Proiect de Practica la Generali Asigurari

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Prezentarea societatii Generali Asigurari 2
1.1. Generali Group 2
1.2. Generali Asigurari 3
1.3. Structura actionariatului 4
1.4. Structura organizatorica 5
1.5. Situatiile financiare 8
2. Portofoliu de produse 10
2.1. Tipuri de asigurari incheiate 10
2.2. Cota de piata 12
2.3. Prezentarea produselor 13
3. Studii de caz 18
3.1. Studiu de caz privind asigurarea de locuinta - EUROCASA 18
3.2. Studiu de caz privind asigurarea auto RCA 20
3.3. Studiu de caz privind asigurarea auto CASCO 23
3.4. Studiu de caz privind asigurarea mixta de viata Practic Plus 25
Bibliografie 27


Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea societatii Generali Asigurari
1.1. Generali Group
Grupul Generali este unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata mondiala de produse de asigurare si financiare. Grupul Generali a luat fiinta pe 26 decembrie 1831, la Trieste, in nordul Italiei. Principalul obiect de activitate il reprezenta asigurarea marfurilor transportate pe cale navala. In primii ani de la infiintare s-au deschis reprezentante in metropolele vremii - Viena, Budapesta si Praga, precum si Bordeaux si Marsilia. Expansiunea companiei a continuat, in deceniile urmatoare deschizandu-se reprezentante, atat in alte state europene - Franta, Germania si Elvetia cat si peste ocean, in America si in Asia.
In prezent, Generali este una dintre cele mai mari companii de asigurari din lume, situandu-se intre primii trei asiguratori europeni. Grupul Generali include in prezent peste 630 de companii de pe toate continentele. 66.000 de angajati deservesc cele peste 54 de milioane de clienti din intreaga lume, din care unii sunt la a treia sau a patra generatie. Pe plan european Generali este lider pe sectorul asigurarilor de viata, ramura care genereaza peste doua treimi din veniturile grupului.
Repere de valoare Generali Group:
-476 de companii consolidate
-prezenta in 64 de tari din 5 continente
-peste 84.000 de angajati
-peste 60.000.000 de clienti
Total prime brute subscrise in 2008: ianuarie - decembrie 2008: 68,8 miliarde de euro. Profitul net inregistrat in 2008: 861 milioane de euro.
1.2. Generali Asigurari
Generali Asigurari este membru a Grupului Generali, lider in Europa pe sectorul asigurarilor de viata, cu o experienta de 175 de ani in domeniu. Istoria Grupului Generali in Romania incepe in anul 1835, odata cu infiintarea primei sucursale, in cel mai mare oras comercial romanesc al epocii, Braila, si avand, in principal, ca obiect de activitate, asigurarea marfurilor transportate. La data de 19 martie 1897, tot la Braila, beneficiind si de capital romanesc, prin participarea Bancii Marmorosch Blank&Co., se infiinteaza Societatea Romana de Asigurari Generale.
Aceasta a reusit, chiar de la inceput, in principal datorita puternicelor sale legaturi internationale, ca politele de transport emise sa fie agreate pentru prima data de bancile si institutiile din strainatate, avand acelasi regim cu marile societati de asigurare din Occident. Dupa doi ani de functionare la Braila, societatea isi muta sediul la Bucuresti, iar mai apoi isi schimba numele in Generala - Societate Romana de Asigurari Generale.
Societatea cunoaste o dezvoltare rapida, astfel incat, in anul 1935, Generala devine numarul unu pe piata asigurarilor din Romania, fiind actionara la mai multe societati de asigurare din tara, cum ar fi: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana.
In anul 1948, datorita contextului politic, grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana. In anul 1993, Generali revine pe piata romaneasca. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, numele companiei devenind Generali Asigurari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect de Practica la Generali Asigurari.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!