Procesarea Semnalului Video 2D Utilizat la Comandarea Robotilor - Calculul Lungimii Conturului Obiectelor din Imagine - Calculul Ariei Obiectelor din Imagine

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In ingineria electrica si in stiinta informaticii, procesarea video reprezinta un caz particular al procesarii de semnal, unde semnalele input si output reprezinta fisiere video sau lungimi video. Tehnicile de procesare video sunt folosite la televizoare, video, dvd-uri, video codecuri, playere video si alte aparate. De exemplu, in mod obisnuit numai design-ul si procesarea video este diferita la televizoare de alte produse.
Notiunea de video digital se refera la un sistem de inregistrare video care functioneaza folosind un semnal video digital decat unul analogic. 
Sistemul digital este o tehnologie care lucreaza cu date si care foloseste valori ,,discrete" (discontinue), reprezentate de niveluri inalte sau joase cunoscute sub denumirea de biti. 
Spre deosebire de sistemul digital, sistemele non-digitale (sau cele analogice) folosesc o categorie continua de valori pentru a prezenta informatia. Desi reprezentarile digitale sunt discrete, informatia reprezentata poate fi ori discreta, cum ar fi numerele, literele, sau iconitele, ori continua, cum ar fi sunetele, imaginile si alte instrumente de masura ale sistemelor continue. 
Originea cuvantului digital vine din latinescul digit - digitus, insemnand deget, deoarece degetele sunt folosite popular la numararea discreta.
Extrapoland, cuvantul digital este folosit in mod comun in domeniul informaticii si electronicii, in special unde informatia din lumea reala este convertita la forma numerica binara, cum ar fi cea din domeniul audio digital si din domeniul fotografiei digitale. Asemenea date care poarta pulsatii electronice sau optice, amplitudinea fiecarei date reprezinta 1 logic (pulsatie prezent sau inalt) sau 0 logic (pulsatie absenta sau joasa).
2D reprezinta un format video digital profesional creat de Ampex (o companie americana de electronice fondata in 1944 de Alexander M. Poniatoff) si alti producatori printr-un grup de standarde ale ,,Society of Motion Picture and Television Engineers" (SIMPTE - Societatea Inginerilor de Imagine in Miscare si de Televiziune) si a fost introdus in 1988 la conventia NAB (National Association of Broadcasters - Asociatia Nationala de Distribuitori), fiind vazuta ca alternativa mai ieftina a formatului 1D.
Produsul 1D a fost primul format de video profesional digital introdus in 1986 prin eforturile Comitetului de ingineri SMPTE. 1D stoca componenta video digitala necomprimata, decodata la Y'CbCr 4:2:2 folosind formatul CCIR 601, impreuna cu frecventele audio PCM cat si decodorul de timp la o banda de 19 mm. 
Componenta video necomprimata folosea foarte multa latime de banda la acea vreme, si tocmai din acest motiv a fost creat sistemul 2D. Timpul maxim de inregistrare pe o caseta 1D este de 94 de minute si in plus 1D era ca si cost de productie si achizitie foarte scump iar instalarea sa avea nevoie de schimbari foarte mari in infrastructura sa pentru a putea fi imbunatatita. Operatiunile timpurii ale 1D intampinau numeroase dificultati, erori, desi formatul s-a stabilizat destul de repede si a reusit sa se defineasca, mai tarziu intro calitate a imaginii inalta.
Asemenea lui 1D, 2D video este necomprimat; totusi acesta economiseste din latimea de banda si din alte costuri de productie prin folosirea unui NTSC (National Television System Committee - Comitetul Sistemului National de Televiziune) pe deplin codificat sau a unui semnal video compus PAL (prescurtarea de la Phase Alternating Line) si depozitandu-l direct pe banda magnetica; acesta fiind cunoscut ca si compus digital. 
Printre avantajele semnalului 1D putem specifica definitia sa clara, aceasta calitate a sa contribuind la potentialul infinit al cantitatii rezolutiei semnalului. Comparat cu semnalele digitale, semnalele analogice sunt de o densitate mai inalta. 
Un alt avantaj al semnalelor analogice este acela ca procesarea lor poate fi obtinuta mult mai simplu decat la echivalentul lor digital. Un semnal analogic poate fi procesat in mod direct prin componentele sale analogice. 
In ceea ce priveste dezavantajele semnalului analogic trebuie mentionat faptul ca orice sistem are inerent si un anumit zgomot, o variatie oarecare nedorita. Deoarece semnalul este copiat si recopiat, sau transmis pe distante lungi, aceste variatii aparent intamplatoare devin predominante. Astfel, privind acest fapt din perspectiva electronicii, aceste pierderi pot fi diminuate prin ascunderea lor sub anumite ,,scuturi", sunt buni conectori, si a unor tipuri de cabluri cum ar fi cei coaxiali. Efectele acestui zgomot creeaza pierderi de semnal si distorsiuni, lucru imposibil de recuperat, deoarece amplificand semnalul pentru a recupera partile slabe ale semnalului amplifica astfel zgomotul (distorsionandu-l, interferandu-se cu acesta), de asemenea. Chiar daca rezolutia unui semnal analogic este mai inalta decat cea a unui semnal digital, in multe cazuri, diferenta este umbrita de zgomotul semnalului. 
1D mai este inca in uz deoarece din 2003 multe tehnologii il mai folosesc ca format digital al casetelor video. Formatul Panosoni 5D avea sa aiba atributii similare lui 1D, dar a fost introdus mult mai tarziu. Rezolutia 1D este de 720 x 486 pentru sistemele NTSC si de 720 x 576 pentru sistemele PAL. 
Produsul Ampex de 2D a fost conceput ca o solutie mai practica pentru distribuitorii de televiziune, deoarece putea fi introdus in lanturi de distributie deja existente si in dispozitive fara a fi necesara o reproiectare extensiva sau alte modificari. Si acest lucru pentru ca, printre alte lucruri, cum ar fi pretul mic de achizitie si costurile de operare avantajoase, acest compus digital 2D accepta standardul analog input si output, RS - 170A. 
Patru canale audio sunt disponibile pentru editare, precum si un canal analog de aplicatie. 
2D a fost primul format de banda digitala care oferea ,,read before write" ( un termen ampex-ian, ,,citirea inaintea scrierii") de asemenea cunoscut si sub denumirea de ,,preread" - ,,precitire" care se gaseau pe magnetofoanele Sony. 
,,Read before write" permitea playback simultan si inregistrarea pe acelasi VTR (video tape recorder - video). De exemplu un titlu putea fi suprapus peste o inregistrare existenta deja pe aceeasi banda video ruland banda printrun comutator de productie, adaugand titlu, si inregistrand noua imagine compusa pe exact aceeasi locatie a bandei. Aceasta elimina nevoia unei inregistrari suplimentare si economisea timp considerabil in editarea lineara. 
Daca input-urile si output-urile digitale sunt folosite cu un comutator digital compus performanta e excelenta. 
Sute de inregistrari video sunt posibile fara a se pierde calitatea imaginii folosind input-urile si output-urile digitale. Daca cineva ar edita folosind VTR 2D, inregistrarea video 2D, cu semnal video analogic I/O atunci s-ar pierde din calitatea imaginii datorita repetatei conversii de la analog la digital si defectiunile unei imagini normale ar fi fost stocate intro infrastructura analogica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Procesarea Semnalului Video 2D Utilizat la Comandarea Robotilor - Calculul Lungimii Conturului Obiectelor din Imagine - Calculul Ariei Obiectelor din Imagine.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!