Extras din proiect
Restaurantul este un local destul de aglomerat ce contine trei locatii: bucatarie, bar si cofetarie. Când soseste clientul, unul din ospatari îl va conduce la masa sa rezervata. Apoi ospatarul va lua comanda. Meniul va fi ales dintr-o lista de meniuri computerizata. Aplicatia trebuie sa fie usor si rapid de folosit. Locatia corespunzatoare va fi informata de noua comanda: bucataria pentru mâncare, barul pentru bauturi si cofetaria pentru desert. Când locatia termina de preparat felul comandat, îl marcheaza ca servit. Când întrega comanda este gata, ospatarul este informat si comanda este servita clientului. Clientul poate schimba sau anula comanda. În final, sistemul tipareste nota de plata si clientul poate plati cash sau cu carte de credit. Plata cu carte de credit trebuie validata. Plata se poate face pentru fiecare fel de mâncare sau pentru întreaga comanda. În final se tipareste chitanta.
Lista de meniuri: se vor servi feluri de mâncare diferite si clientul poate extrage ce doreste. Deci daca un fel de mâncare are extra topping (pizza) sau aditionale (sos, salata), trebuie specificate, de asemenea. Pentru fiecare aditional este un pret diferit.
Uneori exista preturi speciale. Preturile speciale pot exista datorita primirii unui bonus sau unei reduceri pentru plata peste o anumita suma, comanda unui produs specific la o ora anume (bauturi în “ore vesele”). Sistemul trebuie sa cunoasca aceste preturi speciale si sa calculeze corespunzator nota de plata.
Restaurantul ofera si livrari la domiciliu. Toate cele de mai sus pot fi oferite de catre un agent de vânzari care raspunde la telefon în locul ospatarului. În acest caz este nevoie sa fie scrise adresa si numarul de telefon al clientului. În final sistemul trebuie sa pastreze o statistica a comenzilor. Trebuie sa stie care articol este cel mai solicitat (ca sa poata mari pretul acestuia), care sunt orele cele mai aglomerate, când este nevoie de mai mult personal.
I. Specificatia cerintelor
1. Preliminarii
a. Scop si domeniu
Scopul consta în crearea unui sistem de gestiune care sa deserveasca în cel mai bun mod cu putinta toti componentii domeniului. De aceea sistemul trebuie sa fie usor de folosit, flexibil, adaptabil dar si tolerant la erori si perturbatii (robust).
Domeniul deservit de sistemul de gestiune are urmatoarea componenta:
- manager
- client
- ospatar
- cofetar
- barman
- bucatar
- modul de autentificare a platii prin carte de credit
- sistem de stocare
- UPS (în cazul unei pene de curent)
b. Diagrama de context
Preview document
Conținut arhivă zip
- Sistem de Gestiune al unui Restaurant.doc