Prezentarea Societatii Grawe Romania Asigurare SA

Cuprins proiect Cum descarc?

Cap 1. Istoria asigurarilor in Romania 
Cap 2. Piata europeana a asigurarilor
2.1. Prezentare generala
2.2. Piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est 
2.3. Piata asigurarilor din Romania
Cap 3. Prezentarea societatii Grawe Romania Asigurare S.A.
3.1. Istoricul firmei
3.2. Grawe Romania Asigurare S.A.
3.3. Concernul Grawe
3.4. Filiale concernului
3.5. Structura actionariatului
Cap 4. Produse oferite de compania Grawe
Cap 5. Produsul momentului
Cap 6. Date financiare
6.1. Date financiare Grawe Group la 31.12.2008
6.2. Date financiare Grawe Romania
Cap 7. Articole din ziare despre companie
7.1. ,,Tzeapa a' la Grawe
7.2. Nesimtire Grawe
Cap 8. Prezentarea produselor individual
8.1. Asigurarea de viata RISK LIFE
8.2. Asigurarea pentru copii - GRAWE START
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Cap 1. Istoria asigurarilor in Romania 
Istoria asigurarilor in Romania, a inceput sa fie scrisa anterior anului 1871, prin manifestari ale protectiei pe baze mutuale, ce au aparut in Transilvania inca din secolul al XIV-lea.In anul 1744 a aparut la Brasov,Casa de Incendiu,organizata prin fuzionarea a mai multe asociatii mutuale.In anul 1848 ia fiinta Institutul General de Pensii,organizatie ce isi face aparitia tot la Brasov,ca asociatie mutuala care asigura membrilor o pensie anuala.Dupa tratatul de la Adrianopole din anul 1829,au aparut in Bucuresti,la Iasi si in porturile dunarene,reprezentante ale unor companii straine din Austria,Italia,Anglia si Ungaria.Aceste reprezentante practicau asigurari de transport,de incendiu si asigurari de viata.
Anul 1871 este un an de referinta pentru asigurarile din Romania,prin faptul ca in luna martie,printr-un Inalt Decret Domnesc s-a infiintat prima societate de asigurari romaneasca,DACIA,cu un capital social de 3 milioane lei.In anul 1873,a fost creata a doua societate romaneasca de asigurari,ROMANIA,cu un capital social de 2 milioane lei.Aceste societati romanesti de asigurari,aveau ca membri fondatori si ca membri in consiliile lor de administratie,personalitati marcante ale scenei politice,economice si sociale din acea vreme.In anul 1881,cele doua societati romanesti de asigurari au fuzionat si au creat o singura societate,DACIA - ROMANIA, are a devenit o societate puternica. Un an mai tarziu,s-a infiintat,tot de catre marile personalitati ale vietii socio-politice si economice,societatea NATIONALA,care avea un capital social de 3 milioane lei.Urmare a crearii acestor societati de asigurari si a dezvoltarii pietei locale a asigurarilor,rand pe rand reprezentantele companiilor straine de asigurari au inceput sa se retraga,cedandu-si portofoliile societatilor romanesti.
In anul 1897,prin colaborarea cu Banca Marmorosch,a fost intemeiata la Braila, societatea GENERALA,care era specializata in asigurarile pentru transporturi maritime.Compania italiana "Assicurazioni Generali" din Trieste a participat la subscrierea capitalului societatii GENERALA,ajutand-o pe aceasta sa obtina recunoasterea politelor si cedarea in reasigurare pe pietele internationale de asigurari.Ulterior societatea GENERALA si-a mutat sediul la Bucuresti si si-a diversificat portofoliul,inclusiv in domeniul asigurarilor de viata. In anul 1935,luand in considerare volumul de prime incasate,GENERALA se situa in fruntea societatilor de asigurare din Romania. 
In anul 1906,s-a infiintat societatea AGRICOLA,care practica in principal asigurari agricole dar si alte tipuri de asigurari si care a fuzionat in anul 1930 cu societatea FONCIERA din Cluj,formand societea AGRICOLA - FONCIERA.
In anul 1911 s-a infiintat societatea PRIMA ARDELEANA,iar in anul 1920 s-a creat societatea STEAUA ROMANIEI care,in anul 1932 a fuzionat cu societatea ANCORA. Compania formata in urma acestei fuziuni,a preluat in anul 1936 portofoliul corespunzator participatiei romanesti la societatea PHOENIX din Viena,care era in lichidare.
In anul 1923,s-a infiintat la Chisinau societatea Vulturul,creata de fostii membri ai sectiunii de asigurari a Centralei Cooperativelor din Basarabia,cu un capital de numai 740 mii lei.In acelasi an (1923) a luat fiinta societatea ASIGURAREA ROMANEASCA,cu un capital de 4 milioane lei si care era specializata in asigurari de viata fara examinare medicala.Rezultatele din primele de asigurare obtinute de societate,au plasat-o in anul 1937 pe locul sase in cadrul societatilor din acea perioda.
Asigurarile practicate de societatile de asigurare pana la inceputul Primului Razboi Mondial,era asigurari de incendiu si asigurari de viata,asigurarile de transport limitandu-se numai la transporturile fluviale,iar asigurarile impotriva grindinei s-au practicat foarte putin timp si la o scara foarte restransa.
Dupa Primul Razboi Mondial,au aparut inca 22 de societati de asigurare,dintre care unele erau succesoare ale societatilor straine de asigurare:STEAUA ROMANIEI care a preluat portofoliul lui MUNCHENER,PRIMA ARDELEANA care a preluat portofoliul lui ERSTE UNGARISCHE si ADRIATICA (societate italiana).Dupa anul 1927,Guvernul a autorizat infiintarea societatilor straine in Romania,printre care si NORWICH,PHOENIX,STANDARD,
SUN.In anii '30 activitatea economica si activitatea de asigurari,au cunoscut cea mai mare dezvoltare,dezvoltandu-se toate ramurile de asigurari care se practicau pe plan international,
numarul societatilor de asigurare variind intre 20 si 24. 
Izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial si intrarea Romaniei in razboi,a condus la declinul activitatii de asigurari,astfel societatile engleze CALEDONIAN - ROMANA, NORWICH UNION F.D. si SUN INSURANCE LTD si-au predat portofoliul societatii VATRA DORNEI si si-au incetat activitatea.
Dupa terminarea razboiului,in anul 1945,mai functionau in Romania numai 13 societati romanesti si 5 reprezentante straine.Printre societatile romanesti se numarau si GENERALA,DACIA - ROMANIA,ASIGURAREA ROMANEASCA,STEAUA ROMANEASCA.Societati romanesti colaborau cu societatile cu capital strain,cu filialele sau reprezentantele pentru Romania ale societatilor straine (din Italia,Anglia,Germania).


Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Societatii Grawe Romania Asigurare SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!