Implementarea unui Automat Finit

Cuprins proiect

1.Date initiale de proiectare.pag 3
2.Rezumatul proiectului.pag 3 
3.Introducere teoretica.pag 4 
4.Descrierea si simularea unui automat finit.pag 10 
5.Programarea si implementarea automatului pe PICkit.pag 14
6.Aplicatii utilizate in proiect.pag 20
7.Concluzii si obs personale.pag 20 
8. Bibliografie.pag 20


Extras din proiect

1.Date initiale de proiectare
2.Rezumatul proiectului
Tema acestui proiect este implementarea unui automat finit, automat ce simuleaza functionarea unui distribuitor de bauturi.
Pentru prima parte a proiectului am prezentat teoretic ce inseamna un automat si am descris microcontrolerul ce urmeaza a fi folosit pentru implementarea automatului.
Apoi, pentru simularea in Pspice, rescrierea ecuatiilor de comanda si de iesire pentru o implementare electronica numai cu porti NAND si NOT. Aceasta simulare a automatului a fost facuta cu ajutorul programului „Orcad Family Release 9.2 Lite Edition – Capture si Spice”, au fost prezentatele formele de unda la iesirea circuitului.
In ultima parte este prezentata implementarea pe kit. S-a folosit PIC 12F675 deoarece structura sa este potrivita pentru aplicatii de tip comanda si control si deasemenea pentru ca firma comercializeaza un sistem de dezvoltare PICkit FLASH Starter Kit impreuna cu mediul de programare MPLAB la un pret accesibil studentilor, sistem pe care acestia isi pot dezvolta primele aplicatii. 
Pentru program, mai intai a fost prezentata schema sa logica (sau organigrama), cateva explicatii asupra functionarii programului, si codul propriu-zis.
In incheierea proiectului s-au mentionat programele folosite, opinii personale si concluzi asupra proiectului si bibliografia.
3.Introducere teoretica
3.1 Despre automate finite :
Definitie
Un automat este un sistem dinamic a carui comportare se poate descrie ca o succesiune de evenimente numite stari, ce apar la momente discrete ale variabilei timp.
Fiecare sistem care opereaza la momente de timp discrete si a carui intrari/iesiri si structura interna îsi poate atribui numai un numar finit de configuratii distincte, poate fi considerat în mod abstract ca fiind un automat finit.
Automatul finit, ca termen, va fi acceptat ca un concept abstract (obiect logico-matematic realizat sau realizabil), fara legatura directa cu notiunea de automatizare, dar cu derivatie directa din conceptul de sistem dinamic cu reactie negativa.
Daca multimea starilor interne s(t) este finita, automatul este considerat automat finit. Automatul finit interactioneaza cu mediul deoarece la un anumit moment de timp t este supus unui semnal de intrare x(t), iar ca raspuns la iesire ofera la momentul t+dt semnalul z(t). Datorita faptului ca atât semnalele de intrare cât si cele de iesire sunt de regula succesiuni de valori binare (0 sau 1) si aplicarea intrarilor si succesiunea iesirilor se face în ordine secventiala se justifica denumirea de circuit logic secvential (CLS). Automatele finite sunt o reprezentare abstracta a circuitelor logice secventiale.
Automatul finit poate fi reprezentat printr-o diagramă de stări (sau diagramă de stări şi tranziţii) ca în figura . În plus, se folosesc şi tabele de tranziţie. Cea mai comună reprezentare este dată mai jos: combinaţia stării curente (B) şi condiţiei (Y) dă starea următoare (C). Informaţii complete privind acţiunile pot fi adăugate doar ca note de subsol.


Fisiere în arhivă (1):

  • Implementarea unui Automat Finit.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!