Grawe Asigurări România

Extras din proiect Cum descarc?

New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor...fara asigurari, n-ar exista zgaraie-nori, deoarece nici un muncitor n-ar accepta sa lucreze la o asemenea inaltime, riscand sa faca un plonjon mortal si sa-si lase familia in mizerie; fara asigurari, nici un capitalist nu ar investi milioane pentru a construi astfel de cladiri, pe care un singur muc de tigara le-ar putea transforma in scrum; fara asigurari, nimeni nu ar circula cu automobilul pe strazi. Chiar cu un Ford, un bun sofer este constient de faptul ca in fiecare clipa risca sa dea peste un pieton."
Henry FORD
Aparitia ideii de asigurare
Putem spune, intr-un fel, ca asigurarea a aparut odata cu aparitia societatii umane. Avem cunostinta de doua tipuri de economii care au caracterizat societatea de-a lungul timpului: economiile de schimb (realizate cu elemente corespunzatoare: piete de schimb, bani, instrumente financiare diverse) si economiile naturale, in lipsa acestor elemente, acestea datand din timpuri mult mai vechi decat primele. Intr-o astfel de economie naturala, putem privi conceptul de asigurare ca pe o forma de ajutorare intre indivizii din societate. De exemplu, daca o casa sufera un incendiu devastator, membrii comunitatii respective vor ajuta impreuna la reconstruirea casei; altfel, nu vor primi nici ei ajutor in viitor. Acest tip de asigurare a suprevietuit pana in zilele noastre in regiunile in care economiile de schimb moderne nu au patruns decat superficial (de exemplu in unele tari de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice).
Aparitia asigurarilor in adevaratul sens al cuvantului
Spre sfarsitul secolului al XVII-lea, cresterea importantei Londrei ca si centru comercial a dus, de asemenea, la aparitia unei cereri reale pentru asigurare (mai precis de asigurare maritima). La finalul anilor 1680, Edward LLOYD a deschis o cafenea care nu peste mult timp a devenit cel mai popular local printre proprietarii de nave, negutatori si capitanii de nave, si, automat, o importanta sursa de informatii in domeniu. Acesta era locul principal de intalnire dintre partile care doreau sa-si asigure navele si cele care erau dispuse sa subscrie riscurile aferente. Astazi, LLOYD’s of London reprezinta, ca structura, liderul pietei de asigurari maritime si alte tipuri specializate, insa activitatea este destul de diferita fata de segmentul asigurarilor mai comune. Asigurarea, asa cum este perceputa in zilele noastre are ca izvor de aparitie Marele Incediu din Londra din anul 1666, cand au fost distruse 13.200 de case. In urma acestui dezastru, Nicholas BARBON a deschis primul birou pentru asigurarea cladirilor. In anul 1680, englezul a infiintat prima companie de asigurari de incendii din Anglia, denumita«The Fire Office». In Statele Unite, prima companie de asigurari a demarat activitatea tot prin incheierea asigurarilor pentru incendii, cu sediul in Charles Town, (orasul Charleston de astazi, Carolina de Sud), in anul 1732. Benjamin FRANKLIN a contribuit la popularizarea si standardizarea practicilor de asigurare, in special pentru asigurarile impotriva incendiilor. In anul 1752, a fondat Philadelphia Contributionship for the Insurance of Houses from Loss by Fire, prima companie care colecta contributii in vederea prevenirii incendiilor. Aceasta organizatie nu numai ca lansa avertizari in cazul unelor incendii, dar, de asemenea, putea refuza asigurarea anumitor cladiri unde riscul de incediu era mult prea mare, ca de exemplu, in cazul caselor din lemn.
Istoric
In 1828, prin stradaniile Arhiducelui Johann de Austria, fratele mai mic al imparatului austriac Franz Josef I, a fost constituita "Grazer Vechselseitige", o asociatie de asigurare bazata pe mutualitate. Tot in acest an, apare si primul tip de asigurare, impotriva incendiilor. 
1909 - Introducerea Asigurarii impotriva grindinei. 
1938 - Introducerea asigurarii de raspundere civila, accidente si auto .
1969 - Numele firmei devine "Grazer Wechselseitige Versicherung AG". 
1972 - Compania Grawe practica si asigurari de viata. 
1991 - Extinderea cu succes pe plan international, in 8 tari din centrul si estul Europei.
Concernul Grawe 
GRAZER WECHSELSEITIGE VERSICHERUNG
Grazer Wechselseitige şi-a construit puterea financiară de-a lungul a peste 175 de ani de experienţă. Rezultatul: un concern financiar solid şi cu o componenţă diversificată. 
Secolul 19 este martorul numeroaselor schimbări şi prefaceri ale societăţii moderne. Punerea bazelor industriei moderne a asigurărilor este doar una din modificările peisajului social, în aceasta perioadă înfiinţându-se numeroase companii de asigurări. Multe societăţi, printre care şi Grazer Wechselseitige Versicherung, funcţionează cu succes şi în prezent. Este vorba despre acele societăţi care au reuşit să depăşească momentele dificile sau perioadele de criză prin profesionalism, seriozitate şi stabilitate. 
Unul dintre marile concerne financiare din Austria
Prin achiziţionarea participaţiunilor la bănci şi firme de investiţii, şi a unor firme din domeniul imobiliar şi de leasing, Grawe devine una dintre cele mai mari firme de asigurări din Austria. Astăzi, domeniul de activitate al societăţii Grawe acoperă, cu excepţia asigurărilor de sănătate, întreaga plajă a asigurărilor: de accident, de viaţă/pensie, de locuinţă, de credite, agricole, de răspundere împotriva riscurilor financiare. 
Gândim în perspectivă, iată motivul prezenţei noastre pe plan internaţional. Acest tip de gândire a determinat dezvoltarea companiei GRAWE, de la nivelul societăţii mutuale pentru asigurare împotriva incendiilor - aşa cum a fost creată în anul 1828, la nivelul unei prezenţe puternice şi respectabile în întreg spaţiul central şi est-european. Extinderea rapidă şi sigură, de anvergură, a făcut posibilă transformarea noastră într-o corporaţie solidă cu operaţiuni în toată Europa. La începutul anilor '90, Grawe începe să pătrundă pe piaţa est-europeană a asigurărilor, fiind prezentă azi în Slovenia, Croaţia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Bulgaria, Ucraina, Banja Luka, Muntenegru, Republica Moldova şi România.


Fisiere în arhivă (1):

  • Grave Asigurari Romania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!