Controlul Fuzzy în reglarea automată a nivelului în rezervor

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Tema proiectului ...3
2. Generalitati ..3
3. Controlul proceselor cu regulatoare FUZZY .4
4. Simulare 5
4.1 Reguli .9
5. Simulik ..11
6. Cod C++ ..13


Extras din proiect Cum descarc?

1. Tema proiectului
Se cere sa se proiecteze un sistem de reglare care sa asigure mentinerea constanta a nivelului lichidului in rezervor, la o valoare impusa, prin comanda ventilului montat pe conducta de alimentare a rezervorului.
2. Generalitati
Se considera un rezervor cilindric inchis, de sectiune constanta, alimentat la partea superioara prin intermediul unei conducte . 
La partea inferioara rezervorul este prevazut cu o conducta ce asigura evacuarea fluidului din rezervor.
Diagrama schematica.
Procesul are functia de transfer: 
G_p (s)=K_p/((sT_1+1)(sT_2+1)) 
in care parametrii procesului si performantele impuse sunt urmatorii:
K_p T_1 T_2 e_st M_v t_s
0,5 150 15 1% 0% 210
3. Controlul proceselor cu regulatoare FUZZY
Bazele teoriei multimilor fuzzy au fost puse de catre L. A. Zadeh in anul 1965. Spectrul aplicatiilor actuale ale teoriei multimilor fuzzy este extrem de larg si in continua diversificare, cu aplicatii in industria electrocasnica, conducerea vehiculelor de transport, roboti industriali, luarea deciziilor in mediile economico-financiare, sisteme expert, diagnoza tehnica si medicala etc. Dezvoltarile spectaculoase din tehnologia electronicii si tehnicii de calcul au deschis calea utilizarii teoriei multimilor fuzzy in practica sistemelor de reglare automata. Calculul fuzzy se caracterizeaza prin faptul ca permite manipularea conceptelor vagi care nu pot fi modelate prin concepte matematice exacte (numere, multimi sau functii clasice). Problemele in care intervin concepte vagi apar in teoria controlului, cand sistemele au caracter neliniar, iar starile lor nu pot fi descrise in mod exact, ci doar prin enunturi, care au un grad de ambiguitate. In cazul reglarii fuzzy, algoritmii de reglare conventionala sunt inlocuiti printr-o serie de reguli lingvistice de forma daca (premisa) atunci (concluzie). Astfel, se obtine un algoritm euristic si poate sa se ia in considerare experienta operatorului uman pentru conducerea proceselor. In aceste conditii, logica fuzzy se preteaza foarte bine conducerii proceselor. Reglarea fuzzy este o versiune simplificata a logicii fuzzy, prin aceea ca in reglarea fuzzy se foloseste o singura metoda de inferenta, care este o combinatie intre valori exacte de intrare si reguli daca -  atunci (if/then). Aceste reguli sunt reprezentate printr-o relatie fuzzy binara. Configuratia de baza a unui regulator fuzzy are aspectul din figura 2.


Fisiere în arhivă (1):

  • Controlul Fuzzy in reglarea automata a nivelului in rezervor.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!