SC Agricola SA Bacău

Cuprins proiect Cum descarc?

I. PREZENTAREA SOCIETATII
1.1 Scurt istoric
1.2 Structura tehnico-organizatoric
II. EVALUAREA
III. AUDITAREA SITUATIILOR FINANCIARE S.C AGRICOLA S.A BACAU


Extras din proiect Cum descarc?

I. PREZENTAREA SOCIETATII
Societatea are forma juridica de societate pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si statul ei. Sediul societatii este in Bacau, str. Calea Moldovei nr.94, avand codul fiscal nr.2816014, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J/04/2214/1992.
La infiintare partile au convenit ca societatea sa aiba un capital social subscris si varsat de 383.000.000 lei, impartit in 38.300 actiuni nominative in valoare de 10.000 lei fiecare. In prezent capitalul social s-a majorat la 404.422.299 mii lei , structura actionariatului fiind urmatoarea:
-  Persoane fizice romane(majoritatea salariatii unitatii) - 71,39%
-  Autoritatea pentru privatizarea participatiilor statului (A.P.A.P.S.) - 21,32%
-  A. MOKSEL A.G. - 3,00%
-  S.I.F. Moldova - 1,64%
-  Alte persoane juridice romane din care:
- B.A.S.A. Bucuresti - 0,44%
- Prodexport Bucuresti - 0,89%
- AICBAC - 0,44%
- AVICOLA - 0,44%
- SUINPROD - 0,44%
Constituirea holdingului bacauan prin preluarea in locatie de gestiune a 5 mari unitati zootehnice si de industrie alimentara, respectiv: AVICOLA S.A., CARBAC S.A., SUINPROD S.A., AICBAC S.A. si COMBBAC S.A., a insemnat inceputul unui drum greu si anevoios, cu raspunderi deosebit de mari pentru conducerea societatii, dar cu convingerea ca functionarea in sistem integrat era singura solutie de salvare de la prabusire.
Situatia falimentara a celor 5 unitati inainte de integrare era identica cu a celorlalte unitati din agricultura si industria alimentara romaneasca, fiind generata de:
- lipsa furajelor pentru hrana animalelor, cu consecinte insurmontabile privind sporurile naturale si mortalitatea;
- neasigurarea surselor valutare minime pentru retehnologizarea si modernizarea capacitatilor de productie.
Strategia aplicata in primele luni dupa infiintare a avut in vedere rezolvarea problemelor acute de supravietuire, dar concomitent s-a urmarit si relansarea activitatii in toate domeniile. S-a realizat in acest fel privatizarea relatiilor de productie in cadrul celor cinci unitati. 
Masurile organizatorice luate, infuzia de capital strain orientat cu precadere pentru producerea nutreturilor combinate si retehnologizarea sectoarelor de productie, refacerea tuturor relatiilor cu partenerii externi si nu in cele din urma capacitatea manageriala a conducerii societatii, profesionalismul si experienta colectivului de salariati, a determinat obtinerea unor rezultate de performanta.
1.1 Scurt istoric
Istoria Agricola Bacau incepe in momentul alegerii unui drum spre normalitate, prin infiintarea, in 1992, a societatii mixte romano-germane Agricola International, in contextul in care agricultura romaneasca era marcata de desfiintarea exploatatiilor agricole, ca urmare a confuziilor privind proprietatea asupra mijloacelor de productie si terenurilor agricole.
Anii 1992 -  1994 In contextul in care majoritatea unitatilor agricole si complexelor zootehnice din Romania dispareau, aceasta perioada de restructurare si retehnologizare a confirmat faptul ca Agricola International a reprezentat nu numai o premiera, ci si solutia continuitatii traditiei si a respectului pentru oameni si munca lor. Agricola International era prima investitie importanta din Romania orientata spre realizarea unui flux de productie integrat, incepand cu producerea nutreturilor concentrate, cresterea pasarilor si animalelor si continuand cu abatorizarea, procesarea si comercializarea carnii, produselor din carne si oualor pe piata interna si la export.
Anii 1994 -  1996 Se fac primele importuri de material biologic de mare performanta, incepe modernizarea capacitatilor de productie, iar exporturile Agricola International se relanseaza spectaculos. Totodata, incepe un amplu program de investitii in tehnologii moderne, finantat in proportie de 65% din credite si 35% din profit integral. Reinvestirea in totalitate a profitului reprezinta pana astazi o proba ca Agricola Bacau este o companie serioasa, corecta, care doreste o dezvoltare sanatoasa.
Anii 1997 -  2002 Sunt derulate numeroase proiecte de capitalizare, de reorganizare in centre de profit si costuri, de privatizare a societatilor cu capital de stat preluate in locatie de gestiune. Noile companii private formeaza o structura moderna de grup, in care Agricola International integreaza si armonizeaza folosirea resurselor.


Fisiere în arhivă (1):

  • SC Agricola SA Bacau.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!