Inovație de proces pe piața asigurărilor în România

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitoulu 1. Studiu comparativ ai indicatorilor inovarii in tarile europene 3
1. Marketing and organizational innovations 3
2. Innovative SMEs collaborating with others 4
3. Relatia dintre cei doi indicatori 5
Capitolul 2. Inovatie de proces in asigurari pe piata romaneasca 11
1. Asistentul digital ANA la UNIQA Asigurari 12
2. Implementarea aplicatiei Microsoft Office 365 de catre UNIQA Asigurari 12
3. Allianz-Tiriac lanseaza Claims Tracker 13
4. GENERALI Romania implementeaza un nou sistem digital de emitere, bazat pe semnatura electronica 14
5. OMNIASIG lanseaza dosarul de dauna complet digitalizat 14
Concluzii 16
Bibliografie 17


Extras din proiect Cum descarc?

Capitoulu 1. Studiu comparativ ai indicatorilor inovarii in tarile europene
1. Marketing and organizational innovations
Acest indicator reprezinta numarul de intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) care au introdus cel putin o noua inovatie organizationala sau inovatie de marketing. O inovatie organizationala este o noua metoda organizationala in practicile de afaceri ale unei intreprinderi (inclusiv knowledge managemen), organizarea la locul de munca sau relatiile externe care nu au fost utilizate anterior de intreprindere. O inovatie de marketing este punerea in aplicare a unui nou concept sau strategie de marketing care difera semnificativ de metodele de marketing existente ale unei intreprinderi si care nu a fost utilizat pana acum.
Cum se determina acest indicator? Este numarul total de intreprinderi mici si mijlocii (sursa: Eurostat). Ancheta comunitara privind inovarea intreaba in principal firmele despre inovatia lor tehnologica. Multe firme, in special in sectoarele serviciilor, inoveaza prin alte forme de inovatie non-tehnologice. Cum sunt de exemplu inovatiile de marketing si organizationale. Acest indicator surprinde masura in care IMM-urile inoveaza prin inovatie non-tehnologica.
Mai jos este redat tabelul cu lista tarilor europene in ordine descrescatoare dupa valoarea indicatorului prezentat mai sus.
Se poate observa din grafic, ca liderii la nivel european in marketing si inovare organizationala sunt Luxembourg cu un indicator 140,65, Austria cu 135,14, Irlanda cu 128,75, urmata de Portugalia si Grecia. Din legenda prezentata mai sus, se observa nivelul inovatiei fiecarei tari, astfel, Luxembourg care ocupa primul lor in acest clasament, este un leader inovator. Urmatoarele 3 tari desi sunt pe locurile fruntase ale clasamentului sunt Inovatori puternici. Faptul interesant este ca pe locul 5 se afla Grecia, destul de sus in clasament, insa per total este un inovator moderat. Pentru 2 tari din Europa, nu exista valori, si anume pentru Romania si Polonia, acest lucru se datoreaza faptului ca nu s-a efectuat deloc un studiu asupra tarii in acel an sau tara nu a raportat datele necesare acestui indicator. Se poate afirma insa ca Polonia este un inovator moderat, in timp ce Romania este un inovator modest.
2. Innovative SMEs collaborating with others
Indicatorul reprezinta numarul de intreprinderi mici si mijlocii cu activitati de cooperare in domeniul inovarii, adica acele firme care au incheiat acorduri de cooperare privind activitatile de inovare cu alte intreprinderi sau institutii in cei trei ani ai perioadei de ancheta.
Cum se determina acest indicator? Este numarul total de intreprinderi mici si mijlocii (sursa: Eurostat). Acest indicator masoara gradul in care IMM-urile sunt implicate in cooperarea pentru inovare. Inovatiile complexe, in special in domeniul TIC, depind adesea de capacitatea de a se baza pe diverse surse de informatii si cunostinte sau de a colabora la dezvoltarea unei inovatii. Acest indicator masoara fluxul de cunostinte intre institutiile publice de cercetare si firme si intre firme si alte firme. Indicatorul este limitat la IMM-uri, deoarece aproape toate firmele mari sunt implicate in cooperarea pentru inovare.
In stanga este prezentat graficul cu indicatorii de colaborare pe tari, in ordine descrescatoare. Liderii la nivel European sunt Estonia (265,09), Grecia (262,45), Belgia (255,79) urmate de Austria (255,44) si Finlanda (246,14). Se poate observa ca intre lideri indicatorii variaza la diferente mici. Doar Finlanda este un leader inovator iar Grecia unul moderat, celelalte tari fiind inovatori puternici. Se poate observa o asemanare intre cei 2 indicatori analizati la tarile Austria si Grecia, sunt in top 5 in clasament. Pe ultimele 2 pozitii din clasament se afla Malta (25,90) si Romania (6,27). De asemenea si aici, la ultimele locuri pentru acesti 2 indicatori sunt aproximativ aceleasi tari: Polonia, Bulgaria si Romania.


Fisiere în arhivă (2):

  • Inovatie de proces pe piata asigurarilor in Romania.docx
  • Inovatie de proces pe piata asigurarilor in Romania.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. https://interactivetool.eu/EIS/index.html accesat la data 31.10.2020
2. https://insse.ro/ Comunicat de presa Nr. 190/27 Iulie 2018 accesat la data 31.10.2020
3. https://interactivetool.eu/RIS/rIS_2.html#a accesat la data 05.11.2020
4. https://www.profit.ro/opinii/insurtech-revolutie-sau-evolutie-in-asigurari-17389456 accesat la data 08.11.2020
5. http://www.uniqa.ro/ accesat la data 08.11.2020
6. https://www.allianztiriac.ro/ accesat la data 08.11.2020
7. https://www.omniasig.ro/ accesat la data 08.11.2020
8. https://www.generali.ro/ accesat la data 08.11.2020


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!