Comparație între contractul de asigurare tip rentă pentru studii academice și contractul de asigurare tip rentă pentru studii majorat

Extras din proiect Cum descarc?

Fata de alte tari din vestul europei, am putea spune ca nu avem o traditie a asigurarilor la fel de veche, desi manifestari ale protectiei pe baze mutuale exista in Transilvania inca din secolul al XIV-lea. In 1744 a aparut la Brasov Casa de Incendiu iar peste aproape un secol, tot la Brasov este infiintat Institutul General de Pensii. Tot in aceasta perioada, in Bucuresti, Iasi si porturile de pe Dunare isi fac simtita prezenta companii straine care ofereau asigurari de viata, transport si de incendiu.
Insa cu adevarat putem vorbi despre o societate de asigurari incepand cu anul 1871 cand s-a infiintat prima societate de asigurari in Romania, numita “Dacia”. La doi ani dupa aceasta s-a infiintat cea de-a doua societate: ”Romania”, iar in 1881, cele doua au fuzionat creind o societate mult mai puternica numita “Dacia-Romania”.
Au urmat: societatea “Nationala”, “Generala” in Braila (asigurari maritime, care s-a mutat cu sediul la Bucuresti adaugand astfel si alte tipuri de asigurare), in 1930 prin fuziunea altor doua companii apare “Agricola-Fonciera”, 1911 “Prima Ardeleana”, 1920 “Steaua Romaniei” s.a.
Dupa primul razboi mondial au aparut circa 22 de societati de asigurare printre care si sucursoare ale unor societati straine. Anii '30 au cunoscut o ampla dezvoltare in ceea ce priveste asigurarile, dupa cel de-al doilea razboi modial scazand insa numarul societatilor romanesti la 13. Au urmat nationalizarile din '48 in urma carora aceste societati au trecut in proprietatea statului, iar in 1952 a fost creata Administratia Asigurarilor de Stat - ADAS care a transformat activitatea de asigurare si reasigurare in monopol de stat ce a durat pana in anul 1990.
Dupa al doilea razboi mondial incep sa se formeze marile societati de asigurare de la noi din tara, de-a lungul timpului fiecare cautand parteneriate cu companii straine care au secole de traditie si de experienta in ceea ce priveste domeniul asigurarilor si reasigurarilor. Pe langa asiguratori au aparut si societati de intermediere in asigurari. Acestia si-au asumat rolul de agenti dar in unele cazuri si de brokeri de asigurari. Termenul de "broker de asigurare" a fost introdus abia in anul 2000, odata cu Legea 32/2000 care privea societatile de asigurare dar si infiintarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Piata asigurarilor de la noi din tara este dominata de grupuri internationale cu traditie si experienta in domeniu, precum Generali Group, Groupama, Vienna Insurance Group sau ING Group care este unul din liderii pietei asigurarilor din Romania. Companiile de asigurari sunt intr-o continua schimbare, adaptandu-se la cerintele pietei dar si la situatia economico-financiara din tara. Toate aceste schimbari duc la imbunatatirea si promovarea politelor de asigurare de toate tipurile, ceea ce este benefic pentru asiguratori dar si asigurati.
Istoricul ING
ING este o companie globala de servicii financiare care ofera o gama larga de servicii asigurare, servicii bancare si management al activelor in peste 60 de tari si prima companie internationala de asigurari de viata care a intrat pe piata din Romania. 
Grupul ING a fost constituit in 1991 prin fuziunea dintre Nationale – Nederlanden si grupul bancar NBM Post Bank, luan nastere un puternic concurent pe piata internationala a serviciilor financiare. Nationale-Nederlanden era la vremea respectiva cea mai puternica societate de asigurari din Olanda. Experienta si calitatea serviciilor, atat in sfera asigurarilor de viata, cat si in sfera aigurarilor non-viata erau deja garantate de cei aproape 150 ani de activitate a celor doua companii fondatoare: Nederlanden (fondata in 1845) si Nationale Levensverzekering Bank (fondata in 1863). Pe de alta parte, grupul NMB PostBank era format din NBM Bank si PostBank – lidere in domeniul activitatilor bancare pentru clienti institutionali, internationali si pentru clienti individuali.
In 1997 Nederlanden Asigurari de Viata Romania isi incepe activitatea cu cinci agentii si 200 de consultanti de asigurari. Aceasta linie de business a fost pornita ca greenfield in numai 6 luni, stabilind un record in grupul ING pentru cea mai rapida dezvoltare de acest gen. Portofoliul include cinci produse traditionale, prima polita fiind semnata la data de 1 iulie.
In 2001, un proces global de rebranding a reunit sub un singur nume peste 70 de branduri sub care ING opera in 60 de tari, iar la capatul unei actiuni ample, extinsa pe o perioada de trei ani, Nederlanden devine ING Asigurari de Viata
Conform www.ing.ro, cu un capital social de 63.042.794 RON, ING Asigurari de Viata este cea mai puternic capitalizata companie de pe piata asigurarilor, ocupand primul loc si din punctul de vedere al atragerii de noi clienti.
Odata cu implementarea reformei pensiilor, ING Asigurari de Viata a adaugat in portofoliul sau doua fonduri de pensii facultative: ING Clasic si ING Optim. Pe segmentul pensiilor facultative, ING are o cota de piata de 42,7%**


Fisiere în arhivă (1):

  • Comparatie intre Contractul de Asigurare Tip Renta pentru Studii Academica si Contractul de Asigurare Tip Renta pentru Studii Majorat.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!