Pensiile Private

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Privire generala asupra sistemului de pensii private din Romania 
1.1 Sistemul fondurilor de pensii administrate privat (obligatorii) PILONUL II 
1.2 Sistemul de pensii private facultative PILONUL III
2. Beneficiile sistemului de pensii private
3. Aderarea la un fond de pensii administrate privat
3.1 Ce se intampla daca nu aderam pentru o pensie privata?
3.2 Perioada de aderare in sistemul fondurilor de pensii administrate privat
3.3 Etapele aderarii la un fond de pensii administrat privat
3.4 Dobandirea calitatii de participant
4. Entitatile sistemului de pensii private din Romania
4.1 Participantul
4.2 Angajatorul
4.3 Administratorul
4.4 Fondul de pensii
4.5 Agentii de marketing
4.6 Depozitarul
4.7 Auditorul financiar
4.8 CSSPP
4.9 CNPAS si ANAF
4.10 APAPR
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1. PRIVIRE GENERALA ASUPRA SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE DIN ROMANIA
In contextul unui fenomen tot mai accentuat de imbatranire a populatiei care pune presiune din ce in ce mai mare asupra mecanismelor de protectie sociala, gestionarea sistemului public de pensii a reprezentat o provocare pentru toate statele lumii, inclusiv pentru cele dezvoltate economic, cu sisteme de securitate sociala cu traditie.
Astfel, s-a ridicat problema reformarii acestor sisteme pentru a se asigura sustenabilitatea mecanismelor publice de pensii, in vederea cresterii calitatii vietii pensionarilor la un nivel mai apropiat de cel din perioada activa. Reforma s-a concretizat in introducerea si implementarea, in cadrul sistemului de asigurari sociale, a doua noi mecanisme de pensii, unul obligatoriu, celalalt facultativ, ambele administrate de catre companii private.
1.1 Sistemul fondurilor de pensii administrate privat (obligatorii) PILONUL II 
Pensiile administrate privat, Pilonul II sau "pensiile private obligatorii", asa cum mai sunt cunoscute de publicul larg, se caracterizeaza prin directionarea unei cote din contributia personala de asigurari sociale, platita lunar in sistemul public, catre fonduri de pensii administrate privat. Contributiile se platesc pe toata perioada in care persoana are calitatea de contribuabil in sistemul public de pensii. 
Aderarea la sistemul pensiilor administrate privat este obligatorie pentru salariatii cu varsta de pana la 35 ani si optionala pentru cei care au intre 35 si 45 ani. Odata intrat in acest mecanism, conform legislatiei in vigoare, nu exista posibilitatea iesirii din sistemul de pensii administrate privat, dar este permis transferul intre fonduri.
1.2 Sistemul de pensii private facultative PILONUL III
In sistemul pensiilor facultative poate deveni participant orice persoana care castiga venituri dintr-o activitate profesionala impozitata, cum ar fi: salariatii, persoanele care lucreaza pe cont propriu sau pe baza drepturilor de autor.
Dreptul la pensia facultativa se obtine incepand cu varsta de 60 de ani, varsta egala pentru barbati si femei, in conditiile unui stagiu minim de contributie de 90 de luni. Suma din contul individual trebuie sa fie insa suficienta pentru obtinerea unei pensii minime, stabilita prin legislatia secundara in domeniul pensiilor facultative. Daca nu se strang 90 de contributii sau suma din cont nu este suficienta pentru o pensie minima, se face o plata unica catre beneficiar. In caz de deces, inainte de deschiderea dreptului la pensie, banii stransi in contul personal se platesc beneficiarului celui care participa la Pilonul III, calitate pe care o poate avea mostenitorul acestuia, definit de Codul Civil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Pensiile Private.ppt

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!