie in stare de functionare 
-starea de intretinere sa fie corespunzatoare
-sa poata fi citita seria caroseriei(sasiului)
Daca sunt indeplinite conditiile de mai sus se trece la completarea " Raportului inspectiei de risc a autovehiculului" care la societatea UNIQA se gaseste pe acelasi formular cu "cererea chestionar".
De asemenea in acest raport se mai inscriu urmatoarele informatii :
- numarul de km
- marca si tipul radiocasetofonului,cd changer-ului , boxelor, etc.
- orice dotari existente pe autovehicul


Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica Asigurari CASCO.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!