Piete de Asigurare Europene - Piata Londrei si Piata Lloyd's

Cuprins proiect Cum descarc?

Notiuni introductive.2
1. Piata Londrei.2
2. Piata Lloyd's.4
Membrii Lloyd's.8 
Organizarea si funcsionarea pietei Lloyd's.10
Incheierea de asigurari si reasigurari.12
Cateva date financiare despre piata Lloyd's din presa.14


Extras din proiect Cum descarc?

Notiuni introductive
Asigurarile reprezinta un sector cheie al economiei europene, a carui influenta se simte atat in protectia in fata riscurilor in domeniul economic si social al tarilor membre, in rolul de stimulator al ideii de economisire pe termen mediu si lung, cat si ca furnizor de fonduri pentru pietele financiare. De asemenea, asigurarile indeplinesc un rol important pentru dezvoltarea tehnicilor de management al activelor si managementul riscului.
In Europa, piata unica a asigurarilor acopera 17 tari care formeaza Zona Economica Europeana (European Econimic Area). Dezvoltarea asigurarilor in cadrul cresterii economice a cunoscut o continua evolutie cu diferente intre asigurarile non-viata si cele de viata. Piata asigurarilor din Uniunea Europeana a inregistrat o crestere cu 8,8 % in 1997 fata de 1996.
Conform datelor Comitetului European de Asigurare (CEA) , la inceputul anului 1998, cele mai mari trei piete de asigurari din Europa - Franta, Germania si Marea Britanie - au reprezentat 67,1% din totalul asigurarilor de viata si 64,9% din totalul asigurarilor non-viata. 
1. Piata Londrei
Modul in care statul intervine pe piata asigurarilor difera de la o tara la alta. In Marea Britanie controlul este cel mai putin apasator. El este efectuat prin intermediul diviziei de asigurari de la ,,Department Of Trade And Industry". Specificitatea sa este data de cuvintele ,,Freedom with publicity" ceea ce inseamna ca statul are sarcina de a face publica orice informatie pertinenta asupra gestiunii societatilor de asigurari. Singurul control este exercitat asupra solvabilitatii asiguratorilor din 1982, marginea de solvabilitate fiind cuprinsa intre 16-18% din totalul brut al primelor.
Una dintre cele mai vechi si reprezentative piete de asigurari si reasigurari pe plan international este cea din Londra. Aceasta s-a infiintat si dezvoltat ca o piata internationala a asigurarilor directe. Ea detine o pozitie de monopol si influenteaza celelalte piete din lume prin conditiile de asigurare si reasigurare, desfasurarea afacerilor. Pe piata Londrei se tranzactioneaza asigurari provenite din toata lumea, aproape  3/4  din numarul companiilor care desfasoara toate tipurile de afaceri de asigurare si reasigurare.
Piata Londrei are caracterul unei piete combinate de asigurari si reasigurari care cuprinde:
o Subsciitorii Lloyd's care accepta asigurari directe si reasigurari;
o Companii britanice care accepta asigurari directe si reasigurari;
o Companii britanice profesionale de reasigurari (filiale sau sucursale ale marilor companii britanice de asigurari-reasigurari);
o Reasiguratori profesionisti din alte tari care activeaza prin filiale sau companii sucursale inregistrate in Marea Britanie;
o Companii generale provenind din alte tari (cu activitate prin filiale, sucursale sau agentii care accepta asigurari si reasigurari);
o Cluburi de protectie si indemnizare pentru asigurarilor maritime (P&I Clubs);
o Brokeri de asigurari-reasigurari - intermediari dominanti in afacerile de asigurari si reasigurari de pe piata londoneza.
Infiintarea de filiale in strainatate de catre marile societati engleze de asigurari si de reasigurari a facut ca practica lor in domeniu sa se extinda in toata lumea, conferind Londrei statutul de cea mai importanta piata internationala in acest domeniu.
Unele companii, odata cu aparitia de noi piete, au atras (prin vechile lor legaturi) tranzactii de reasigurare la Londra, oferind o varietate de tipuri de asigurari si reasigurari, asiguratori si reasiguratori. Aici actionau ,,companiile de margine" (fringe companies), companii ce subscriau afaceri in strainatate prin agentii de subscriere, filiale sau reprezentante ale marilor companii straine de asigurari sau reasigurari.
Piata londoneza concentreaza cea mai mare parte a reasigurarilor provenite de la companiile de asigurari din S.U.A., Japonia si pentru o mare parte a companiilor nationale de asigurari din tarile in curs de dezvoltare. In Europa, companiile de asigurari se diferentiaza de la o tara la alta.
Subscrierea tuturor categoriilor de asigurari ti reasigurari, in toate modelele si formele cunoscute, constituie un element specific al pietei din Londra, unde sunt concentrate cele mai multe tranzactii pentru acoperirea riscului de catastrofa (exceptie fac transporturile maritime, aeriene si bunurile).


Fisiere in arhiva (1):

  • Piete de Asigurare Europene - Piata Londrei si Piata Lloyd's.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!