Sistem de Masurare cu Ultrasunete a Nivelului

Cuprins proiect Cum descarc?

PLANUL LUCRARII
Notiuni introductive
Schema sistemului de masurare cu ultrasunete a nivelului
Functionarea sistemului de masurare cu ultrasunete a nivelului
Prezentarea componentelor
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

NOTIUNI INTRODUCTIVE
Automatizarea proceselor tehnologice, in special a celor de elaborare, nu poate fi realizata fara masurarea continua a principalilor parametri: temperatura, presiune, nivel, cel putin unul dintre acestia  functie de cazul particular, respectiv  fiind hotarator pentru corecta conducere a procesului de productie.
Necesitatea efectuarii a numeroase masurari de nivel in diferite domenii industriale a condus la elaborarea de catre firmele constructive din intreaga lume a numeroase tipuri de aparate, prezentate intr-o varietate deconcertanta, la diferite saloane si expozitii de specialitate.
Preocuparea pe plan international pentru masurarea adecvata a nivelului este ilustrata si prin aparitia in ultimii 10 ani a unei vaste bibliografii in materie, in cea mai mare parte articole de revista.
S-au realizat aparate care permit efectuarea masurarii nivelului in mod discret, fara a utiliza dependenta nivelului de un alt parametru care sa fie efectiv masurat.
In general sunt mijloace de masurare cu o mare fiabilitate, datorita simplitatii constructiei, aceasta caracteristica conferindu-le si un pret redus.
In cadrul acestei clase se mentioneaza: tija sau jaja de nivel, orificiul de control si indicatorul de nivel cu sticla.
Multe variante constructive de nivelmetre se bazeaza pe masurarea, in diferite moduri a presiunii hidrostatice, acest parametru fiind functie de nivelul lichidului in recipient.
Aceasta metoda este simpla, prezinta siguranta in exploatare si are un singur inconvenient: nivelmetru este etalonat pentru o singura densitate a lichidului.
Un alt tip de nivelmetru il reprezinta nivelmetrele care au ca principiu de functionare urmarirea nivelului lichidului de catre plutitor. Principalul avantaj este faptul ca furnizeaza indicatii independente de densitatea lichidului masurat.
In ultimul timp au aparut aparate pentru masurarea nivelului bazate pe proprietati tehnice. In general, aceste aparate se utilizeaza in cazul in care temperatura lichidului al carui nivel se masoara este diferita de cea a vaporilor sai.
Este evident ca determinand masa unui lichid sau unei substante gramelare (cantarind rezervorul sau buncarul) la un moment dat si scazand greutatea acestuia) si cunoscand variatia sectiunii cu inaltimea, se poate cunoaste nivelul de umplere.
Aplicarea metodelor gramimetrice presupune fie suspendarea rezervorului, fie luarea unor masuri speciale de sprijinire. Metodele prezinta avantajul unei precizii ridicate, fie ca e vorba de cantariri mecanice, fie ca se recurge la cantarire electronica.
Una din primele aplicatii ale izotopilor radioactivi in tehnica a constituit-o masurarea nivelelor lichidelor in diferite recipiente, metoda fiind indicata fie in cazul temperaturilor sau a presiunilor foarte inalte, fie atunci cand substantele respective sunt foarte corozive.


Fisiere in arhiva (2):

  • Sistem de Masurare cu Ultrasunete a Nivelului
    • Schema.vsd
    • Sistem de Masurare cu Ultrasunete a Nivelului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!