Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1327
Mărime: 102.94KB (arhivat)
Publicat de: Giorgian Dogaru
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tugulschi Anatol
Academia de Studii Economice din Moldova Facultatea “Finanţe” Catedra “Finanţe şi Asigurări

Extras din proiect

Compania de Asigurări “GALAS” SA este o societate de specialişti - lideri în domeniu, prezentă prin calitate şi profesionalism pe piaţa asigurărilor din Republica Moldova din anul 1999.

Îşi are sediul în mun. Chişinău, str. Diordiţa 2, avînd sucursale şi în alte oraşe ale republicii aşa ca: Bălţi, Cahul, Comrat, Hînceşti şi Orhei.

Forma organizatorică a societăţii de asigurare “GALAS” o reprezintă – Societatea pe Acţiuni (SA), avînd un număr aproximativ de angajaţi de 200 persoane. Director general - Dna Vera Vieru. Această companie a fost fondată în anul 1999, cu capital exclusiv autohton şi înregistrată la CNPF şi la toate celelalte instanţe avînd următoarele genuri de activitate:

- Asigurări generale - Seria, nr. Licenţei: CNPF 000093; termenul de valabilitate: 12.02.2009 - termen nelimitat.

- Asigurarea de persoane – Seria, nr Licenţei: A MMII 023487; termenul de valabilitate: 16.01.2007 - 16.01.2012

- Asigurarea de bunuri – Seria, nr Licenţei: A MMII 022627; termenul de valabilitate: 24.10.2006 - 24.10.2011

- Codul fiscal (IDNO) – 1002600000630

Avînd o creştere constantă a volumelor de asigurare, compania şi-a creat o poziţie puternică printre cele mai mari companii de asigurări din Republica Moldova şi este recunoscută ca o autoritate pe piaţa nationala asigurărilor.

Referindu-ne la volumul primelor de asigurare încasate - unul dintre principalii indicatori ai activităţii de asigurare pentru care Comisia Naţională a Pieţii Financiare întocmeşte reitingul celor mai mari comanii de asigurare - societatea de asigurări ”GALAS” SA a ocupat locul 2 în anii 2000 şi 2001 fiind întrecută de catre SA ”Asito”.

Oferind o gamă largă de servicii de asigurare specializate în asigurarea riscurilor industriale mari şi oferirea unei protecţii de asigurare completă, compania ”GALAS” SA pune la dispoziţia cetăţenilor o varietate de programe de asigurare care pot oferi despăgubiri prompte şi complete pentru pierderile cauzate de calamităţile naturale, accidente, defecţiuni tehnologice fără a recurge la fondurile de rezervă a asiguraţilor companiei. O activitate importantă a companiei de asigurări ”GALAS” SA este asigurarea răspunderii civile a întreprinderilor şi a obiectelor de producţie care sunt periculoase şi reprezintă un pericol pentru viaţă, sănătate şi averea terţelor persoane şi a mediului înconjurător.

Prin implementarea unei operaţiuni active de asigurare, în primul rînd legate de întreprinderile industriale, compania de asigurare ”GALAS” SA acordă o atenţie deosebită problemei stabilităţii financiare sporite prin redistribuirea unei părţi din riscul asigurat altor companii de asigurare şi de reasigurare. Reasigurarea permite protejarea unei companii de asigurări împotriva pierderilor catastrofale şi ale altor tipuri de pierderi. În cadrul societăţii de asigurări a fost instituit un sistem fiabil şi economic de reasigurare în toate domeniile activităţii de asigurare. Acesta permite ca rapid şi eficient să fie plasate pe pieţele de reasigurare acoperirea unor obiecte scumpe şi importante.

Un factor important în eficacitatea de reasigurare este alegerea partenerilor. Criteriile de selecţie corespund unui nivel profesional înalt, fiabilitatea şi stabilitatea financiară a partenerilor. “GALAS” SA lucrează cu companiile de asigurări mari de pe piaţa rusă, precum şi cu multe companii din Germania, Elveţia, Marea Britanie, Italia, Franţa, Statele Unite ale Americii. Aceştia au obţinut o reputaţie impecabilă şi au acumulat o bogată experienţă. De fapt, reasigurarea poartă un caracter internaţional şi este destinată ca la apariţia pierderilor mari să evite falimentul pieţelor naţionale. “GALAS” SA dezvoltă continuu şi îmbunătăţeşte sistemul său de reasigurare.

Preview document

Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 1
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 2
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 3
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 4
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 5
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 6
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 7
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 8
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 9
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 10
Calcularea Indicatorilor de Analiză a Activității Companiei de Asigurări Galas SA - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Calcularea Indicatorilor de Analiza a Activitatii Companiei de Asigurari Galas SA.doc

Ai nevoie de altceva?