Proiectare sistem de irigații

Extras din proiect Cum descarc?

In cadrul acestui proiect ne propunem sa proiectam un sistem de irigare optim pentru un teren de golf care sa acopere suprafa.a maxima posibila, bugetul alocat fiind unul limitat.
Un sistem automat de irigare ofera o udare uniforma, variata, in functie de
cerintele plantelor; o cantitate optima de apa pentru fiecare centimetru patrat de teren, in mod omogen si la timpul oportun. Gradinile udate manual se pot distinge foarte repede, deoarece incep sa se degradeze in scurt timp, iar gradinile dotate cu un sistem automat isi mentin frumusetea o perioada indelungata, deasemenea plantele au o dezvoltare si inflorire abundenta.
Sistemul automat de irigat se proiecteaza personalizat pentru fiecare gradina cu scopul de a asigura necesarul de apa a vegetatiei, o rata a precipitatiei uniform distribuita si economie de apa, totul corelat cu caracteristicile sursei de apa disponibile.
Proiectul instalatiei de irigat va urmari:
. Sa asigure apa la debitul si presiunea necesara functionarii corespunzatoare a aspersoarelor amplasate in orice punct al terenului, conform proiectului de stropire.
. Parametrii de pierderi de presiune (in cazul nostru este constanta si nu se va mai lua in considerare) si a vitezei apei pentru a nu provoca suprasolicitarea tubulaturii si echipamentelor de irigatii, peste parametrii garantati de producator.
. Sa distribuie apa prin metoda aspersiei pe toata suprafata propusa a functiona ca spatiu verde, cu un inalt grad de uniformitate pentru a reduce la minim consumul de apa si energie.
. Aspersoarele sa fie complet introduse in pamant pentru a nu influne.a in vreun fel activita.ile desfa.urate pe terenul de golf.
. Indeplinirea obiectivelor principale:
o Incadrarea in bugetul alocat (1250$)
o Sistemul sa acopere o suprafa.a cat mai mare
o Eficien.a intregului sistem de irigare:
Sursa de apa (piscina existenta) > Pompe > Aspersoare > Irigare
Urmarind indica.iile oferite in document, am pornit proiectarea sistemului de iriga.ii pentru terenul de golf dupa schi.a oferita:
Amplasare aspersoare:
In figura din stanga, se vede diagrama de distributie al debitului de precipitatii la un aspersor. In jurul aspersorului, cantitatea de apa distribuita este cea mai mare si scade treptat cum ne indepartam spre marginea cercului. In figura din dreapta, se vede diagrama de distributie al precipitatiei in cazul mai multor aspersoare. O precipitatie uniforma se poate obtine prin intersectarea precipitatiei a mai multor aspersoare. Uitandu-le la felul in care func.ioneaza un aspersor, am decis ca la pozitionarea sa folosim una dintre aceste doua metode: patrulatera si triunghiulara. Cele doua tipuri de pozitionari se pot combina pastrand regulile de mai jos.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectare sistem de irigatii.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!