Bord Auto

Extras din proiect Cum descarc?

Tema de proiectare
Utilizarea mediului de programare Lab View pentru programarea unui sistem de bord si folosirea placii de achizitie de date (PAD) Velleman K8055D pentru preluarea unui semnal analogic de la un volan electronic.
Prezentarea echipamentului
Pentru realizarea acestui proiect au fost necesare urmatoarele echipamente
o Volan electronic 
o Placa de achizitie date (PAD) Velleman K8055D
o Computer cu aplicatia LabView 8.2 instalata
Volanul electronic 
Descriere generala
Acesta foloseste un potentiometru pentru generarea unui semnal analogic care va fi preluat de placa de achizitie date (PAD) Velleman K8055D, convertit in semnal digital si transmis mai departe calculatorului unde il vom folosi in sistemul nostru de bord virtual creat cu ajutorul programului LabView.
Placa de achizitie de date (PAD) K8055
Placa de achizitie K8055 prezinta 5 canale digitale de intrare si 8 canale digitale de iesire. Pe langa acestea mai exista 2 intrari analogice si 2 iesiri analogice, cu o rezolutie de 8 biti fiecare. Numarul de intrari si iesiri poate fi extins prin conectarea mai multor carduri (pana la maxim 4 carduri) la elementele de legatura USB cu calculatorul.
Toate rutinele de comunicare sunt continute intr-o librarie denumita ''Dynamic Link Library'' (DLL), K8055DLL. Se pot efectua aplicatii obisnuite Windows (98SE, 2000, ME, XP), in mediile de programare Delphi, Visual Basic, LabView, C++ Builder, sau multe alte aplicatii Windows pe 32 de biti, dar care pot apela functiile librariei DLL.
Pentru selectarea adreselor corecte din program, se vor respecta cateva conditii:
o Pentru iesirile digitale se vor considera 8 contacte cu colector deschis, ce vor fi conectate la intrarile corespunzatoare
o Pentru iesirile analogice se vor considera 2 iesiri analogice cu o tensiune de iesire situata in domeniul [0 +5V], de impedanta 1k5, si 2 iesiri PWM cu modularea impulsurilor in latime, in domeniul [0, 100%]


Fisiere in arhiva (2):

  • Bord Auto.docx
  • gata - Copy.vi

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!