Sistem de Măsurare cu Ultrasunete a Nivelului

Cuprins proiect Cum descarc?

PLANUL LUCRARII
Notiuni introductive
Schema sistemului de masurare cu ultrasunete a nivelului
Functionarea sistemului de masurare cu ultrasunete a nivelului
Prezentarea componentelor
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

NOTIUNI INTRODUCTIVE
Automatizarea proceselor tehnologice, în special a celor de elaborare, nu poate fi realizata fara masurarea continua a principalilor parametri: temperatura, presiune, nivel, cel putin unul dintre acestia  functie de cazul particular, respectiv  fiind hotarâtor pentru corecta conducere a procesului de productie.
Necesitatea efectuarii a numeroase masurari de nivel în diferite domenii industriale a condus la elaborarea de catre firmele constructive din întreaga lume a numeroase tipuri de aparate, prezentate într-o varietate deconcertanta, la diferite saloane si expozitii de specialitate.
Preocuparea pe plan international pentru masurarea adecvata a nivelului este ilustrata si prin aparitia în ultimii 10 ani a unei vaste bibliografii în materie, în cea mai mare parte articole de revista.
S-au realizat aparate care permit efectuarea masurarii nivelului în mod discret, fara a utiliza dependenta nivelului de un alt parametru care sa fie efectiv masurat.
În general sunt mijloace de masurare cu o mare fiabilitate, datorita simplitatii constructiei, aceasta caracteristica conferindu-le si un pret redus.
În cadrul acestei clase se mentioneaza: tija sau jaja de nivel, orificiul de control si indicatorul de nivel cu sticla.
Multe variante constructive de nivelmetre se bazeaza pe masurarea, în diferite moduri a presiunii hidrostatice, acest parametru fiind functie de nivelul lichidului în recipient.
Aceasta metoda este simpla, prezinta siguranta în exploatare si are un singur inconvenient: nivelmetru este etalonat pentru o singura densitate a lichidului.
Un alt tip de nivelmetru îl reprezinta nivelmetrele care au ca principiu de functionare urmarirea nivelului lichidului de catre plutitor. Principalul avantaj este faptul ca furnizeaza indicatii independente de densitatea lichidului masurat.
În ultimul timp au aparut aparate pentru masurarea nivelului bazate pe proprietati tehnice. În general, aceste aparate se utilizeaza în cazul în care temperatura lichidului al carui nivel se masoara este diferita de cea a vaporilor sai.
Este evident ca determinând masa unui lichid sau unei substante gramelare (cântarind rezervorul sau buncarul) la un moment dat si scazând greutatea acestuia) si cunoscând variatia sectiunii cu înaltimea, se poate cunoaste nivelul de umplere.
Aplicarea metodelor gramimetrice presupune fie suspendarea rezervorului, fie luarea unor masuri speciale de sprijinire. Metodele prezinta avantajul unei precizii ridicate, fie ca e vorba de cântariri mecanice, fie ca se recurge la cântarire electronica.
Una din primele aplicatii ale izotopilor radioactivi în tehnica a constituit-o masurarea nivelelor lichidelor în diferite recipiente, metoda fiind indicata fie în cazul temperaturilor sau a presiunilor foarte înalte, fie atunci când substantele respective sunt foarte corozive.


Fisiere în arhivă (2):

  • Sistem de Masurare cu Ultrasunete a Nivelului
    • Schema.vsd
    • Sistem de Masurare cu Ultrasunete a Nivelului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!