Auditul Managementului Conflictelor - Studiu Penny Market

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul 1. Generalități 
Auditul reprezintă activitatea de examinare obiectivă a ansamblului activităților unei organizații în scopul furnizării unei evaluări independente a managementului riscului, controlului și proceselor de conducere a acesteia. 
Scopul auditului în domeniul managementului conflictelor este de a examina practicile actuale din domeniu, și stabilirea ariilor de responsabilitate în cadrul cărora trebuie acționat în sensul îmbunătățirii acestui domeniu.
În cazul de față, pentru compania auditată, Penny, managementul conflictelor este parte a auditului punctual, fiind vizată politica de gestionare a conflictelor interne, indiferent de tipul lor (latent, perceput, experimentat, manifest, dezamorsat).
Echipa de Audit însărcinată cu auditarea managementului conflictelor din interiorul organizației PENNY este formată din:
Conflictul este o stare de tensiune care apare atunci când două sau mai multe părți din cadrul organizației trebuie să între în interacțiune pentru a îndeplini o sarcină, a lua o decizie și a realiza un obiectiv, sau a soluționa o problemă. Ca urmare, părțile aflate în conflict își influențează colegii, colaboratorii sau prietenii. Aceștia fie că se alătură grupului, fie că rămân în expectativă. Atât cât conflictul rămâne nerezolvată, performanțele organizației sunt afectate, relațiile de muncă ale celor implicați direct, și prin extensie ale întregului grup sunt deteriorate.
Fenomenul conflictului este omniprezent în viața noastră. Situațiile conflictuale se întâlnesc cu periodicitate în viața publică și privată a fiecăruia dintre noi. Aceste conflicte se pot manifesta la scale și nivele diferite. Ele pot apărea între persoane, grupuri, comunități sau națiuni și pot fi generate de diverse cauze.
Faptele și experiența managerială sugerează caracterul natural al conflictului, eradicarea lui fiind aproape imposibilă și chiar imperativă pentru o organizație. Adoptarea unor acțiuni menite să prevină apariția conflictului, nu înseamnă, implicit, că acestea vor conduce la eliminarea definitivă a problemelor din organizație. În acest sens, este necesară implementarea unei culturi organizaționale care să-și asume faptul că problemele (și, implicit, conflictele) sunt o parte naturală a vieții organizaționale. Această constatare impune problema studiului și gestionării conflictului în cadrul organizației.
Deși foarte mulți manageri apreciază la nivel teoretic avantajele pe care le poate genera conflictul, în practică majoritatea dintre aceștia tind să ocolească conflictul din organizațiile din care fac parte. Explicația unui astfel de comportament stă în lipsa de pregătire a acestora de a face față conflictelor organizaționale care apar în cadrul grupurilor. Una din sarcinile importante ale managerului este, așadar, să deprindă cunoștințele necesare pentru a putea gestiona conflictul și pentru a-l menține la nivele optime, care să asigure eficiența firmei sau structurii pe care o conduce
Gestionarea conflictelor este procesul de limitare a aspectelor negative ale conflictului, sporind în același timp aspectele pozitive ale conflictului. Scopul gestionării conflictelor este de a spori rezultatele învățării și de grup, inclusiv eficiența sau performanța într-un cadru organizațional. Un conflict gestionat corect poate îmbunătăți rezultatele grupului. În literatură sunt descrise cinci stiluri sau tipuri sau moduri de management ale conflictului, cu nuanțe diferite ale celor două strategii descrise mai sus: evitare, competiție, compromis, acomodare și colaborare.
REWE a intrat pe piața din România în 2001, prin deschiderea magazinelor XXL Mega Discount. În prezent, grupul operează în țară prin lanțul de magazine PENNY și conceptul de succes al grupului, fiind unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005.
Grupul REWE își desfășoară activitatea în România prin intermediul a două societăți: Real Estate Company - REWE Projektentwicklung România SRL și compania de retail REWE România SRL, cu sediul central în Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov și deținută de către REWE Holding (GER) prin REWE România SRL.
Pentru grup, 2019 a fost un an de succes. Raportul anul arată faptul că:
1. Au avut 2 milioane de clienți pe săptămână în 256 de magazine PENNY deschise în România și au deschis 20 de filiale noi în orașele Târgu Neamț, Scornicești, Ploiești, Baia Sprie, București (Prelungirea Ghencea), Măcin, Vicovu de Sus, Pantelimon, Roman, Sibiu, Brănești, Boldești Scăieni, Sebiș, Rupea, Oșorhei, Otopeni, Constanța, Ianca, Fierbinți, Târgu Mureș.
2. Au crescut venitul minim net de intrare în companie la 2.000 de lei, începând cu data de 1 august 2019.
3. Au lansat prima campanie de sustenabilitate și primele rapoarte de sustenabilitate, aferente anilor 2017 și 2018, evaluate de un organism extern - PwC.
4. Au fost partener principal la TEDxCluj.
5. Au pregătit 40 de puncte de vânzare PENNY pentru Suporterii de România în interiorul Arenei Naționale.
Penny numără în total o echipă de 4.500 de angajați, în diferite posturi, iar cultura companiei este puternic orientată spre angajați și oameni, motto-ul lor fiind: ”Economisim bani, nu dragoste.”
„Una dintre prioritățile PENNY este susținerea permanentă a colegilor din toată țara. Susținere materială, printr-o multitudine de avantaje financiare, precum și susținere morală, prin activități organizate special pentru angajații noștri, dar și prin deschiderea pe care ne place să o arătăm mereu întregii echipe PENNY.„


Fisiere în arhivă (1):

  • Auditul Managementului Conflictelor - Studiu Penny Market.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- RAPORT-ANUAL-PENNY-2019.pdf
- http://mfinante.ro/static/10/Mfp/revista_nou/2013/Articol_RFPC_11_12_2013.pdf
- https://ro.qaz.wiki/wiki/Conflict_management
- http://old.cni.md/wp-content/uploads/2015/12/Documentarea-și-soluționarea-conflictelor-de-interese.pdf
- http://www.umfcv.ro/ccop-stiluri-de-management-al-conflictelor
- https://www.luxoft-training.com/news/kpi-s-and-conflicts-of-interest/
- https://www.colorful.hr/care-sunt-cele-mai-simple-strategii-de-rezolvare-a-conflictelor-in-companii/
- https://sustenabilitate.penny.ro/raport-de-sustenabilitate-2017/26/
- https://www.rasfoiesc.com/educatie/psihologie/sociologie/MANAGEMENTUL-CONFLICTULUI23.php
- http://steconomiceuoradea.ro/anale/volume/2005/management-si-marketing/6.pdf


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!