Portofoliu de practică în Asigurări - studiu INTEGRA Broker

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentarea societății de intermediere în asigurări 3
1.1 Scurt istoric 3
1.2 Performanțe 4
2. Evaluarea ofertelor de asigurare - persoane fizice 6
2.1 RCA 6
2.2 CASCO 7
2.3 Locuințe 9
2.4 Călătorii 10
2.5 Malpraxis 11
2.6 Asigurarea de sănătate 11
2.7 Răspundere profesională 13
3. Evaluarea și analiza riscurilor - persoane juridice 14
3.1 Asigurări de accidente 14
3.2 Asigurări de bunuri 15
3.3. Echipamente tehnologice 18
3.4 Agricole 19
3.5 CMR 20
3.6 RC Case de expediții 21
4. Elaborarea și negocierea programelor de asigurare 22
Bibliografie 24


Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea societății de intermediere în asigurări
În acest capitol este prezentată societatea brokerului și a companiei de brokeraj sub franciza căruia aceasta operează. 
1.1 Scurt istoric
Societatea se numește CRY VIP SRL, Cod Unic de Înregistrare 18532540 și a fost înființată în 2006. Codul CAEN este 6622 - Activități ale agenților și broker-ilor de asigurări și își desfășoară activitatea în județul Bacău, pe str. Nicu Enea Nr. 50 Bl. 4 dar are sediul social pe str. Mioriței Nr. 21, Bl. 21, Sc. C, Et. 1, Ap. 2. Societatea nu este plătitoare de TVA. Fundamentele firmei constau în angajamentul profund față de clienți și colaboratori, disponibilitatea și concentrarea de a fi mereu atenți la solicitările lor și de a livra serviciile cu promptitudine, peste nivelul așteptărilor exprimate. Acest SRL operează sub franciza Integra Broker de Asigurări.
Bazele fundației actualei afaceri INTEGRA BROKER au fost puse în anul 2008, odată cu înființarea societății S.C. INTEGRA BROKER DE ASIGURARE S.R.L. Sediul social îl are pe Str. Doftoreanu nr. 7, Et. 1, Ap. 17, județul Iași. CUI: 24277883.
INTEGRA BROKER s-a născut din dorința de a face business de calitate într-un domeniu atrăgător într-un moment în care și cei mai optimiști antreprenori considerau că e nebunie curată să începi ceva nou.
Denumirea companiei nu a fost întâmplătoare, integritatea ocupând un loc de cinste între valorile companiei. Considerăm că puterea unei culturi, a unui business, a unei persoane stă în integritate. Integritatea se poate naște și poate crește doar într-un climat în care se pune preț pe demnitatea umană, în care oamenii își pot exprima opiniile și sunt lăsați liberi să facă alegeri, acolo unde adevărul, dreptatea, responsabilitatea si conștiinciozitatea sunt valori morale unanim acceptate.
Dezvoltarea companiei - începând cu crearea și creșterea portofoliului de clienți, diversificarea ofertelor de produse oferite, continuând cu atragerea celor mai buni specialiști locali din domeniul asigurărilor și terminând cu extinderea rețelei teritoriale - a fost realizată exclusiv prin autofinanțare. INTEGRA BROKER a oferit în primii ani servicii de asigurare pentru domeniul transporturilor, ulterior extinzându-și zona de competență către construcții și domeniul medical. Încă de la început, una din preocupările constante ale companiei s-a concentrat în direcția oferirii de produse și servicii la cele mai înalte standarde de calitate.
INTEGRA BROKER se află la ora actuală, după rezultatele obținute, în fruntea ierarhiei brokerilor de asigurări din regiunea Moldova intermediind o gamă completă de produse și servicii de protecție și planificare financiară, pe toate segmentele de asigurări - auto, bunuri, răspundere, viață, sănătate.
Astăzi, portofoliul de asigurări intermediate de companie are o structură diversificată, adaptată continuu la nevoile clienților, incluzând practic toate tipurile de produse de protecție și planificare financiară, din gama asigurărilor generale, asigurărilor de viată și sănătate.
1.2 Performanțe
Mai jos este redat graficul evoluției cifrei de afaceri al societății Cry-Vip în ultimii 10 ani:
Se poate observa că ultimii 2 ani, 2018 și respectiv 2019, au fost cei mai favorabili pentru societate, înregistrând cele mai mari valori ale cifrei de afaceri, 58,5 mii RON și 62,2 mii RON. La polul opus, anii 2012 și 2013 au reprezentat cei mai slabi ani din punct de vedere al cifrei de afaceri, valorile atingând valori de 12 - 13 mii RON, în scădere cu 72,5% față de anul 2011. Per total, trendul cifrei de afaceri este unul crescător, având o medie de 26%.
Pentru a analiza profitul societății, mai jos este redat un grafic cu evoluția veniturilor, cheltuielilor și profitului. Deloc surprinzător, în anii 2012 și 2013, societatea înregistrează pierderi de 8 mii și respectiv 3 mii RON. Ceea ce este de remarcat este faptul că pentru anii 2018 și 2019 societatea înregistrează cheltuieli mari, în 2018 înregistrând chiar pierdere de 5 mii RON, iar în 2019 își revine și pe profit cu o mie de RON. În schimb, anii cu cel mai mare profit sunt 2011 cu 25,8 mii RON și 2015 cu 23,9 mii RON.


Fisiere în arhivă (1):

  • Portofoliu de practica in Asigurari - studiu INTEGRA Broker.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Portofoliul de produse al societății SC CRY-VIP SRL
2. https://www.integrabroker.ro/
3. https://www.listafirme.ro/integra-broker-de-asigurare-srl-24277883/ 
4. https://www.facebook.com/integrabrokerdeasigurare/
5. https://www.listafirme.ro/cry-vip-srl-18532540/
6. https://www.facebook.com/integrabrokerdeasigurare/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!