Societatea Aviva

Extras din proiect Cum descarc?

Aviva in lume
Aviva este pe locul intai in topul asiguratorilor din Marea Britanie, fiind compania de asigurari cu cea mai indelungata experienta in domeniu, avand o istorie de peste 300 de ani. Aviva este in topul asiguratorilor din Europa, Asia, SUA si Australia societatea asigura peste 45 de milioane de clienti in toata lumea.
Grupul Aviva s-a format in iunie 1998, prin fuziunea a doua mari companii care detineau suprematia pe piata britanica de asigurari – Commercial Union si General Accident, decizia avand la baza tendinta de concentrare a capitalurilor, care a dominat pietele financiare internationale in anii ‘90. In martie 2000, CGU a fuzionat cu Norwich Union, formand CGNU (Commercial General Norwich Union). In 2002, grupul a decis schimbarea numelui in AVIVA, schimbare care se va aplica gradual in toate cele peste 50 de tari unde grupul detine operatiuni.
Istoria Aviva
Radacinile grupului coboara in istorie pana in anul 1696 cand, in Londra, este consemnata infiintarea celei mai vechi societati de asigurare din lume: Hand-in-Hand Fire Insurance Society, infiintata in cafeneaua lui Tom. Aceasta este cea mai veche companie care a fost integrata ulterior in Grupul Aviva. Principalul obiect de actvitate erau asigurarile impotriva incendiilor, asigurarile generale si in special asigurari pentru vase maritime si incarcatura acestora. Uneori, asigurarea maritima era facuta ulterior evenimentului, comerciantii venind la cafenea pentru asi asigura nava sau incarcatura daca nu ajungeau la timpul prevazut, iar asiguratorul isi asuma riscul ca nava doar intarzia din cauza vremii si nu era pierduta cu totul.
1706 – In Londra, se infiinteaza o alta companie Aviva, a doua ca vechime in cadrul grupului, Amicable Society, care oferea asigurari de viata si anuitati (o suma fixa investita in urma careia se obtinea un venit la pensionare). 
1797 – Norwich Union este infiintata in Norvegia, Norfolk de catre Thomas Bignold. Asigurarile impotriva incendiilor constituie principalul obiect de activitate al companiei pana in anul 1808, cand Thomas Bignold adauga si asigurarile de viata in portofoliul de produse al companiei, numele acesteia devenind Norwich Union Life Insurance Society. 
1861 – Un incediu devastator izbucneste in Londra si societatile de asigurari existente cresc valoarea primelor de asigurari platite, ceea ce va duce la protestul negustorilor englezi. Protestul acestora se materializeaza cu infiintarea unei noi societati care sa ofere asigurari impotriva incendiilor - Commercial Union. Un an mai tarziu, in 1862, in portofoliul de produse al companiei este inclusa si asigurarea de viata.
1866 – Norwich Union preia Amicable Society, cea mai veche societate de asigurari de viata din lume.
1885 – In Perth, Scotia, un grup de oameni de afaceri scotieni infiinteaza compania General Accident.
1905 – Commercial Union a fuzionat cu Hand in Hand Fire and Life Insurance Society.
1912 – Compania plateste asigurarea Titanicului. In ciuda sumelor importante platite atunci, la finalul anului Commercial Union realizeaza profit.


Fisiere în arhivă (3):

  • Societatea Aviva.doc
  • Motto.jpg
  • Societatea Aviva.ppt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!