Conexiunile unei rețele PPPoE

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 2 fișiere: doc, ppt
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 4605
Mărime: 3.39MB (arhivat)
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. 1. Introducere 3
  2. 2. Tipuri de conexiuni. Mod de functionare 4
  3. 3. Crearea unei conexiuni PPPoP in Windows XP 12
  4. 4. Avantajele PPPoE 19
  5. 5. Erorile PPPoE si rezolvarea lor 20
  6. 6. Bibliografie 23

Extras din proiect

Introducere

PPPoE este acronimul pentru Point to Point Protocol over Ethernet, ceea ce înseamnă o conexiune punct la punct, client-server, peste o conexiune Ethernet existentă. Mai specific, PPPoE este un protocol ce permite simularea unei conexiuni tip Dial – Up peste o conexiune Ethernet.

Protocolul punct la punct prin Ethernet este un protocol de retea pentru încapsularea cadrelor PPP în cadre Ethernet. Este folosit mai ales pentru servicii în bandă largă, cum ar fi DSL. Oferă facilitătile standard PPP, cum ar fi autentificare, criptare si compresie.

PPPoE a fost dezvoltat de UUNET, Redback si RouterWare. Protocolul este publicat în RFC 2516.

Serviciul PPPoE este folosit pentru autentificarea utilizatorilor retelei si oferirea accesului la internet, serverele PPPoE sunt numite si concentratoare de acces.

Cum functioneaza PPPoE

Protocolul PPPoE are două faze distincte: discovery si session. Clientul initializeaza sesiunea de autentificare printr-o cerere broadcast (discovery). Serverul îi răspunde cu adresa MAC proprie si îi prezintă oferta de conectare, clientul se autentifică cu un username si o parolă si sesiunea este stabilită (session).

Discovery

În faza discovery clientii PPPoE trimit broadcast frame-uri speciale, frame-uri PADI – PPPoE Active Discovery Initiation, pentru descoperirea serverelor PPPoE. În această fază clientul PPPoE doreste să afle adresa MAC a serverului PPPoE. Serverele PPPoE răspund unicast cu frame-uri PADO - PPPoE Active Discovery Offer, anuntându-si astfel prezenta. Clientul PPPoE alege un server PPPoE căruia îi răspunde cu frame-uri PADS - PPPoE Active Discovery Session-Confirmation, în urma cărora se stabileste un ID pentru sesiunea PPPoE. La finalul procesului de discovery, atât serverul PPPoE, cât si clientul PPPoE, îsi cunosc reciproc adresele MAC si au convenit asupra unui ID care va identifica unic sesiunea PPPoE.

Session

În faza session, clientul PPPoE schimbă unicast frame-uri PPP encapsulate în frame-uri Ethernet cu serverul PPPoE, frame-urile PPP sunt scrise în payload-ul frame-urilor Ethernet. Autentificarea, autorizarea si contorizarea clientilor PPPoE este făcută de către un server AAA (Authentication Authorization Accounting).

Tipuri de conexiuni. Mod de functionare

Folosirea unui router broadband permite partajarea unei conexiuni la Internet pentru mai multe calculatoare fara a plati ISP-ului taxe suplimentare.

Datele conectarii la Internet (IP, Subnet Mask, DNS si Gateway) comunicate de ISP vor fi folosite pentru configurarea partii "de intrare" (WAN) a routerului. Practic toate calculatoarele din retea vor "iesi" la Internet de pe aceeasi adresa IP folosind NAT (Network Address Translation).

Routerul asigura deasemenea schimbul fisierelor intre calculatorele conectate in porturile acestuia, protectia impotriva atacurilor hackerilor, se configureaza usor si nu necesita intretinere iar dezavantajul este ca unele aplicatii nu functioneaza sub un router, fara a face unele setari speciale.

Routerul este un device care conecteaza reteaua WAN (reteaua providerului) cu reteaua LAN (retea formata din calculatoarele conectate la router prin porturile LAN ale acestuia). Totodata trimite mai departe pachetele de date primite catre urmatorul nod de retea, in drumul acestora catre destinatie.

In imaginea de mai sus se observa ca routerul are o adresa IP a portului WAN si o adresa IP pentru LAN (folosita de calculatoarele din retea ca adresa Gateway).

A.1. Conexiunea la Internet (WAN)

Cele mai des folosite conexiuni sunt realizate prin modemuri de cablu TV si modemuri DSL care furnizeaza Internetul pe porturi Ethernet.

Preview document

Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 1
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 2
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 3
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 4
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 5
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 6
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 7
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 8
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 9
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 10
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 11
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 12
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 13
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 14
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 15
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 16
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 17
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 18
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 19
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 20
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 21
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 22
Conexiunile unei rețele PPPoE - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Conexiunile unei Retele PPOE
    • Conexiunile unei retele PPPoE [2003].doc
    • Conexiunile unei retele PPPoE [2003].ppt

Alții au mai descărcat și

Modelarea Matlab-Simulink a Unei Sere

Cunoasterea duratei de timp de la semanat pâna la rasaritul plantelor mai are însemnatate si pentru obtinerea unor productii cat mai timpurii. Daca...

Circuite logice secvențiale

In multe aplicatii este nevoie de un element care sa prezinte 2 stari diferite, cu posibilitatea de a trece dintr-o stare in cealalta, fara sau in...

Proiectare conceptuală

Cerintele sistemului operational Odata ce a fost definita nevoia si abordarea tehnica, e necesar sa le tranlatam intr-un “scenariu...

Te-ar putea interesa și

Configurarea și analiza unei rețele client ADSL

Tehnologia DSL (Digital Subscriber Line) a deschis o nouă frontieră recunoscând că largimea de bandă pe buclele de cupru locale nu trebuie limitată...

Configurarea unui Router Wireless

1. Instalarea utilităților 1. Faceţi click pe Install ASUS Wireless Router Utilities (Instalare utilitare ASUS pentru router fără fir). Pentru...

Ai nevoie de altceva?