Proiect Tehnici de Proiectare a Circuitelor Logice Combinationale

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Enuntul temei 4
2. Notiuni teoretice 6
3. Organigrama ASM 8
4. Tabela de stare asociata organigramei ASM 9
4.1. Aflarea functiilor Generatorului Noii Stari (GNS) 10
4.2. Aflarea functiilor Logicii Combinationale a Iesirilor (LCI) 12
4.3. Minimizarea functiilor cu metoda digramelor VID 14
5. Proiectarea cu bistabili D si implementare cu multiplexoare si porti logice 18
6. Implementarea cu FPLA 20


Extras din proiect Cum descarc?

Organigrama ASM a unei masini de stare sincrone
Se cere:
a) Sa se identifice elementele organigramei ASM (starile stabile; intrarile; iesirile (conditionate, neconditionate)). Sa se precizeze, de asemenea, toate conexiunile de stare/caile de legatura intre starile stabile ale organigramei ASM, prin stabilirea conditiilor in care este ,,urmata" fiecare cale de legatura si starile urmatoare, respectiv iesirile rezultate;
b) Sa se construiasca tabela de stare asociata organigramei ASM;
c) Sa se proiecteze masina de stare utilizandu-se bistabili de tip D. Sa se implementeze Generatorul Noii Stari (GNS) utilizandu-se un singur etaj de multiplexoare, iar pentru implementarea Logicii Combinationale a Iesirilor (LCE) se vor utiliza porti logice. Este necesara minimizarea lui GNS utilizandu-se metode VID (Variabile Incluse in Diagrama). Sa se deseneze o schema de conexiune a ASM-ului complet, aratandu-se clar conexiunile necesare la intrarile de date ale fiecarui multiplexor precum si semnalele aplicate pe intrarile lor de selectie. Se presupune ca toate iesirile sunt instantanee si ca distorsiunile/perturbatiile/glitches-semnalelor sub forma de impuls pot fi tolerate(cu alte cuvinte: schema nu prezinta hazard);
d) Sa se proiecteze si sa se implementeze masina de stare descrisa mai sus, utilizandu-se bistabili de tip D si nu FPLA 8x16x18; se va utiliza, de asemanea, maparea directa a cailor de legatura. Este furnizata o schema de conexiune pentru FPLA, care va fi utilizata pentru a se indica programarea dispozitivului. Se vor inscriptiona clar toate intrarile si iesirile FPLA-ului si se va indica ce se va face cu intrarile, iesirile si termenii produs neutralizati. Se va adauga o structura logica suplimentara necesara la schema de conexiune a FPLA-ului, pentru a se obtine schema logica completa a masinii. 
2. Notiuni teoretice
Un automat finit interactioneaza cu mediul prin aceea ca la orice moment de timp t este supus unei variabile de intrare x(t) si ca raspuns la o astfel de excitatie ofera la momentul sau un semnal de iesire z(t). 
Definirea notiunii de automat secvential (AS) se bazeaza pe introducerea unei alte notiuni si anume notiunea de stare interna care reprezinta informatia ce trebuie pastrata si pe baza careia se poate descrie complet evolutia anterioara a automatului secvential. Existenta memoriei la aceste automate face ca evolutia lor in timp sa fie complet definita prin stari interne succesive in care automatul se poate afla intr-un anumit interval de timp. Avandu-se in vedere structura generala a unui automat finit (Fig. 1):
Fig. 1
rezulta ca un automat secvential poate fi reprezentat printr-o structura combinationala care sa furnizeze functiile f(s, x), g(s, x) si o structura de memorie care sa defineasca starile evident interne ale automatului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Tehnici de Proiectare a Circuitelor Logice Combinationale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!