Managmentul Companiilor de Asigurari

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I: CONCEPTUL DE MANAGEMENT IN ASIGURARI
1.1 Particularitati privind managementul in asigurari 5
1.2 Particularitatile functiilor managementului in asigurari 9
1.3 Influenta factorilor de mediu asupra activitatii de asigurare 21
CAPITOLUL II: IMPLEMENTAREA MANAGEMENTULUI IN VINZARI SI PRESTAREA SERVICIILOR DE CATRE COMPANIILE DE ASIGURARI
2.1 Managementul serviciilor de asigurari 24
2.2 Managementul vanzarilor in asigurari 28
CAPITOLUL III: METODE SI MECANISME DE SPORIRE A EFICIENTEI ASIGURARILOR IN R.M. 
3.1 Conceptul de eficienta in domeniul activitatii de asigurare 41
3.2 Caile de sporire a eficientei asigurarilor aplicate pentru asigurati 44
3.3 Mecanismele de sporire a eficientei operatiunilor de asigurare pentru asiguratori 53
CONCLUZII SI PROPUNERI 60
BIBLIOGRAFIE 63
ANEXE


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Din vremuri imemoriale, vietile si bunurile oamenilor au fost amenintate de cele mai variate si distructive forte ale naturii. Dupa fiecare confruntare oamenii au gasit forte necesare nu numai pentru asi reface avutul distrus dar si pentru a cauta forme mai adecvate si mai eficiente de aparare impotriva pericolelor. Dea lungul istoriei una dintre cele mai eficiente forme sa dovedit fiind -asigurarea. 
Actualul sistem al asigurarilor din Moldova este imaginea experientei acumulate pe parcursul celor 16 ani de tranzitie spre economia de piata, perioada in care s-au creat conditiile implementarii unui set de reguli si instrumente care formeaza sistemul de management si care are drept scop asigurarea nivelului dorit de calitate pentru intreaga companie precum, si sporirea eficientei asigurarilor aplicate atat pentru asigurati cit si pentru asiguratori.
Scopul lucrarii consta in studierea specificului managementului in cadrul companiilor de asigurari si identificarea metodelor si mecanismelor de sporire a eficientei asigurarilor din Republica Moldova.
Scopul tezei impune rezolvarea urmatoarelor sarcini:
-- determinarea bazelor teoretice si informationale pentru cercetarea particularitatilor si cailor de sporire a eficientei managementului in asigurarile specifice Republicii Moldova la etapa de tranzitie, spre economia de piata;
-- informarea privind activitatea si specializarea companiilor de asigurari din Republica Moldova ;
-- analiza eficientei ca rezultat al activitatii manageriale in cadrul companiilor de asigurari;
-- argumentarea mecanismelor si cailor de sporire a eficientei companiilor de asigurari;
-- elaborarea unor concluzii in urma finisarii tezei.
Scopurile propuse cercetarii au determinat structura logica a tezei care consta din introducere, trei capitole , concluzii si propuneri, surse bibliografice si anexe.
In Introducere sunt definite scopurile si sarcinile cercetarii, este determinata baza informationala, noutatea stiintifica ti valoarea aplicativa a lucrarii.
In Capitolul I: CONCEPTUL DE MANAGEMENT IN ASIGURARI autorul studiaza particularitati privind managementul in asigurari de asemenea mai are loc analiza functiilor specifice managementului si influenta factorilor de megamediu in concordanta cu mediul specific asupra activitatii de asigurari. 
Capitolul II: IMPLEMENTAREA MANAGEMENTULUI IN VINZARI SI,PRESTAREA SERVICIILOR DE CATRE COMPANIILE DE ASIGURARI este consacrat evidentierii managementul serviciilor de asigurari si de asemenea se ia in consideratie rolul managementului vanzarilor in cadrul companiilor de asigurari. 
Capitolul III: METODELE SI MECANISMELE DE SPORIRE A EFICIENTEI ASIGURARILOR IN REPUBLICA MOLDOVA in cadrul acestui capitol se analizeaza conceptul de eficienta in domeniul activitatii de asigurare de asemenea sunt analizate caile de sporire a eficientei asigurarilor aplicate pentru asigurati si mecanismele de sporire a eficientei operatiunilor de asigurare pentru asiguratori.
In Concluzie sunt evidentiate problemele cu care se pot confrunta managerii in urma implementarii setului de reguli si instrumente care formeaza sistemul de management in cadrul companiilor de asigurari. De asemenea sunt prezentate unele sugestii privind cresterea eficientei asigurarilor.
Capitolul I: CONCEPTUL DE MANAGEMENT IN ASIGURARI
1.1 Particularitati privind managementul in asigurari
Managementul in asigurari este necesar sa fie astfel conceput incat sa creeze conditii optime pentru: constituirea la timp si in cuantumul prevazut a fondului de asigurare; acordarea operativa a despagubirilor si respectiv a sumelor asigurate la care au dreptul asiguratii, atunci cand se produc riscurile asigurate; adaptarea continua a formelor de asigurari (facultative si prin efectul legii) de bunuri, persoane si raspundere civila la cerintele care apar pe piata de asigurari si reasigurari interna si internationala. Daca aceste conditii de baza sant intrunite, se creeaza premisele necesare pentru ca eventualele consecinte negative ale producerii calamitatilor naturale sau accidentelor, cit si in ceea ce priveste evenimentele neprevazute ce apar in viata asiguratilor sa poata fi mai usor depasite, facand posibila, totodata, continuarea procesului de productie vremelnic intrerupt.
Deoarece prin intermediul asigurarilor de bunuri, persoane si raspundere civila se constituie fondurile ce se utilizeaza pentru acoperirea unor daune (pagube) cu un pronuntat caracter aleatoriu, este necesar ca managementul in acest domeniu sa fie proiectat tinand cont deopotriva de actiunea acestui factor si de alte aspecte, cum sant: forma juridica de realizare a asigurarii (asigurari prin efectul legii sau asigurari facultative); ramura de asigurare (asigurari de bunuri, asigurari de persoane sau asigurari de raspundere civila); sfera de cuprindere in profil teritorial a asigurarii (asigurari interne sau asigurari externe si reasigurari); dimensiunea fondurilor pe care si le poate constitui o societate de asigurari etc.
Societatile de asigurare isi asuma -- prin incheierea asigurarii si incasarea primelor de asigurare -- raspunderi in legatura cu acoperirea unor daune care se produc ulterior si al caror volum nu se cunoaste, ci se poate doar aproxima, prin calcule bazate pe teoria probabilitatilor. Pentru ca aceste calcule sa poata fi efectuate in mod stiintific, este necesara existenta unui sistem informational cat mai complet, care sa cuprinda inclusiv date privind frecventa pe perioade de timp cat mai indelungate. Cu ajutorul acestor date, societatea de asigurare poate sa stabileasca nivelul primelor de asigurare, apeland la metodele statistico-matematice.


Fisiere in arhiva (4):

  • iNDICELE companiilor de asigurari.doc
  • prin final foaia de titlu.doc
  • prin final.doc
  • structura.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 7 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!