Doică electronică pentru câine

Extras din proiect Cum descarc?

Doica electronica pentru caine
Tema proiectului implica realizarea unui dispozitiv care sa alimenteze in 3 momente ale zilei (dimineata, la pranz si seara) castronul. De asemenea este necesara totodata folosirea unui indicator de rezervor pentru ca la fiecare din cele 3 momente din zi sa se verifice daca castronul este plin sau nu pentru a se evita o supraalimentare.
Proiectul presupune realizarea completa (hardware si software) a unui dispozitiv de dezvoltat pe baza microcontrolerului ATmega16.
Tema implică folosirea unor LED-uri pentru afișarea orei ceasului. Pentru aceasta am plasat sub forma unui cerc 16 LED-uri: 8 de culoare roșie pentru minute și 8 de culoarea galbenă pentru ore. Din cele 8 LED-uri atât pentru oră cât și pentru minute 4 au fost puse în dreptul orelor 12, 3, 6, 9 respectiv 0, 15, 30, 45 minute. Restul de LED-uri au fost puse câte unul între cele puse deja pentru acoperirea intervalului 12-11 respectiv 00-59.
Pentru afișarea orelor 12, 3, 6, 9 și a minutelor 00, 15, 30, 45 LED-urile corespunzătoare vor fi aprinse pe toată durata orei, respectiv a minutului. În caz contrar acesta va fi stins.
Pentru afișarea orelor intermediare 1, 2 se va folosi LED-ul dintre orele 12 și 3 care se va aprinde și stinge de o dată respectiv de două ori într-un interval de 30 de secunde. 
Pentru afișarea orelor intermediare 4, 5 se va folosi LED-ul dintre orele 3 și 6 care se va aprinde și stinge de o dată respectiv de două ori într-un interval de 30 de secunde. Numărul de secvențe aprindere/stingere va fi determinat de restul împărțirii orei curente la 3. După același procedeu vor funcționa toate LED-urile pentru ore.
Pentru afișarea minutelor intermediare 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 se va folosi LED-ul roșu dintre minutele 0 și 15 care va ”clipi” de tot atâtea ori câte minute ar trebui să indice.
Pentru afișarea minutelor intermediare 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 se folosește ledul dintre 15 și 30 care va trece printr-o secvență stins-aprins egală cu restul împărțirii minutului curent la 15 ce se va întinde pe un interval de 30 de secunde. După același procedeu vor funcționa toate ledurile pentru minute.
Pentru setarea orei și minutelor se vor acționa două butoane. De asemenea cu ajutorul altui buton care va comuta între modul de ceas și cel de alarmă, pe cadranul ceasului fie se va afișa ora curentă, fie ora la care este setată alarmă. Pentru setarea alarmei se folosesc aceleași butoane de setare a minutelor și orei din modul de ceas.


Fisiere în arhivă (4):

  • Doica Electronica Pentru Caine
    • AvrBuster.exe
    • Program_test_Atmega16_7.37MHz.pdf
    • proiect2.docx
    • soft_test.exe

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!