Comparatie intre Asigurarea Obligatorie si cea Facultativa de Locuinte

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Necesitatea aparitiei activitatii de asigurare este legata de existenta unor posibile evenimente, care reprezinta un pericol pentru integritatea bunurilor materiale sau pentru viata oamenilor: calamitati, accidente, incidente.In fata acestor pericole nevoia oamenilor de a se proteja a condus la solidarizarea acestora in procesul de prevenire a efectelor evenimentelor (riscurile din asigurari). 
De-a lungul timpului societatea a incercat sa gaseasca mijloace eficiente de prevenire si limitare a consecintelor acestor evenimente, insa experienta ne arata ca desfasurarea lor nu poate fi in totalitate prevazuta sau stopata. Prin urmare a aparut imperativul adoptarii unor masuri de protectie pentru acoperirea pagubelor materiale sau pentru asigurarea unor conditii de trai decente persoanelor care si-au pierdut capacitatea de munca prin aparitia unor invaliditati sau care si-au pierdut locuinta din cauza unui eveniment nefericit.
In lucrarea de fata am ales sa vorbim despre asigurarea obligatorie de locuinta comparativ cu cea facultativa, sa punem in relief ceea ce isi propune fiecare si bineinteles sa prezentam atat avantajele cat si dezavantajele celor doua tipuri de asigurari. In continuare vom vorbi despre contributia UNCTAD la liberalizarea comertului international cu asigurari si reasigurari si anumite masuri specifice luate de catre aceasta organizatie pentru adaptarea sistemelor nationale de asigurari si reasigurari la necesitatile economice si sociale ale acestor tari. 
In finalul lucrarii , concluzionam care forma de asigurare este mai adecvata pentru anumite categorii de persoane si care dupa parerea noastra are mai multe avantaje si de asemenea modul in care a influentat Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) activitatea in asigurari .
Capitolul 1
Comparatie intre asigurarea obligatorie si cea facultativa de locuinte.
1.1 Asigurarea obligatorie de locuinte
In conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele fizice si juridice sunt obligate sa isi asigure impotriva dezastrelor naturale, in conditiile acestei legi, toate constructiile cu destinatia de locuinta, din mediul urban sau rural, aflate in proprietatea acestora si inregistrate in evidentele organelor fiscale.l
Conform art.2, lit.b) din legea mentionata, prin dezastru natural se intelege: cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii, ca fenomene naturale.
Asadar , proprietarii de locuinte isi indeplinesc aceasta obligatie prin incheierea unei polite de asigurare obligatorie - PAD.
Asigurarile obligatorii PAD sunt emise exclusiv de societatea de asigurare POOL-UL DE ASIGURARE IMPOTRIVA DEZASTRELOR NATURALE S.A. (PAID), infiintata in temeiul Legii nr.260/2008 si autorizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara .
Aceasta inseamna ca, in caz de daune produse de cutremur, alunecari de teren sau inundatii manifestate ca fenomene naturale, proprietarul locuintei asigurate prin PAD (polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale) va fi despagubit de PAID.


Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Cristea M., Asigurari comerciale, 2013, UCV;
2. Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, republicata 2013. Lege nr. 260/2008 republicata 2013;
3. S.Suta, "Comert international si politici comerciale contemporane" Editura Eficient, Bucuresti, 1997, Cap 4;
4. D. Constantinescu "Tratat de asigurari si reasigurari", Editura Economica, Bucuresti, 2004, pag 587-589.
5. http://www.asfromania.ro/ - Asigurari de locuinte;
6. Colectia Revistei Capital, 2010-2014;
7. Colectia Revistei Piata Financiara, 2009-2014;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!